Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
27 Aralık 2010 Pazartesi - 04:01

Konut piyasasında çelişki

Erzurum’da bu yıl düşüşe geçen konut satışları, emlak sektörünü de vurdu. Konut üretim faaliyetlerindeki düşüş dolayısıyla yükselen fiyatların konut satışlarına yansıması, emlak komisyoncularını da vurdu. Bir ev satabilmek için aylarca bekleyen komisyoncular, önümüzdeki yıldan itibaren konut fiyatlarının daha da yükselmesinden endişe ediyor.

Konut piyasasında çelişki

Erzurum’da bu yıl düşüşe geçen konut satışları, emlak sektörünü de vurdu.
Konut üretim faaliyetlerindeki düşüş dolayısıyla yükselen fiyatların konut satışlarına yansıması, emlak komisyoncularını da vurdu. Bir ev satabilmek için aylarca bekleyen komisyoncular, önümüzdeki yıldan itibaren konut fiyatlarının daha da yükselmesinden endişe ediyor.
Erzurum’da emlak komisyonculuğu yapan Rahmi Çınar, konut satışlarının önceki yıllara göre ciddi oranda azaldığını söyledi. Erzurum’da TOKİ’nin dışında konut üretimi yapan kooperatiflerin çok hareketsiz bir yıl geçirdiklerini anlatan Çınar, “Üretilen konut sayısı az olunca, fiyatlar tırmanışa geçti. Bir dairede nereden bakarsanız bakın, 3 ile 6 bin lira arasında fiyat farkı ortaya çıktı. Daha lüks dairelerde ise, bu fark 10 bin lirayı buldu.” dedi. Yükselen fiyatların, konut piyasasını adeta öldürdüğünü dile getiren Çınar, önümüzdeki yıl konut üretiminin artmaması halinde fiyatların katlanarak artacağını ifade etti.
Çınar, “Önümüzdeki yıl yapı denetimi kanunu çıkacak. Yeni üretilen konutlar için geçerli olacak denetimler nedeniyle inşaat maliyetlerinde artış olacağı belirtiliyor. Bu nedenle ev fiyatlarının yükselmesi de kaçınılmaz olacak. Önümüzdeki yıl da konut üretimi az olur ve üstüne üstlük inşaat maliyetleri artarsa, şu anda 70 bin lira olan bir dairenin fiyatı, en az 85 bin liraya yükselir. İnsanların alım gücü zaten yok, satın alınan dairelerin büyük bir bölümü için de banka kredisi kullanılıyor. Erzurum’da bankalardan kredi alabilmek çok zor, bir de fiyatlar yükselirse, ev almak artık hayal olur.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Erzurum’daki kiralık daire sorununun kısmen de olsa azalmaya başladığını vurgulayan Rahmi Çınar isimli emlak komisyoncusu, “Erzurum’daki kiralık dairelerin yüzde 80’inde öğrenciler oturuyor. Zaten tatil bile olsa, öğrenciler oturdukları evleri boşaltmıyorlar. Oturmasalar bile kira ödüyorlar. Kış Oyunları dolayısıyla yaşanacak yoğunluk nedeniyle kiralık ev sıkıntısı dönem başındaki kadar olmasa da, Erzurum için sıkıntılı olmaya devam edecek. Erzurum’da öğrenciler için 3 bin kişilik yeni yurtlar yapıldı, fakat oyunlarda kullanılacağı için öğrencilerin istifadesine daha sunulmadı. 3 bin kişilik yurt demek, bir anda yüzlerce kiralık dairenin boşaltılması demek. Ne zamanki öğrenciler yeni yurtlara transfer edilir, işte o zaman Erzurum’da hem kiralık ev sayısı artar, hem de fiyatlar düşer.” şeklinde konuştu.
 

 
Açık Öğretimde A.Ü. Damgası
 
Yakutiye yapamadı, TCDD başardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum için ufuk arıyorlar
Ener Koordinasyon kurulu, Aralık ayı toplantısında üzerinde çalışılan ...
Denetim varsa, hava niye kirli?
Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğiyle mücadele için çevre timi kurdu. ...
Atasoy'dan örnek tasarruf
Narman ilçesinde Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, köy gezileri sürdürüyor. ...
 
Şehitler adına hayır yaptılar
Çağdaş Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Sarıkamışta şehit ...
Zirvede şehitlerle buluştular
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) ...
"Önce Vatan"
Türk tarihi, asker ve ordu tarafından altın harflerle yazılmış kahramanlık ...
 
Şehitlere konferanslı vefa
İstanbul Kültür Üniversitesi İşletmecilik Meslek Yüksekokulu’nda, 'Sarıkamış ...
Vatan Onlara minnettar..
Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından ...
'Ruhları Şad Olsun'
Sarıkamış’ın Allahuekber Dağlarında 22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri