Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
7 Ekim 2011 Cuma - 03:18

Leyla'ya okul yolu açıldı

Erzurum'da katıldığı HES eylemiyle ismini duyuran 17 yaşındaki Leyla Yalçınkaya, maddi sıkıntılar nedeniyle okul hayatını yarıda kesmek zorunda kaldı. Yalçınkaya, şimdi ise yapılan yardımlarla okuluna devam edecek.

Leyla ya okul yolu açıldı

Erzurum'da katıldığı HES eylemiyle ismini duyuran 17 yaşındaki Leyla Yalçınkaya, maddi sıkıntılar nedeniyle okul hayatını yarıda kesmek zorunda kaldı. Yalçınkaya, şimdi ise yapılan yardımlarla okuluna devam edecek.
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde geçen 5 Eylül günü yapılan HES eyleminde bulunduğu gerekçesiyle Leyla Yalçınkaya hakkında mahkeme tarafından HES'in çalışma alanlarında bulunmama ve HES eylemlerinde bulunanlarla ilişki kurmama cezası verilmişti. Verilen cezanın ardından tüm Türkiye'nin ismini duyduğu 17 yaşındaki Leyla Yalçınkaya, hidroelektrik santrallerinin yöreye kurulmaması için verdiği mücadeleyi maddi sıkıntılara karşı gösteremedi. Çiftçilikle geçinen ailesinin maddi imkansızlıklar yaşaması Leyla'nın okul hayatının yarıda kesilmesine neden oldu.
AŞKALE DERNEKLER FEDERASYONUNDAN DESTEK
İlköğretim 8. sınıfa kadar okuyabilen HES direnişçisi Leyla Yalçınkaya artık okuluna devam edebilecek HES eylemleri ile ismi duyulan Leyla Yalçınka'ya Erzurum Aşkale Dernekler Federasyonu sahip çıktı. Yörede yaşanan sıkıntıları yerinde incelemek için yöre halkı ile bir araya gelen Aşkale Dernekler Federasyon yetkilileri, en küçük HES yasaklısı Leyla Yalçınkaya'yı da ziyaret etti. Ziyaretlerinde ailenin sıkıntılarını dinleyen dernek yetkilileri aileye yardımlarda bulundu. İlk önce HES eylemlerine katıldığı için para cezasına çarptırılan Leyla'nın ninesi Şükriye Yalçınkaya'nın para cezasını üstlenen Aşkale Dernekler Federasyonu Başkanı Erdal Sağır, Leyla'ya okula gidip gitmediğini sordu. Leyla'nın maddi sıkıntılar nedeniyle okula gidemediğini öğrenen Sağır, okula gitmek istediği takdirde tüm masraflarının federasyon tarafından karşılanacağına söz verdi. Aşkale Dernekler Federasyon Başkanı Erdal Sağır'a yardımlarından dolayı minnettar kalan Yalçınkaya, maddi imkansızlıklar sebebi ile ayrıldığı okuluna geri döneceği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Leyla Yalçınkaya, "Daha önce maddi durumum iyi olmadığı için lise okuyamadım, sağ olsun Aşkale Dernekler Federasyon Başkanı Erdal Sağır bana okumam için maddi destek sağlayacağını söyledi" dedi.
Çiftçilikle geçimlerini sağlayan ailenin en büyük çocuğu olan Leyla, maddi imkansızlıkların yanı sıra kardeşlerini de düşünerek büyük bir fedakarlık yaparak okul hayatını yarıda kesti. okulunu bırakmak zorunda kaldığını dile getiren Leyla, "Geride 3 kardeşim daha var onları da düşünmem gerekti" şeklinde konuştu.
Yapılan yardım sonrası en yakın zamanda bir okula başvuracak olan HES eylemcisi Leyla, okul hayatını yardımlar sayesinde tamamlamış olacak.

 
TDP'den eğitim güvenliği yaklaşımı
 
Aşkale Çimento 54'üncü sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kudaka'dan e-açılım
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından öğrencilere ve ticaret erbaplarına ...
STK'lardan tepki
İHA Muhabiri Ahmet Akbuğa’ya Erzurum Adliyesi önünde yapılan saldırıya ...
Menfur saldırıya tepki yağıyor
İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Ahmet Akbuğa'ya ...
 
Yüce adalet hesabını sormalı
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanlığı, İhlas Haber Ajansı ...
Bu çirkinliğe sessiz kalınamaz..
İHA Muhabiri Ahmet Akbuğa’ya yönelik saldırıya bir tepki de Doğu Anadolu ...
Özgür basın susturulamaz
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC), İHA Muhabiri Ahmet Akbuğa’nın uğradığı çirkin saldırıyı kınadı.
 
Basına menfur saldırı
Erzurum ikinci ağır ceza mahkemesinde görülen çıkar amaçlı suç örgütü ...
BEAH'ta proje atağı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) hizmette kaliteyi ...
Uzundere'de endişeli bekleyiş
Erzurum'un Uzundere ilçesinde virajı alamayan bir minibüs gece yarısı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri