Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
16 Eylül 2009 Çarşamba - 10:42

Kamuya eleman alınacak

Başbakanlık, Gümrük Müsteşarlığı ve Türk Patent Enstitüsü sınav yapacak.

Kamuya eleman alınacak

Başbakanlık Merkez Teşkilatı, Gümrük Müsteşarlığı ve Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı giriş sınavıyla eleman alacak. Başbakanlık merkez teşkilatına 30 uzman yardımcısı, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'na 7 gümrük müfettiş yardımcısı, 10 stajyer kontrolör, 47 gümrük uzman yardımcısı, 4 AB uzman yardımcısı alınacak.

Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı ise 2 patent uzman yardımcısı ve 3 marka uzman yardımcısı için giriş sınavı düzenleyecek.

Başbakanlık, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı ve Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı’nın sınavla elaman alımıyla ilgili ilanları Resmi Gazete’de yayımlandı. Başbakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak ve Başbakanlık Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere 30 başbakanlık uzman yardımcılığı kadrosu için 19-23 Ekim 2009 tarihleri arasında giriş sınavı yapılacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP:95 veya KPSSP:97 puan türlerinden 85 ve üzerinde puan almak kaydıyla müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak Başbakanlık Uzman Yardımcısı sayısının 4 katı aday arasına girmek gerekecek. Sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına çağrılacak.

Adaylar başvurularını

http://www.basbakanlik.gov.tr/ internet adresinden “Başbakanlık Uzman Yardımcılığı Başvuru Formu”nu doldurmak suretiyle elektronik ortamda yapacaklar.
Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı genel idare hizmetleri sınıfında görevlendirilmek üzere 7 gümrük müfettiş yardımcısı, 10 stajyer kontrolör; 5’i Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü’nde ve 5’i Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere ve 47 gümrük uzman yardımcısı olacak. Gümrük Uzman Yardımcısı alımı iki ayrı sınav ile gerçekleştirilecek. İlk sınavda 25, ikinci sınavda 22 alım yapılacak olup, her bir sınav için 1’er Endüstri Mühendisi ve 1’er Tekstil Mühendisi olmak üzere 2’şer kontenjan ayrıldı.

4 AB uzman yardımcısı ise kadro karşılığı sözleşmeli olacak. Bütün kadrolar için giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılacak. Sınava çok sayıda başvuru olması halinde, sınava başvuran adaylar arasından, ilgili KPSS puanı başarı sırasına göre yukarıda belirtilen kadroların her birinin 20 katı kadar aday ve bu adaylardan en düşük puana sahip adayla aynı puana sahip tüm adaylar yazılı sınava çağrılacak. Başvurular, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı’na yapılacak. 2 Ekim tarihine kadar yapılacak. 18 Aralık’da yapılacak gümrük uzman yardımcılığı sınavı için son başvuru tarihi 4 Aralık, 19-20-21 Kasım tarihinde yapılacak olan Müfettiş Yardımcılığı sınavı için 19 Ekim günü mesai bitimine kadar sürecek.

Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı ise 8’inci derece kadroda teknik hizmetler sınıfında 2 patent uzman yardımcısı ile genel idare hizmetler sınıfında 3 marka uzman yardımcısı kadrolarına giriş sınavıyla personel alacak. ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında Teknik Hizmetler Sınıfındaki patent uzman yardımcısı kadroları için KPSSP4 puan türünden asgari 80 ve üzerinde puan, genel idare hizmetler sınıfındaki marka uzman yardımcısı kadroları için KPSSP54 puan türünden asgari 80 ve üzerinde puan almak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde başvurdukları Uzman Yardımcısı kadro sayılarının 20 katı kadar aday giriş sınavına alınacağından dolayı, başvurdukları kadro sayısının 20 katı aday arasına girmek gerekecek. Başvurular 28 Eylül -16 Ekim tarihleri arası mesai bitimine kadar Türk Patent Enstitüsü Personel Dairesi Başkanlığı’na yapılacak.

 
Yargıya 'Topbaş' oyunu
 
Baron polis muhbiri çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıya 'Topbaş' oyunu
Saray Çiftliği’nin dere yatağında ve kaçak çıkmasında ilginç bir gelişme yaşandı.
Zirveye samga vuran 3 konu
Başbakanın dünkü ziyaretlerinin ardında, süresi dolan sınır ötesi tezkerenin ...
İnsan hakkı referandumu olmaz
Üskül, Gökçek'in 7. Cadde için ‘içki referandumu’ isteğine sert tepki gösterdi.
 
3 Emniyet Müdürü sorguya
Büyük operasyonda yakalanan iki liderin üst düzey Emniyet Müdürleri ile kayıtları çıktı.
Asıl Oruç Baba burada!
Yıllardır Şehremini’ndeki türbede ziyaret edilen Oruç Baba, aslında Eyüp'te bir dergâhta imiş.
Bu yolun sonu final: 69-64
12 Dev Adam Sırbistan'ı 69-64 yenerek 5'te 5 yaptı ve grupta ilk 2'yi garantiledi.
 
İSKİ tam 8 ay önce uyarmış
İSKİ'nin Hüseyin Sağ'a verdiği cevaplar sel felaketinin 'geliyorum' dediğini gösteriyor.
Gökçek'ten meyhane açılımı
Gökçek "Vatandaşlar artsın derse meyhanelerin açılmasını teşvik edeceğim” dedi.
Vali gitti pisuvarlar geri geldi
Eski Ordu Valisi Ali Kaban’ın kaldırttığı pisuvarlardan bazıları yerine takılmaya başlandı.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri