Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
24 Kasım 2010 Çarşamba - 02:54

Küçükler, 'en başarılı benim', diyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’a hakikaten büyük yatırımlar yaptık. Altgeçitler, üstgeçitler, içme suyu ve altyapı yatırımları, bunlardan sadece birkaçıdır.” dedi.

Küçükler,  en başarılı benim , diyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’a hakikaten büyük yatırımlar yaptık. Altgeçitler, üstgeçitler, içme suyu ve altyapı yatırımları, bunlardan sadece birkaçıdır.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediye hizmetleriyle ilgili olarak bazı değerlendirmelerde bulundu. Erzurum’un son 6 yıl içerisinde çehresinin değişmeye başladığını ve modern bir kent olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Başkan Küçükler, “Erzurum’a yaptığımız yatırımlar, gerçekten de hafife alınacak yatırımlar değil. Alt ve üstgeçitler, içme suyu ve altyapı yatırımlarının yanında, Büyükşehir Belediyesi olarak inşaat konusunda da lider durumdayız. Erzurum şartlarında bir belediyenin altından kalkması mümkün olmayan devasa inşaatları tamamladık, yatırıma dönüştürdük.” diye konuştu.
Son 2 yıldır yürütülen altyapı yenileme çalışmalarında büyük bir mesafe kaydedildiğini anlatan Başkan Küçükler, altyapı yatırımlarının yüzde 50 oranında tamamlandığını kaydetti. Özellikle içme suyu alanında yapılan yatırımların, Erzurum için birer artı değer teşkil ettiğini belirten Küçükler, “Bundan önce insanların evinde günde sadece birkaç saat su akıyor, ardından kesiliyordu. Halkımız devamlı su taşıyordu, bu dönemleri yaşadık. Şimdi durum böyle mi? Halkımız kesintisiz suya kavuştu. Üstelik içilebilir, yüksek kaliteli ve tertemiz bir suyu halkımızın istifadesine sunmuş durumdayız.” ifadelerini kullandı.
İçme suyu konusunda yapılan tartışmalara işaret eden Başkan Küçükler, olaya psikolojik boyutundan değil, gerçeklik ve bilimsellik boyutundan bakılması gerektiğini kaydetti. Başkan Küçükler, “İçme suyumuz arıtmadan tertemiz bir biçimde çıkıyor mu, evet. Bu su şehir şebekesine pompalanıyor. Bazı şebeke ve depolarda öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki, biz de şaşırıyoruz. Vatandaş şikayette bulunuyor: ‘suyum kirli akıyor’ diyor. Ekibimizi gönderiyoruz, deposuna bir bakıyoruz, içinde her şey var. Bazen de bakıyorsunuz yan yana iki evden akan su birbirini tutmuyor. Çok açık ve net ifade ediyorum: bu durum içme suyundan kaynaklanmıyor. Tam tersine şebeke ve depolarla ilgili bir durum. Zaten belediye olarak vatandaşımıza tek bir kuruş ücret almadan depo temizliği hizmeti de veriyoruz. İçme suyu şebekelerimizi de büyük oranda yeniledik. Altyapı yatırımlarına yönelik çalışmalarımız sürüyor. İçme suyunun kirli olduğunu iddia edenlere kapımız açık, gelsinler, sularının analizini birlikte yapalım. Böylece sularımızda herhangi bir problem olmadığını kendileri de görsünler.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, batıdaki bazı belediyelerin hizmet konusunda artık kendi kendilerini bile aşmış durumda olduklarına dikkati çekerek, “Batıda bazı belediyeler artık her işi bitirmiş; çiçekle böcekle uğraşıyor. Hamile olan bayanları tespit ederek, her sabah evlerinin önüne bir litre süt bırakan belediyeler bile var. İşte Erzurum da bu istikamete doğru emin adımlarla ilerliyor. Bir yanda altyapı yatırımları, diğer yanda üstyapı, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları, öbür yanda kentsel dönüşüm uygulamaları yapılıyor. Kim ne desin, Erzurum kabuğunu kırmaya, gelişmeye ve büyümeye devam ediyor.” dedi.
Öte yandan Başkan Küçükler, Cumhuriyet Caddesi’nde ve şehrin muhtelif noktalarında yürütülen çevre düzenlemesi çalışmalarına da değindi. Küçükler, “Cumhuriyet Caddesi’ndeki kaldırımları baştan aşağı yeniledik. Çalışmalar bitmek üzere. Işıklandırma sistemleri tamamlandı. Güzergâh boyunca süs elma ağaçları dikildi. Paşalar Caddesi’ne de yine süs eriği dikiliyor. Bu ağaçların her biri özel üretim bitkiler. Şehrin merkezine görsel açıdan estetik kazandıracaklar.” diye konuştu.
 

 
Trafik terörü artık bitmeli
 
Avar'dan tüyler ürperten iddia
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’a TP yatırımı
Erzurum bu seçimde 6 milletvekili çıkaracak. AK Parti 6-0 iddiasında, ...
Özel İdare hedef büyüttü
Erzurum İl Genel Meclisi 2010 Kasım dönemi toplantılarına devam edildi.
Kılıç inkar etti, partililer doğruladı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, partisinin Erzurum Kadın Kolları ...
 
Laloğlu iddialı konuştu..
Saadet Partisi İl Başkanlığına Sedat Laloğlu getirildi.
Hizmet-İş öğrencileri sevindirdi
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, üyelerinin yüksek ...
Eker'i istifaya çağırdılar..
Türkiye - Gürcistan sınırında eylem yapıldı. Ardahan'ın Çıldır ilçesinde ...
 
Dadaşlık böyle olur..
Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı,'Kardeş Aile' uygulaması ile 100 ...
Belediyelerden bayram dayanışması
Aziziye Belediyesi’nde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.
Bayramlaşmada seçimi konuştular
AK Parti Erzurum İl teşkilatında bayramlaşma töreni düzenlendi.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri