Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
8 Mayıs 2012 Salı - 07:45

Kent trafiğinin nabzını tuttular

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Adem Kartal,Eyüp Gültekin, Kadir Kemik ve Emirhan Güneş “Az acele!!!!!!” adlı projeyle Erzurum Toplu Taşıma vizyonuna çağdaş katkı sunuyorlar.

Kent trafiğinin nabzını tuttular

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerince hazırlanan “Az acele!!!!!!” Toplu ulaşım Projesi Atatürk Üniversitesinde bir sunumla tanıtıldı. Proje hakkında bilgi veren Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Adem Kartal projeyi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler’e sunduklarını ifade ederek, bu konuda destek sözü aldıklarını dile getirdi. Kartal,” Az acele” adlı projemiz şehrimizdeki toplu ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik bir halkla ilişkiler çalışmasıdır.  Projemizin amacı 1 veya 2 yıl içerisinde şehirde yaşayan yerli ve geçici nüfusun yoğun olarak faydalandığı toplu ulaşım hizmetlerinin metropol kent olan Erzurum’a yakışır şekilde yeniden revize edilip, oluşturduğumuz kamu oyununun tatmin edilmesini sağlamaktır. Ayrıca diğer gelişmiş metropol kentlerdeki toplu ulaşım standartlarının yakalanması için yerel ve kamu kuruluşlarına kamu baskısı oluşturmak da projenin temel espirisini oluşturmaktadır.” dedi.
 VATANDAŞLA RÖPORTAJ YAPTILAR
Kartal proje kapsamında 37 kişiyle söyleşi yaptıklarını, ulaşımdaki sorunlar hakkında sorular sorduklarını belirterek,  alınan cevapların birçoğunun ortak olduğunu söyledi. Araştırma çalışması sonuçlarını açıklayan Kartal şunları kaydetti,  “Araştırmamız boyuncu tam 37 kişiyle yüz yüze görüşme yaptık. Çeşitli sorular yönelttik çok farklı cevaplar alamasak da birçok şikâyetin ortak olduğu kanaatine vardık. 37 kişiden 25’i toplu ulaşım araçlarını haftanın belirli günlerinde düzenli ve sık kullandıklarını söyledi. Toplu ulaşım araçlarını sıklıkla kullanan kişilerin yaklaşık yüzde 80’i ulaşım araçlarını iş yerlerine veya okullarına giderken kullandıklarını açıkladı. 3 kişi toplu ulaşım araçlarını neredeyse hiç kullanmadıklarını söyledi. 8 kişi ise evlerinin okullarına yakın olması veya yurtlarda kalmaları nedeniyle toplu taşıma araçlarını haftada sadece 1 veya 2 kez kullandıklarını belirtti. Röportaj yaptığımız kişilerin sadece 1 tanesi Erzurum’daki toplu ulaşım hizmetinden  memnun olduğunu ve bir sıkıntı yaşamadığını söyledi. 31 kişi üniversite araçlarının aşırı kalabalık olduğundan şikayet ederek, yolcuların üst üste ve kesinlikle güvenli olmayan bir şekilde taşındığını öne sürdü. Bu durumdan özellikle kadın yolcuları çok rahatsız ettiğini belirttiler.4 tanesi ulaşım personelinin kesinlikle kurs ve seminerden geçerek tavır ve davranışlarının bir standarda kavuşması gerektiğini kaydetti.. 37 kişiden 5’i otobüs şoförlerinin yolculara özellikle öğrencilere karşı aşırı derecede kaba davranışlarda bulunduklarını iddia etti.. Öğrencilerin birçoğu G1,G3,B6 ve K3 gibi araçların üniversiteye yaptıkları sefer sayısının artırılmasını istedi. Söyleşimize katılan 1 vatandaş Erzurum’ un coğrafi durumunun tramvaya uygun olduğunu ve Erzurum’ a kesinlikle tramvay getirilmesi gerektiğini belirtti.  Çalışmamızda ortaya çıkan bir diğer sonuç ise denetim eksikliği oldu. Söyleşi yaptığımız vatandaşlar toplu taşıma araçlarında denetimlerin yetersiz olduğunu, denetimlerin artırılması gerektiğini savundu.”
 
 
 

 
Uzmandan Tarih uyarısı
 
Sosyolojinin serüveni tartışıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzmandan Tarih uyarısı
Erzurum’da tarihi eserler civarında verilen konser, yapılan şenlik ve ...
7 Üniversite Erzurum'da yarışıyor
Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası ...
Geleneksel Bahar Şenlikleri başladı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ...
 
OSB'sizlik yatırım kaçırttı
Erzurum’a yatırım yapmak isteyen SÜTAŞ 2’inci OSB’nin tamamlanmaması yüzünden ...
Defterdarlık hazırlığı tamamladı
Orman vasfını yitirmiş 2B arazilerinin satışı ile ilgili yasa yürürlüğe ...
Yoncalık'ta KKEF tartışması
Atatürk Üniversitesi’ne bağlı Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Yoncalık ...
 
KUDAKA fuardan Fuara koşuyor
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı uygulamasına başladığı İnovasyona Dayalı ...
Erzurumlular Güngör'ü seçti
Ankara'daki en eski ve ilk Erzurumlular dayanışma yaklaşımını ifade eden ...
'Ezan değil, yüksek ses sağlığa zararlı'
Erzurum'da Psikiyatri Profesörü Nazan Aydın, 104 desibele varan ezan sesinin ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri