Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
6 Mayıs 2010 Perşembe - 07:01

KÜLHANCI BABA TÜRBESİ NİHAYET RESTORE EDİLECEK

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Ungan, Şeyhler Mahallesi’ndeki Şeyhler Hamamı ve Külhancı Baba adlı bir zata ait olduğu ileri sürülen kabir için harekete geçti. Hamamın restore edilerek muhafaza altına alınması yönünde girişim başlatan Ungan, hamamı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün himayesine aldırdı.

KÜLHANCI BABA TÜRBESİ NİHAYET RESTORE EDİLECEK

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, Şeyhler Mahallesi’ndeki Şeyhler Hamamı ve Külhancı Baba adlı bir zata ait olduğu ileri sürülen kabir için harekete geçti. Hamamın restore edilerek muhafaza altına alınması yönünde girişim başlatan Bölge Müdürü Kenan Ungan, hamamı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün himayesine aldırdı.

//ŞEYHLER KÜLLİYESİNE VAKIF DESTEĞİ

Yapılan yazışmaların ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğuna bırakılan Şeyhler Hamamı, doğrudan temin yoluyla hazırlanacak bir projeyle kültürel amaçlı kullanıma sokulacak. Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, Şeyhler Mahallesi’ndeki Şeyhler Hamamı’nın, daha önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü himayesinde bulunmadığına vurgu yaparak, yapılan görüşmeler ve yazışmaların ardından artık hamamın tek sorumlusunun Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü olduğunu bildirdi.

//KÜLHANCI BABA TÜRBESİ

Hamamın hemen yan tarafında bulunan ve Külhancı Baba adlı bir zata ait olduğu öne sürülen kabrin de, müştemilat içerisinde bulunduğunu kaydeden Bölge Müdürü Ungan, “Hamam ve yanı başındaki kabir için öncelikle doğrudan temin yoluyla proje hazırlatacağız. Daha sonra bu projeyi kurul onayına sunacak, daha sonra çalışmalara başlayacağız.” diye konuştu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün, Şeyhler Hamamı ile ilgili restorasyon çalışmasını önümüzdeki bir yıl içerisinde tamamlamayı planlandığını kaydeden Ungan, bu ve buna benzer birçok restorasyon çalışmasını, hem ilde, hem de bölgede sonuçlandırdıklarını ifade etti.

//RESTORASYON BAŞLIYOR

Öte yandan Şeyhler Hamamı’nın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanına dahil edildiğini öğrenen mahalle sakinleri ise, hamamın ve Külhancı Baba’ya ait kabrin onarılacak olmasının mutluluğunu yaşıyorlar. Mahalle sakinleri, Şeyhler Hamamı’nın son birkaç yıldır bakımsızlık içerisinde olduğuna dikkati çekerek, onarımı için çeşitli kereler girişimlerde bulunduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını dile getirdiler. Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan’ın, bir süre önce Şeyhler Mahallesi’ne gelerek incelemelerde bulunduğunu kaydeden mahalleliler, “Şeyhler Hamamı’nda incelemelerde bulunan Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, hamamın sorumluluğunun artık kendilerinde bulunduğunu müjdeleyerek, onarımı için ne gerekiyorsa yapılacağını bildirdi. Kendisi aralıklarla burayı ziyaret ediyor ve hangi amaçla kullanılabileceğine dair görüş alışverişinde bulunuyor. Hamamın mezbelelik halden kurtarılacak olması nedeniyle sevincimiz çok büyük. Bölge Müdürümüze, girişimlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

//KÜLHANCI BABA  KİMDİR?


18. Yüzyıl’da yaşadığı bilinen ve İslam’a yönelik çok önemli hizmetlerde bulunduğu aktarılan Külhancı Baba Hazretleri, rivayete göre, Şeyhler Hamamı’nı ve suyunu tek bir mum ateşiyle ısıtırmış. Batıni ilimler konusundaki ehil kimseler arasında bulunduğu aktarılan Külhancı Baba Hazretleri’nin, birçok talebe yetiştirdiği ve gününün büyük bir bölümünü ibadetle geçirdiği;  kendisi hakkında günümüze kadar ulaşan bilgiler arasında yer alırken, Şeyhler Mahallesi’nin sakinleri ise, “Büyüklerimizin bize aktardıklarına göre, Külhancı Baba Hazretleri, Allah dostu bir veli kulmuş. Gecesini ve gündüzünü ibadetle geçiren bir piri faniymiş. Kerametleri görülmüş bir veliymiş. Bu mahallede yaşayan herkes, Külhancı Baba Hazretleri’nin bereketine inanır. Sabah evinden çıkan herkes, burada onun ruhuna bir Fatiha okur, sonra işine-gücüne bakar.” dediler. 

 
BENZİN DEPOSUNDA TOZ ESRAR
 
ERZURUM'A TEŞEKKÜR
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET ANZAVUR 13 Ocak 2011 Perşembe 18:22

Sesimize kulak veren devlet büyüklerimize minnettarız. Duyarlılığından dolayı saygıdeğer müdürüm Sn. Kenan UNGAN'a sonsuz teşekkürler.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAPILAN UÇUŞ RUTİN EĞİTİM UÇUŞU
05 Mayıs 2010 tarihinde çeşitli basın yayın organlarında iki adet F-16 ...
VAKIFLAR HAFTASI'NDA ÖRNEK BAĞIŞ
Hayırsever İyisoy çifti Vakıflar Haftası’nı fırsat bilerek Oltu Birlik ...
BAŞARI BEDEL İSTER
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “ ...
 
YİNE İDDİANAME KRİZİ
Erzurum’da görülen Ergenekon duruşmasında yine iddianame tartışmaları yaşandı.
BACAĞI ASANSÖRDE SIKIŞTI
Erzurum’un Oltu ilçesinde asansör ile kapı arasına düşen topunu almak ...
HATIRLAMIYORUZ
Erzurum Türk-İslam Medeniyeti’nin önemli merkezleri arasında. İlde şekillenen ...
 
BİR ZAMANLAR GEZKÖY VARDI
Aziziye Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında bulunan Gezköy’de yıkım ...
GÜLHANİ DUALARLA UĞURLANDI
Halk ozanı Mehmet Gülhani, yakalandığı amansız hastalıkla mücadelesini ...
BU EĞİTİME İHTİYAÇ VARDI
Doğu Anadolu Bölgesi’nde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde çalışan ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri