Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
17 Mart 2010 Çarşamba - 07:54

KORKUT'TAN "ALVARLI EFE YILI" NA DESTEK

2011 sürecinde, kış turizm ve sporlarında marka kent olma şansını yakalayan Erzurum, kendi değerlerini ifade etmek, tarih, doğa turizmi yanında inanç turizminde açılım yapmak noktasında da tarihi bir fırsat yakaladı. 2011’in UNESCO düzeyinde Alvarlı Efe yılı olması önerisi, Erzurum’da büyük ilgi ve destek buldu.

KORKUT TAN  ALVARLI EFE YILI  NA DESTEK

İnanç turizmi, dünyada yükselen ve geniş ilgi bulan bir alan. Suriye, İran, Irak, Türkistan gibi ülkelerde İslam dini perspektifinde gerçekleştirilen inanç turizmi, bu ülkelere maddi boyutta önemli gelir sağlarken, manevi boyutta da bu ülkeleri dünyaya tanıtıyor. Şam, Tebriz, Kum, Bağdat, Semerkant, Horasan gibi şehirler inanç turizmiyle tanınıyor.

TÜRKİYE’NİN MARKA İLLERİ

Türkiye’de Konya, Kayseri, Bursa ve İstanbul inanç turizminde marka iller. İnanç turizmi süreci bu illeri tarihi marka şehirler kapsamına sokarken, çok sayıda manevi değeri, kanaat önderini yetiştirmiş Erzurum ise yerinde sayıyor. 2011 bu değerlerin dünyaya tanıtımı açısından tarihi fırsat. Erzurum’un inanç turizminde yer bulması için Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimine ihtiyaç var. Öncelikle de ildeki iktidar partisi mensubu milletvekillerinin meseleyi sahiplenmesi gerekiyor.

 Erzurum’un, sahip olduğu marka değerleriyle tanıtılması amacına yönelik olarak 2011’in “Alvarlı Efe Yılı’ ilan edilmesi önerisine, yerel yöneticilerden de destek geldi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 2011 yılının “Alvarlı Efe Yılı” olarak ilan edilmesinin yerinde bir karar olacağını belirterek, “Erzurum’un dini ve kültürel hayatına damgasını vurmuş, kişiliğiyle örnek olmuş bir şahsiyet için düşünülen bu girişim, elbette büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda yapılacak tüm çalışmaların içerisinde aktif bir biçimde bulunmak, destek olmak veya yapılabilecek etkinliklerin içerisinde görev paylaşmak, bize büyük bir onur verir.” dedi.

//ERZURUM’UN YÜKSEK DEĞERİ

Muhammed Lütfi Efendi Hazretleri’nin, İbrahim Hakkı Hazretleri gibi Erzurum’un yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri olduğunu anımsatan Korkut, “Alvarlı Efe, hemen her Erzurumlunun gönlünde gerek mısralarıyla, gerekse menkıbeleriyle taht kurmuş, saygı ve sevgiyle anılan, manevî huzurunda saygıyla durulan gönül erlerindendir. O, yalnızca bir din önderi olmamış, aynı zamanda toplumun her sorunuyla ilgilenmiş, örnek bir şahsiyettir, manevi dinamizmin bir sembolüdür. Merhum, Ermenilerin yörede katliam başlatmaları üzerine topladığı 60 kişilik bir müfrezeyle Ruslara ve Ermeni çetelerine karşı oldukça çetin bir mücadele de vermiştir.” diye konuştu.

//KORKUT EFE HAYRANI

Alvarlı Efe Hazretleri’nin, Mevlana gibi hoşgörü ve anlayış deryası ve kendini Yunus Emre gibi hak yoluna adamış bir Allah dostu olduğuna vurgu yapan Korkut, Efe Hazretleri’nin, insana ve insanlığa verdiği önemi, yine Efe Hazretleri’nin kaleme aldığı mısralarla ifade etti. Efe Hazretleri’nin; “Sakın incitme bir canı/Yıkarsın Arşâl“ı Rahman’ı” şeklindeki nasihatinin dışında bir başka kıymetli mısraında da; “Adalet merhamet, insaf gerektir ehlâl“i imane/ Mürüvvet et kıyasâl“ı nefs ile zulmetme insane” tembihatında bulunarak, günümüze ve geleceğe çok önemli mesajlar verdiğini kaydeden Başkan Korkut, “Erzurum halkı olarak, bu yüce insanı anlamak, eserleri öğrenmek ve gösterdiği değerlerle değerlenmek bir görevdir. Biz Yakutiye Belediyesi olarak, bu güzel ve yerinde önerinin neresinde görev düşerse, orada olmayı kendimize onur kabul ederiz.” şeklinde konuştu.

 
GENEL SEKRETER GÖREVDEN ALINDI....
 
CİRİT'İ DÜNYA BİLECEK!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GENEL SEKRETER GÖREVDEN ALINDI....
Büyükşehir Belediyesi’nde beklenen oldu ve Genel Sekreter Salın, görevinden ...
ASIRLIK ŞAHİT
Manisa’nın Turgutlu ilçesi huzur evinde yaşayan 112 yaşındaki Hanife Memiş, ...
ÇATIDA CAN PAZARI
Erzurum’un Çat ilçesi Karaca köyünde dün akşamdan itibaren şiddetini artırarak ...
 
TEKNOLOJİDEN KAÇIŞ YOK!
Erzurum’da işyerinden 800 TL çalan hırsızlık zanlısı güvenlik kameralarına ...
EMNİYET MÜDÜRÜNDEN YERİNDE GİRİŞİM
Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Şehit Polis ve Asker Ailelerine Polis Evi'nde Öğle Yemeği Verdi.
TÖRENLERE EYLEM KARIŞTI
İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı'nca, Erzurum'un Düşman İşgalinden ...
 
Cengiz’den Kurtuluş Mesajı…
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ...
SOYLU: GÖREVDEN ALMALAR HAKSIZ, HUKUKSUZ
Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Atilla Soylu, Numune Hastanesi'nde ...
ERZURUM'DA SORUN YOK!
2010 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Öztürk başkanlığında ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri