Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>EKONOMİ
14 Ekim 2011 Cuma - 09:02

Kısıtlanacak maden alanları belirleniyor

Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) Arama Ruhsatları Daire Başkanı Eyüp Yadigar, Türkiye genelinde Valilikler tarafından tespit edilen bölgelerde 1 ve 2A grubu maden ruhsatı verilmeyeceğini söyledi.

Kısıtlanacak maden alanları belirleniyor

Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) Arama Ruhsatları Daire Başkanı Eyüp Yadigar, Türkiye genelinde Valilikler tarafından tespit edilen bölgelerde 1 ve 2A grubu maden ruhsatı verilmeyeceğini söyledi.
Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantı Eyüp Yadigar başkanlığında gerçekleştirildi. MİGEM Daire Başkanı Yılmaz Tünel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Akçay ve çeşitli kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Yadigar, 9 ay önce Valiliklere genelge gönderdiklerini ve bu konuda çalışma yapmalarını istediklerini belirterek, “Gümüşhane bürokratlarının iyi çalışması ve bize bu konuda erken bilgi vermesi, duyarlılığı ve ilgili olması nedeniyle ilk olarak Gümüşhane’ye geldik” dedi.
Ankara’dan gelen 7 kişilik komisyon ve Gümüşhane’deki kurum temsilcileri ile birlikte 3 gün boyunca kısıtlama getirilecek maden alanlarını tespit edeceklerini ve Bakanlık onayına sunacaklarını kaydeden Yadigar, komisyonun Valilik tarafından kendilerine bildirilen 22 bölgede 1.grup (İnşaat ile yol yapımında kullanılan ve tabiatta doğal olarak bulunan kum ve çakıl. Tuğla-kiremit kili, Çimento kili, Marn, Puzolanik kayaç (Tras) ile çimento ve seramik sanayilerinde kullanılan ve diğer gruplarda yer almayan kayaçlar) ve 2A grubu (Kalsit, Dolomit, Kalker, Granit, Andezit, Bazalt gibi kayaçlardan Agrega, mıcır veya öğütülerek kullanılacak kayaçlar) maden sahalarında ruhsat verilmeyeceğini söyledi.
YADİGAR’IN AÇIKLAMASI
Kendi verdikleri ruhsatlı sahalardaki işletme hakkı olanların süresi sonuna kadar devam edeceklerini ifade eden Yadigar, neden 1 ve 2A grubu maden sahalarına kısıtlama getirdiklerini de şöyle açıkladı:
“5177 sayılı kanunla birlikte taş ocakları nizamnamesi kanun kapsamına alındı. Kamuoyunun çok sıkıntılı olduğu patlatmalı çalışmalar sürekli şikayet konusuydu. Bu nedenle bizde kısıtlama işine 1. grup ve 2A grubundan başladık.”
Komisyonun çalışmasıyla birlikte İl sınırlarında bulunan mesire alanları, yerleşim yerleri, önemli yerler, yerleşim yerlerine yakın yerleri gibi Valiliğin ön gördüğü alanları bu tür madencilik faaliyetlerine kapatacaklarını belirten Yadigar, Türkiye’de bu çalışmanın bütün illerde yapılacağını ve komisyonun 81 ile giderek bu çalışmayı gerçekleştireceğini ifade etti.
Konuşmasında, maden kanunun çok kapsamlı bir kanun olduğunu, hemen hemen bütün kurumları ilgilendirdiğini dile getiren Yadigar, madenlerin devletlerin vazgeçilmez bir kaynağı olduğunu belirterek “Müreffeh bir seviyeye ulaşmış, zengin devletlerin arka planına baktığınız zaman genelde madeni görürsünüz. ABD, Almanya, Fransa, hepsi böyledir. Mutlaka yer altı kaynağını çıkarmış ve zenginleşmiştir. Bazıları da yeterli seviyeye ulaşınca da işletmelerini kapattı. Maden; bindiğimiz bir araba, çay içtiğimiz bir bardaktır. Maden olmadan bizim hayatımız bir hiçtir” dedi.

 
TDP kadınları bilgilendirdi
 
Narman'a kariyerli yaklaşım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜSİAD Gümrük Zirvesi’ne destek
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, sınır kapılarında ...
MÜSİAD'tan Ufuk arayışı
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Aktaş Sınır Kapısı, Gürbulak ...
MÜSİAD Aktaş kapısında ısrarlı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı ...
 
Aşkale Çimento 54'üncü sırada
Ekonomist dergisinin, TEB (Türk Ekonomi Bankası) işbirliği ile gerçekleştirdiği ...
TOBB'dan KOBİ'lere yol haritası
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan ve Erzurum Ticaret ...
Halk Bank'a ödül
Halk Bankası Oltu Şubesi 'Mavi Yıldız' Kalite Ödülü Aldı. Halk Bankası ...
 
Ekonomide 'Gümrük Gündemi'
Müsiad Erzurum Şube Başkanlığınca gümrüklerle ilgili bir rapor hazırlanarak kamuoyuna duyuruldu.
'Dadaş markasına sahip çıkmıyor'
Türkiye’nin yedi bölgesinde hizmet yürüten Erzurum’un yerli yatırımcıları ...
Oltu ekonomisi büyüyor
Erzurum’un Oltu ilçesinde yeni bir akaryakıt istasyonu düzenlenen törenle açıldı.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri