Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>SİYASET
6 Şubat 2010 Cumartesi - 08:38

“Karikatür Bakan” sözüne tepki yağıyor

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Meclis’teki peygamber tartışması ve ardından yaşanan olaylara değindi.

“Karikatür Bakan” sözüne tepki yağıyor

. Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş’un; Siz peygamber olarak anılan başbakanın eşini GATA’ya nasıl almazsınız! 305 kuruş paranıza mı güveniyorsunuz? Sizin muayenehanelerinizi kapatsın da, bir görün!” şeklindeki açıklamasını anımsatan İl Başkan Kılıç, Durmuş’un, kullandığı bu ifadelerle Türk siyasetine kara bir leke vurduğunu söyledi. MHP’li Osman Durmuş’u, AK parti mensubu bir il genel meclis üyesinin gafletinden istifade ederek, Başbakan Erdoğan’ın eşinin başörtüsüyle alay ettiğini dile getiren Kılıç, böyle bir davranışın, ancak Osman Durmuş’a yakışacağını dile getirdi. Başbakan’ın eşinin GATA’ya alınmasının, eleştirilmesi gereken bir durum olduğunu vurgulayan Kılıç, “Eleştirilmesi gereken bu durum karşısında, başörtüsüyle alay etmeye çalışmak, ne vicdanla, ne de demokrasi inancıyla bağdaşır.” diye konuştu.
Demokrasinin herkese lazım olduğunu ve özellikle de MHP’nin, iktidar olduğu dönemde bunu anlamış olması gerektiğini kaydeden AK Parti Başkanı Murat Kılıç, “Biz MHP tabanının başörtüsü konusuna böyle bakmadığını biliyoruz. Fakat maalesef MHP’nin tavanı, CHP zihniyetiyle ve CHP’nin türbana bakışıyla birebir örtüşüyor. Yasakçı zihniyeti destekleyen, türban yasağını onaylayan ve türbanla alay eden bir tutum sergiliyorlar. Osman Durmuş’un açıklamaları, MHP ile CHP’nin tamamen ruh ikizleri olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.  
MHP’nin ve Osman Durmuş’un, iktidarları döneminde Ecevit’lerin azarlamalarına aldırış bile etmediklerine vurgu yapan Murat Kılıç, aynı hoşgörünün başörtüsü için gösterilmediğini belirtti. Açıklamasında, Osman Durmuş’un Sağlık Bakanlığı yaptığı döneme işaret eden Kılıç, “Osman Durmuş, Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemin bu millet tarafından unutulduğunu sanıyor. Onun bakanlığı döneminde hastalar kızaklarla taşınıyordu, mazot parası olmayana ambulans hizmeti verilmiyordu, fakir fukara eczanelerden ilaç alamıyordu, bıçak parası verilmeden ameliyat olunamıyordu. Bu millet o günleri unutmadı.” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı’nın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ‘karikatür bakan’ şeklinde yaptığı yakıştırmaya da tepki gösterdi. Sağlık alanında yaptığı atılımlarla, Türkiye’nin ve Erzurum’un medarı iftiharı olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, MHP’li Bölükbaşı tarafından çirkin yakıştırmalarla anılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Kılıç, Bölükbaşı’nı da, özür dilemeye davet etti.
Kahvaltılı basın toplantısında, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de hazır bulundu.
 

 
Borçlanmada rakibimiz yok
 
Esnafın sahibi yok mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GAZETE OKURLARI TEPKİ YAĞDIRDI...
AK Parti İl başkanı Murat Kılıç'ın yaptığı basın toplantısını haber yaparak ...
‘Erzurumlu anne de ağlamıştı’
Başbakan'ın eşinin GATA'ya alınmamasından duyduğu ıstırabı, başı açık ...
DAP aklınıza yeni mi geldi?
DAP Projesinin Doğu Anadolu ve Erzurum için hayati önem taşıdığını vurgulayan ...
 
Doğru söze ne denir?
BBP Palandöken İlçe Başkanı Hüseyin Karaca, Erzurum ekonomisinin kötü ...
BÖLÜKBAŞI COŞTU Bİ KERE...
TV8'de yayınlanan Erkan Tan'la Başkentten program konuğu olan TBMM Dışişleri ...
AKDAĞ'A FENA BENZETME
MHP Lideri Bahçeli, grupta yaptığı konuşmada, Başbakan'a ve dolaylı olarak ...
 
CHP HÜKÜMETİ SUÇLADI
CHP Aziziye İlçe Başkanlığı Kongresi, CHP ilçe binasında yapıldı. İl başkanı ...
AKDAĞ 28 ŞUBAT'TA ÇOK BASKI GÖRDÜM DİYOR!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “28 şubat mağduruyum” demesi, başta üniversite ...
AKDAĞ ŞAŞIRTTI!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’da Doğan Medya Center’da katıldığı kahvaltıda ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri