Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
10 Aralık 2010 Cuma - 01:04

Kuzu'ya kariyerli davet

Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu öğrencileri, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yönelik yumurtalı protesto ile ilgili olarak yaptıkları basın açıklamasında, "Süheyl Batum ve Burhan Kuzu'yu özgürce konuşmak üzere en kısa zamanda Atatürk Üniversitesi'ne davet ediyoruz" dediler.

Kuzu ya kariyerli davet

Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu öğrencileri, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yönelik yumurtalı protesto ile ilgili olarak yaptıkları basın açıklamasında, "Süheyl Batum ve Burhan Kuzu'yu özgürce konuşmak üzere en kısa zamanda Atatürk Üniversitesi'ne davet ediyoruz" dediler. Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu öğrencileri AK Parti'li Kuzu ve CHP'li Batum'a yönelik gerçekleştirilen saldırılarını kınadı. Kariyer Topluluğu adına basın açıklaması yapan Süleyman Gökçe, üniversitelerde provokasyona dayalı şiddet ve terör olaylarının tırmandırılmak istendiğini söyledi.
Gökçe, üniversitelerin bilim yuvası olmasından rahatsız olan karanlık odakların, ülkedeki olumlu havayı bozmak için üniversite gençliğini kullanmak istediğini ifade etti.
Geçmişte ellerine silah tutuşturulan öğrencilerin bugün ellerine yumurta tutuşturularak aynı karanlık senaryonun uygulanmak istendiğine dikkat çeken Gökçe, "Son günlerde üniversitelerde kaynağı belirsiz ve bir o kadar da sevimsiz bir tiyatro sergilenmektedir. Üniversitelerin bilim yuvası olma sürecinden rahatsız ülkedeki olumlu havayı bozmak isteyen mihraklar geçmişte ellerine silah verdikleri gençleri bugün yumurtayla aynı oyunun figüranları yapmaya çalışıyorlar." dedi.
Kendilerinin aydınlık Türkiye'nin okuyan, düşünen ve üreten öğrencileri olduğunu ve provokasyonlara alet olmayacaklarına vurgu yapan Gökçe, "Biz geleceğin aydınlık Türkiyesi olarak bir elimizde kalem, diğer elimizde dizüstü bilgisayarlarımızla yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz ve edeceğiz." diye konuştu.
Gökçe, Ankara Üniversitesi'nde konuşma yaparken yumurtalı ve sözlü saldırıya uğrayan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile CHP'li Süheyl Batum'a yönelik saldırıyı kınadıklarını ve her iki siyasetçiyi Erzurum'a özgürcü konuşma yapmak üzere davet ettiklerine kaydetti.
Süleyman Gökçe, "Her ikisi de profesör kimliğine sahip iki akademisyenin üniversite ortamında sözlü sataşmalarla, yumurtalarla susturulması üniversitelere özgürlük iddialarında bulunan provokatörlerin gerçek yüzünü ortaya koyması açısından oldukça anlamlıdır. Talimatla hareket eden bu kadrolu provokatörlerin yüzde 1'lik bir kesimi bile temsil etmediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. İçlerinde öğrenci olanlara tavsiyemiz. 'kollektif yumurta şirketi' kurmak yerine 'kollektif- ortak- akıl' bilinci oluşturmalarıdır. Çok iyi bilmeliler ki oyun bitince şah da piyon da aynı torbaya atılır. Üniversite ortamına ve öğrencisine yakışmayan bu çirkin eylemleri kınıyor, Sayın Batum ve Sayın Kuzu'yu özgürce konuşmak üzere en kısa zamanda Atatürk Üniversitesi'ne davet ediyoruz." şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından Kariyer Topluluğu öğrencileri alkışlarla, dün Ankara'da yaşanan sözlü ve yumurtalı saldırıları protesto etti.

 
Erzurum 2011 belgesel çekimi başladı
 
Yaylalı'dan ilk beyanat..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversitelinin iç paralayan dramı
Erzurum’da çalıştığı inşaatın 7. katından düşerek yaşamını yitiren Murat ...
Erzurum Üçer Ailesine minnettar
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, babaların kız çocuklarını çok sevmeler ...
ETÜ, Yaylalı'yla başlayacak..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni kurulan 7 üniversiteye rektör ataması yaptı.
 
Son kararı Bakan Çubukçu verecek..
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun, çeşitli açılışlara katılmak üzere ...
Yoksul öğrencilerine SODES Desteği
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi ortaklığıyla ...
Öğrenci Meclisinin ufku büyük
Erzurum’da pazartesi günü yapılan İl Öğrenci Meclisi Başkanlık seçimi ...
 
A.Ü'de klasik müzik rüzgarı
Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi ...
Bayburt Erzurum'u geçti
Erzurum’da geçen yıl kurulan Cevat Dursunoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin, ...
Eğitim sorunları bitecek mi ?
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) okur - yazar olmayan kişi sayısını ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri