Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
1 Haziran 2010 Salı - 06:10

Kümbet: lanetliyoruz

SP İl Başkanı Kümbet, Gazze’ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere yönelik olarak yapılan saldırıyı lanetlediklerini açıkladı. Başkan Kümbet, zamanlama açısından oldukça ilginç bir başka hain saldırının da, İskenderun’daki deniz üssüne yönelik olarak gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, “Bu bir tesadüf müdür, açıkçası bilmiyoruz.” dedi.

Kümbet: lanetliyoruz

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, Gazze’ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere yönelik olarak yapılan saldırıyı lanetlediklerini açıkladı. Başkan Kümbet, zamanlama açısından oldukça ilginç bir başka hain saldırının da, İskenderun’daki deniz üssüne yönelik olarak gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, “Bu bir tesadüf müdür, açıkçası bilmiyoruz.” dedi.

//KÜMBET YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Başkan Kümbet, yaptığı yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verdi: “Filistin’deki kardeşlerimize katkısı olması düşüncesiyle yola çıkan kardeşlerimiz siyonist İsrail Rejiminin gaddarca düzenlediği bir operasyonla şehit olmuşlar, gemilerine el konmuştur. Mevla onların şefaatine hepimizi nail eylesin. Bu yardım gemilerinde bırakın herhangi bir saldırı aletini savunma amaçlı bir teçhizat bile yoktu. İsrail istediği limana bu limana çekip götürebilir ve herhangi bir kimsenin burnu kanamadan bu yardımı engellerdi. Ancak unutmayalım ki siyonist İsrail elli yıldan fazladır hep ve daime şiddetten yana olmuştur. İsrail hiçbir müdahale hakkının olmadığı uluslararası karasularında ve yine uluslararası hukuka aykırı olarak müdahale etmiştir. İsrail'in bugüne kadar attığı her hukuksuz adımın hesabının sorulacağı günlere gelindiğini görüyoruz. Allah mekanlarını cennet etsin ki o kardeşlerimizin kanları bereketi hürmetine dünyanın dört bir yanındaki masum insanların çekmiş oldukları ızdıraplar son bulacaktır. İlginç ve manidar bir tesadüftür ki Türk Deniz Kuvvetlerinin en önemli üslerinden birisi olan İskenderun da ki komutanlığımıza yapılan hain saldırıdan sadece birkaç dakika sonra İsrail'in saldırı gelmiştir. Bu bir tesadüf müdür bilemiyoruz ama Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin bu 7 çocuğumuzu da bağrımıza gömüyoruz.”

//BU BİR İNSANLIK SUÇU

Kümbet açıklamasının kalan bölümünde şunları kaydetti:”Bu saldırganlık hayallerin ötesindedir. İsrail ve Ortadoğu tarihinden yeni bir sayfanın başlangıcı olacaktır. Bu saldırı insanlıktan zerre miktar tasvip edilemez. İsrail uluslararası alanda yalnızlaşacak, hiçbir güç İsrail'i savunamayacaktır. Bundan sonra dünyanın dört bir yanında bir hakkaniyet cephesi açılmıştır. Biz azınlıklara karşı fevkalade hoşgörü gösteren bir milletin evlatlarıyız ki benim milletimizin tüm fertlerinden beklediğim de yahudi vatandaşlarımıza karşı en ufak bir suistimal ve tacizin gerçekleştirilmemesidir. Unutmayalım ki Mavi Marmara gemisinde de Yahudi inancında olan barışseverler vardı. Bu saldırganlık yeni döneme işaret ediyor çünkü İsrail artık gayretulllaha dokunmuştur. İsrail yöneticilerinin yaptıkları nemrut, firavun ve hitlerin tavırlarına rahmet okutur ancak dönsünler hitlerin, firavunun tarihine baksınlar. O en büyük güçleri yerle yeksan olmuştur. İsrail de gücüyle birlikte hak ile yeksan olacaktır. Holokost müzelerini yapanlar bugün en büyük insanlık suçunu işliyorlar. Onlar o gemileri batırsalar da o gemiler de yarının holokost müzeleri olarak kalacaktır. Bu gemiler bütünüyle barış ve insani yardım adına hazırlanmış ve milletimizin desteğini aldığı gibi birçok ülkeden vatandaşından da destek almıştır. Saldırı uluslararası sularda gerçekleşmiştir. Gazze topları İsrail'e ait olmamakla birlikte saldırı ve sonrası da uluslararası sularda gerçekleşmiştir. İsrail dünyanın hiçbir yerinde hiçbir meşru devletin hiçbir sivile karşı göstermeyeceği bir orantısız güç ortaya koymuştur. Bu saldırı açık bir korsanlıktır. İsrail'in Somali'deki baldırı çıplak korsanlardan farkı yoktur. O korsan gemilerini önlemek için bütün savaş gemilerini oraya gönderen ülkeler, İsrail bu korsanlığı devlet gücüyle yapınca niçin sessiz kalmaktadırlar. Oradaki gemiler Türk Bayrağı taşımakta ve içinde Türk vatandaşı bulunmaktadır. İsrail doğrudan doğruya Türkiye'ye açık bir saldırıda bulunmuş ve ülkemizi hedef almıştır.”

 
İsrail yardım gemilerine saldırdı
 
MHP'den sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomiye katkısı tartışılmaz
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi ...
Şehitler'de su protestosu
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde 6 gündür devam ...
Kuaför işyerinde ölü bulundu
Erzurum’da kuaför işyerinde ölü bulundu.Alınan bilgiye göre, dün akşam ...
 
Besici çaresiz
Et ve Balık Kurumu’nun günlük kesim sayısını 30 adetle sınırlı tutması, ...
Türkiye'nin yolu açık
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye’nin iyi bir yolda ilerlediğini belirterek, ...
Cihaner’in Yargılanması devam ediyor
Erzincan’daki Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Başsavcı İlhan ...
 
Tasarı kabul edildi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 8 üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı kabul edildi.
Erzurum'dan kaç kişi Hacca gidecek?
Diyanet İşleri Başkanlığı , 2010 hac sezonunda mukaddes toprakları ziyaret ...
Radarlı hız denetimleri artı
Erzurum’daki sürat tutkunları, hem şehir içi, hem de şehirlerarası bağlantıyı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri