Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
8 Ocak 2011 Cumartesi - 07:12

Kan bağışında lideriz..

Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdür Vekili Dr. Serdal Ucuz, “Erzurum’da 2010 yılında 23 bin 158 ünite kan bağışı toplandı.” dedi. Erzurum, kan bağışı oranında 2010 yılında da bölge liderliğini elinde tutmayı sürdürdü. Erzurum’da 2010 yılında 23 bin 158 ünite kan bağışında bulunulurken, bağışların bölge toplamı ise, 33 bin 274 olduğu bildirildi.

Kan bağışında lideriz..

Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdür Vekili Dr. Serdal Ucuz, “Erzurum’da 2010 yılında 23 bin 158 ünite kan bağışı toplandı.” dedi.
Erzurum, kan bağışı oranında 2010 yılında da bölge liderliğini elinde tutmayı sürdürdü. Erzurum’da 2010 yılında 23 bin 158 ünite kan bağışında bulunulurken, bağışların bölge toplamı ise, 33 bin 274 olduğu bildirildi.
UCUZ KAN BAĞIŞ BİLANÇOSUNU AÇIKLADI
Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdür Vekili Dr. Serdal Ucuz, Erzurum’da 2010 yılını oldukça hareketli geçirdiklerini söyledi.
Bölgede geçtiğimiz yıl toplanan kan bağışı miktarının 33 bin 274 olduğuna dikkati çeken Ucuz, “Toplam bağış içerisinde Erzurum’a düşen pay yüzde 70’e yakın bir bölümü oluşturuyor. Bölgede toplanan 33 bin 274 ünite kan bağışının sadece 23 bin 158’i Erzurum’a ait.” diye konuştu. 2011 yılı Erzurum hedeflerinin en az 27 bin ünite kan olduğuna dikkati çeken Ucuz, bölgede ise, 40 bin ünite kan bağışı toplamayı planladıklarını dile getirdi. Erzurum’da kan bağışı kampanyalarına gösterilen ilginin arttığını, rakamların da ortaya koyduğunu vurgulayan Ucuz, “2008 yılında Erzurum’da 16 bin, 2009 yılında ise, 20 bin ünite kan bağışında bulunulmuş. 2010 yılında da, 23 bini aşmış durumdayız. Bu da gösteriyor ki, her yıl bulunulan kan bağışı miktarında 3 ile 4 bin dolayında bir artış var.” dedi.  
ŞEHİR MERKEZİNE KAN BAĞIŞI OFİSİ AÇILACAK
Öte yandan Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi olarak, Erzurum şehir merkezinde kan bağışı merkezi açmayı planladıklarını bildirdi. Bu konuda Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan’la görüşmeler yaptıklarını ve destek sözü aldıklarını kaydeden Serdal Ucuz, böyle bir merkez oluşturulmasının ardından kan bağışı miktarının çok daha hızlı bir artış sürecine gireceğini ifade etti.
Kan bağışı kampanyalarına ek olarak, gezici bir mobil bağış aracı tahsis etmeyi düşündüklerini açıklayan Dr. Ucuz, bu konuda da Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nden, mobil bağış aracı olarak kullanılabilecek bir otobüs talebinde bulunacaklarını belirten Ucuz, “Otobüsün yeni bir model olmasına gerek yok. Biz böyle bir aracı modifiye ederek, içerisine kan yatakları ve gerekli tıbbi donanımları kuracağız. Baştan aşağı giydireceğimiz mobil bağış aracıyla Erzurum’un dört bir yanına daha rahat bir biçimde ulaşacak ve vatandaşlarımızdan kan bağışı toplayacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yöndeki talebimize olumlu yanıt vermesini bekliyoruz.” dedi.
Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdür Vekili Serdal Ucuz, vatandaşlara bağış çağrısında bulunmayı da, ihmal etmedi. Ucuz, “Kan bağışı; hem toplum sağlığı, hem de vücut sağlığı açısından çok büyük bir öneme sahip.” diye konuştu.
 

 
Gıdacılardan tepki
 
Eskiye rağbet yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıdacılardan tepki
Gıda Mühendisleri Odası Erzurum Temsilcisi Doç. Dr. M. Murat Karaoğlu, ...
Yine ölçüyü kaçırdık..
Vatandaşların "Erzurum seninle gurur duyuyor" sloganları ile kürsüye gelen ...
Allah'ın rahmeti üstüne olsun..
Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’nın ...
 
Kadastrosuzluk ayıbından kurtulduk
Erzurum il genelindeki kadastro çalışmaları, sonunda tamamlandı. Sorunlu ...
Tetik: 'Artık yeter...!'
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, özerklik ve iki dil ...
Ecdada borcumuz yok mu?
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Kurtuluş Savaşı sırasında ...
 
'Tarihi çarpıtıyorlar'
Milli Mücadele kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir ...
Palandöken turistlerle buluştu
Hafta sonunda yağan karla birlikte kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu ...
Kentsel dönüşümün maliyeti ağır oldu
Erzurum’da Palandöken Belediyesi, Harput Mahallesi’ndeki 104 gecekonduyu, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri