Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
10 Nisan 2012 Salı - 07:36

Kredimiz arttı...!!

Merkez Bankası 2012 yılı kredi kullanım sonuçlarını açıkladı. Nakdi kredi kullanım verilerine göre Erzurum’da bu yılın şubat ayında 1.3 milyar TL’si kamu, 1 milyar TL’si de özel bankalardan olmak üzere toplam 2 milyar 390 milyon TL tutarında kredi kullanıldı.

Kredimiz arttı...!!

Merkez Bankası 2012 yılı kredi kullanım sonuçlarını açıkladı. Nakdi kredi kullanım verilerine göre Erzurum’da bu yılın şubat ayında 1.3 milyar TL’si kamu, 1 milyar TL’si de özel bankalardan olmak üzere toplam 2 milyar 390 milyon TL tutarında kredi kullanıldı. İlde kişi başına düşen kredi miktarı kamu bankaları bazında 1.725, özel bankalar bazında 1.330, toplamda ise 3.056 TL olarak hesaplandı.
ERZURUM’UN KREDİ PAYI
Erzurum’un kamu bankalarından karşılanan nakdi kredi payı KUDAKA’da yüzde 71.7, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 43.7, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 19.6, ülkede ise yüzde 0.76 oldu. Özel Bankalardan karşılanan kredi miktarı ise ülke toplamında yüzde 0.17, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 16,8, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 46.1, KUDAKA’da ise yüzde 72.4’lük oran oluşturdu. Erzurum’un toplam kredi payı ise ülkede yüzde 0.31, Doğu Anadolu’da yüzde 18.3, Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 44.4, KUDAKA’da da yüzde 72.1 oranında gerçekleşti.
KUDAKA BÖLGESİ
Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden oluşan TRA1 KUDAKA Bölgesinde bu yılın ilk iki ayında 1.8 milyar TL’si kamu, 1.4 milyar TL’si de özel bankalardan olmak üzere toplam 3.3 milyar TL tutarında kredi kullanımı gerçekleşti. KUDAKA bölgesinin ülke toplamında kredi payı, kamu bankaları kredilerinde yüzde 1, özel banka kredilerinde yüzde 0.24, toplam kredide ise yüzde 0.43 olarak hesaplandı.
KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerinden oluşan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde bu yılın iki ayında 3.1 milyar TL’si kamu, 2.2 milyar TL’si de özel bankalardan olmak üzere toplam 5.3 milyar TL tutarında kredi kullanımı gerçekleşti. Kuzeydoğu Anadolu bölgesinin ülke toplamında kredi payı, kamu bankaları kredilerinde yüzde 1.7, özel banka kredilerinde yüzde 0.38, toplam kredide ise yüzde 0.70 olarak kaydedildi.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın ilk iki ayında 6.8 milyar TL’si kamu, 6.1 milyar TL’si de özel bankalardan olmak üzere toplam 13 milyar TL tutarında kredi kullanımı gerçekleşti. Doğu Anadolu Bölgesinin ülke toplamında kredi payı, kamu bankaları kredilerinde yüzde 3.8, özel banka kredilerinde yüzde 1, toplam kredide ise yüzde 1.7 olarak belirlendi.
İLLER DAĞILIMI
Ocak 2012 döneminde Ağrı’da 557.1 milyon, Bingöl’de 401.8 milyon, Bitlis’te 580.8 milyon, Elazığ’da 1.8 milyar, Erzincan’da 705.3 milyon, Hakkari’de 247.9 milyon, Kars’ta 765.7 milyon, Malatya’da 2.5 milyar, Muş’ta401.1 milyon,Tunceli’de 249.6 milyon, Van’da 1.6 milyar, Ardahan’da 278.3 milyon, Iğdır’da 456.3 milyon, Bayburt’ta 219.1 milyon TL banka kredisi kullanıldı.
 
 
 

 
4 milyon TL kara gömüldü
 
5 yatırım teşvike girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 milyon TL kara gömüldü
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, geçen yıl karla ...
Lojistik köyde yeni süreç
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “İnsanlar diyor ki, efendim! ...
Kazanan ETÜ oldu
Erzurum Teknik Üniversitesi’ne kampus olarak belirlenen Atatürk Üniversitesi’ne ...
 
ŞT'den İzmit çıkarması
İzmit Belediyesi’nin Kocaeli Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı işbirliği ...
Has Parti iktidara not verdi
HAS Parti Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, İl başkanlık binasında düzenlediği ...
Büyükşehir'den Bahar açılımı
Şehitler Mahallesi’nde yapılacak olan sosyal konutlara kaldığı yerden ...
 
Cengiz’den çocuk oyunlarına destek
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu bünyesinde kurulan Doğu ...
Dikilitaş mesaj panosu oldu..!
Oltu ilçesinde MÖ 10'ncu yüzyıldan günümüze kadar geldiği bildirilen Dikilitaş ...
Türkiye Erzurum'u konuştu
3 Nisan’da meydana gelen 5 TEDAŞ görevlisinin Karasu Göletin’de yaşamını ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri