Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
29 Haziran 2011 Çarşamba - 09:22

Karaca'dan EESOB'a suçlama

Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, Elektrikçiler ve Otel Kahveciler Odası'na verilmeyen rayiç bedeline tepki göstererek, Başkan Rasim Fırat'ın olayları kişiselleştirdiğini iddia etti.

Karaca dan EESOB a suçlama

Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, Elektrikçiler ve Otel Kahveciler Odası'na verilmeyen rayiç bedeline tepki göstererek, Başkan Rasim Fırat'ın olayları kişiselleştirdiğini iddia etti.
Esnafı temsil eden bir kurumun şahsi meseleler yüzünden mağdur etmemesi gerektiğini dile getiren Karaca, "Her iki odamız ESOB'a müracaat ederek raiş bedel istemekteler. Fakat bu iki oda seçimlerde bizim yanımızda olması münasebetiyle maalesef istedikleri raiş bedeli alamamaktalar. Elektrikçiler odasına yardımcı olunmadığı için eli kolu bağlı şekilde beklemektedir. Erzurum şartlarında yaz sezonu oldukça kısa, inşaat sezonu bitiyor halen daha oda onlara istedikleri raiş bedeli veremedi. Tek sorun bu insanların bizim yanımızda yer almaları. Sonuçta bu demokratik bir haktı, biz ve yanımızdaki insanlarla seçime girdik ve kaybettik. Bunu artık kişiselleştirip önümüze engeller koymanın bir anlamı yoktur. Kişisel kaprisler yüzünden maalesef yaklaşık 300 esnafımız mağdur ediliyor." şeklinde konuştu.
KARACA’NIN İDDİALARI
Ayrıca toplantılara da kendisine mualif olan kişileri çağırmadığını iddia eden Karaca, şunları söyledi: "Bakan ve milletvekilleri seçim öncesi ve sonrasında ESOB'a gelip esnaf temsilcileriyle toplantı yapmak istediklerini beyan etmekteler. Kurum öyle bir ayrımcılık yapıyor ki, inanılır gibi değil. Bize ve bizimle hareket edenler davet edilmiyor. Sonradan basından veya diğer oda başkanlarından toplantı olduğunu duyuyoruz. Başkan Fırat'ın kişisel meselesi siyasilere ve bürokratlara büyük bir darbe vuruyor. Çünkü toplantılarda odaların çağırılmaması ister istemez oda başkanları ve üyelerini olumsuz yönde üzdüğü gibi, bir tavır varmış gibi algılanıyor. Hatta bizleri siyasi parti başkanları arayıp, 'Neden gelmediğimizi' soruyorlar. Böylelikle bizimde samimi olduğumuz insanlarla ilişkilerimiz bozuluyor. ESOB kimsenin çiftliği değil."

 
EBK'da Ramazan seferberliği
 
İzmir şehidini uğurladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAZIK ERZURUM ESNAFINA... 1 Temmuz 2011 Cuma 09:13

Erzurum esnaf odalarının neredeyse bütün üyeleri mahkemelik. bir taraftan ağır ceza mahkemelerinde başkan rasim fırat ve yönetiminin yolsuzlukları... bir taraftan rasime muhalif olan odaların kapatılmak için açılan davalar... diğer taraftan yine rasim fırata sadece muhalefet yaptıkları için, rayişları verilmeyen esnaflar... Bir esnaf başkanı düşünün...savcılık tarafından zimmeti sabit bulunmuş, tutuklanması istenmiş ve sabit adresten serbest... Ve adam halen görevde... işte erzurumun kaderi..!!!

Yorumu oyla      0      0  
ESNAF OLMAYAN, ESNAF BAŞKANI. 30 Haziran 2011 Perşembe 11:18

ESOB Başkanının dükkanı varmı.? dükkanı varsa bilen varmı.? Ey erzurum esnafı,! Aktif esnaflık yapmayan birini başkan seçerseniz olacaklara da katlanırsınız.

Yorumu oyla      0      0  
ADAM ŞAŞIRMIŞ.! 29 Haziran 2011 Çarşamba 09:47

Toplum önderliğine soyunan bir insanın makam ve mevkisi ne olursa olsun, temsil ettiği kitleden kopmayacak. Haberi hayretler içerisinde okudum. Bu ne demektir; bir oda başkanı size muhalefet yapmış diye, odasına bağlı bütün esnafı mağdur etmeye çalışacaksın, bu tip uygulama idi aminin ugandasında bile yoktu. Adı büyük bir kurumda şu anda küçük ve zavallı biri başkanlık ediyor. "Eğer bir insan makam ve mevkisini insanlar üzerinde tahakküm kurmak için kullanıyorsa, şeytandan farksızdır." (ata sözü

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gök, Türkçe’nin Çocukları’nı ağırladı
Bu yıl 9'ncsu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için Türkiye'de ...
Dünya'ya kardeşlik mesajı
9. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Erzurum’a misafir olan yabancı öğrenciler, ...
‘Türkçe, Dostluk Köprüsü’
9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan daha sonra da şehirleri ...
 
Erzurum büyüledi
Bu yıl 9.'su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için Türkiye'de ...
Kuzeydoğa Derneği’ne 3 ödül
KuzeyDoğa Derneği ve Dernek Başkanı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Türkiye ...
Erzurum incelemedi, Ankara’ya gönderildi
Pazar İlçesi Aktaş Köyü'nde geçen ay Cihan Yılmaz'ın eski evinin temelinde ...
 
Palandöken Kültürevine kavuşuyor
Palandöken Belediyesi, Palandöken Mahallesi’nde çok amaçlı Bilgi ve Kültür ...
ASİMED'den uyarı
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. ...
İpekyolu mühürleri ilgi bekliyor
İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri