Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
23 Kasım 2011 Çarşamba - 08:37

Kutlama değil, hak istiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Öğretmenler gününde kutlama mesajı değil, hakkımızı istiyoruz” dedi.

Kutlama değil, hak istiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Öğretmenler gününde kutlama mesajı değil, hakkımızı istiyoruz” dedi.
Öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum ortada olmaması nedeniyle “Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” demeyi uygun bulmadiklarini dile getiren Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Her yıl Öğretmenler Günü’nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmesini istiyoruz. Biz bugün burada, sorunları her yıl ötelenerek bir sonraki yıla devreden, önemsenmeyen; ama önemseniyormuş gibi yapılan, meslek grubunun mensupları olarak toplandık. Milli Eğitim’de hizmetli personelden sonra en düşük maaş alan kişiler olarak, bugün buradan başta Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak sesleniyor; Mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz.” Diye konuştu.
“EŞIT IŞE EŞIT ÜCRET”  VE SEFALET ÜCRETİ BENZETMESİ
Şimşek, Kısa bir süre önce 666 Sayılı KHK ile farklı kamu kurumlarında aynı unvanlarda çalışan personelin maaşları ek ödeme ile dengelendiğini hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan Hizmetli, Memur, Şef ve Şube Müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları ek ödeme ile diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir. Yıllardır mağdur edilen Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları diğer bakanlıklardaki emsalleri ile eşitlenirken, öğretmenler olarak söylemeye çalıştığımız; ama yetkililerin anlamak istemediği gerçek, adeta kendiliğinden ortaya çıkmıştır. Maliye Bakanlığı verilerine göre 9/1’deki bir öğretmen Bin 577 TL ücret ile hizmetli ve memur personel arası bir maaş almaktadır. Öğretmenler ve öğretim elemanları, ek ödemelerde muadili olmadığı gerekçesiyle kapsam dışında tutulmuş ve yıllardır beklentileri karşılanmamıştır. Bugün buradan öğretmen ve öğretim elemanlarına 24 Kasım’da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini eğitimcileri yaptığı işin önemine gore değerlendirmelerini öneriyoruz.” şeklinde konuştu.
BAKANA ÇAĞRI
Şimşek daha sonar şunları kaydetti; “Öğretmen ve öğretim elemanları olarak kimseden lütuf istemiyoruz. Eğitime en fazla bütçeyi ayırdık ve eğitim önceliğimiz diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz. Bu ülkenin geleceği için her fırsatta “nitelikli eğitim için elimizden geleni yapmalıyız” diyenlerin, eğitimin ana unsuru olan öğretmene ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz. İş lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanların; mecliste, danışmanına 3.600, sekreterine 3.156, şoförüne 2.700 TL maaş verirken öğretmene sıra gelince 1.577 TL, araştırma görevlisine 1.869 TL maaş vermesine tahammül edemiyoruz. Danışmanına, sekreterine ve şoförüne artışta hem fikir olan siyasilerin, geleceği emanet edecekleri öğrencileri yetiştirmesi için, sözde çok şey bekledikleri öğretmenlere sefalet ücretini reva görmelerini kabul etmek mümkün değildir. Bir ülke eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik hizmetleri ile ayakta durur. Ülkelerin geleceği ise eğitime yaptıkları yatırımlarla doğru orantılıdır. En düşük maaş reva görülen öğretmenler, bırakın ülkeyi geleceğe taşımayı, maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kendilerini diğer aya taşıyamamaktadır. Buradan hükümete sesleniyoruz; Acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini giderin ve ücret adaletsizliğine bir an önce son verin.”
ÖĞRETMENLERIN AILE BÜTÜNLÜĞÜ
Öğretmenlerin özür gurubu tayin hakları sınırlandırıldığını ve yılda bir kez yaz aylarında olacak şekilde yeniden düzenlendiğini dile getiren Şimşek, şunları söyledi; “Geçiş esnekliğini içinde barındırmayan KHK hükmü, ara dönemde tayin istemek üzere hayatını planlayan öğretmenleri adeta perişan etmiştir. 18-20 Kasım tarihlerinde “Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı”nda alınan “Özür Gurubu tayinlerinin yılda iki kez yapılması” kararı, ara dönemde tayin isteyeceklerin mağduriyetini çözecek şekilde bir an önce hayata geçirilmelidir.”
ÜCRETLI ÖĞRETMENLIK SON BULMALI
“Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen açığını ücretli öğretmenlik uygulaması ile ucuz yönden karşılamayı tercih etmekten bir an önce vazgeçmelidir. Atama bekleyen 250 bine yakın öğretmen adayı boşta gezerken, sadece ek ders ücretiyle boş sınıfları dolduran hükümet, bütçe kanunundaki yeni öğretmen alımına engel teşkil eden sınırlamayı kaldırarak derhal Bakanın belirttiği 138 bin kadrolu yeni öğretmen alımı yapmalıdır.”
OKULLARA DERHAL BÜTÇE VERILSIN
“24 Kasım’da mesleğin onur ve gururunu hatırlatacak olanlar bilmelidirler ki, aynı zamanda öğretmen olan okul yöneticilerinin gururu, daha okul başlamadan kırılmıştır. Okullara bütçe, hizmetli, memur göndermeyip, adeta dilencilik yaparak okulu ayakta tutmaya çalışan okul idarelerine il denetmenlerini soruşturma yapmaya gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, yöneticilerin motivasyonunu alt üst etmiştir. Okul yöneticileri, binbir güçlükle ayakta tutmaya çalıştıkları okullardaki fedakârlıklarıyla takdir edilmeyi hakederken, adeta suçlu duruma düşürülmüşlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bağış soruşturmalarını geri çekmesini ve okullara acilen bütçe vermesini bekliyoruz.”
ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE KUTLAMA MESAJI DEĞIL, HAKKIMIZI İSTIYORUZ
“Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basmakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlarımıza yeni sorunlar eklenmiştir. Özür gurubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, ek ödemelerde muadili yok gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla kapsam dışında bırakılmamız gibi kabulü asla mümkün olmayan yeni sorunların, eski sorunlarla birlikte bir an önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.”

 
Bahreyn’den depremzedelere destek
 
İlik naklinde farkındalık yaklaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YİBO Projesinde başarı
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce başlatılan, "Yatılı ...
Yüksek Öğretimde Van sendromu
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Van'da ...
A.Ü'den Kazakistan çıkarması
Atatürk Üniversitesi Kazakistan’ın önde gelen üniversiteleriyle bilimsel ...
 
Tamer A.Ü mezunlarını ağırladı
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Erzurum Atatürk Üniversitesi ...
Tecrübeli eğitimciye yeni görev
Palandöken Dersaneler Birliği Başkanı Birol Turgut, İstanbul Aydın Üniversitesi ...
Öğretmen dövülmesine tepki
Aşkale İlçesi’nde sınıfta aşırı ses yapan öğrencileri susturmak için öğrencilere ...
 
A.Ü. Parlak Hoca'ya ağlıyor..
Kazakistan’da bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ...
‘En değerli hazinemiz, çocuklarımız’
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Sosyal Gelişim ve Eğitim ...
AÜ’ye Diploma Eki Etiketi ödülü
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Avrupa Komisyonu’ndan “Diploma Eki Etiketi” ödülü aldı.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri