Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
9 Temmuz 2010 Cuma - 06:47

MHP'de Referandum hareketliliği

Anayasa değişikliği için 12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesinde iktidar partisi gibi, muhalefet partileri de boş durmuyor. MHP Yakutiye İlçe Teşkilatı, Dumlu ve bağlı köylere adeta çıkartma yaparak, referandumu masaya yatırdı.

MHP de Referandum hareketliliği

Anayasa değişikliği için 12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesinde iktidar partisi gibi, muhalefet partileri de boş durmuyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yakutiye İlçe Teşkilatı, Dumlu ve bağlı köylere adeta çıkartma yaparak, referandumu masaya yatırdı. Muhittin Çapadağ başkanlığında mahalle ve köy temsilcileriyle bir araya gelen teşkilat yöneticilerine, Yakutiye Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyeleri de eşlik etti.

//REFERANDUM GÜNDEMİN İLK MADDESİ

Dumlu sakinleriyle birlikte hem yerel sorunlar, hem de ülkenin genel gündemi üzerine görüşmeler yapan Yakutiye İlçe Başkanı Muhittin Çapadağ ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, Anayasa değişikliği için 12 Eylül’de yapılacak olan referandum da gündeme getirildi. Üzerinde bir takım değişiklikler yapılan yeni Anayasa’nın, topluma ekstradan bir katkı ya da kazanım sunmayacağını vurgulayan Çapadağ, “Yapılan düzenlemelerin birçoğu, zaten mevcut Anayasa içerisinde yürürlük halinde. Aynı şeyleri tekrar gündeme getirmek, ne ülkeye, ne de bu ülkenin yaşayanlarına bir kazanım sağlamayacak. Bu düzenlemeler, gündemin tamamen meşgul edilmesi ve ülkenin gerçek gündeminin perde arksında bırakılması anlamına geliyor.” dedi. Anayasa değişikliğiyle Türkiye’deki sorunların aşılmasının beklenemeyeceğini kaydeden Çapadağ, “Bu düzenlemeler yapılsa da, yapılmasa da, bu ülkede işçi, memur, emekli, üretici, çiftçi, sanayici ve esnafın sıkıntısı değişmeyecektir. Bunun bilinmesinde büyük fayda var.” diye konuştu.

//MHP’DEN KÖY YAKLAŞIMI

Beraberindeki belediye meclis üyeleriyle köy temsilcilerine referanduma ilişkin olarak bilgiler aktaran Başkan Çapadağ, sandık başına gitmeleri halinde oylarının renginin “hayır” olması çağrısında bulundu.

Referandumun dışında yörenin sorunları hakkında da köy temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunan Başkan Çapadağ,  bu tür istişare toplantılarının sık sık tekrarlanacağını dile getirdi. Başkan Çapadağ, “Bundan iki ay önce Yakutiye ilçemize bağlı Akdağ, Gökçeyamaç, Güngörmez, Köşkköy, Şenyurt, Kırkgöze, Karagöbek, Aktoprak ve Altınbulak köylerine gruplar halinde ziyaretlerde bulunmuş, sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemiştik. Şimdi de bu köylerimizin temsilcileriyle Dumlu’da bir araya geldik. Beraberimizde Yakutiye Belediyesi meclis üyelerimizi de getirerek, belediyeyi ilgilendiren sorunları tespit etmelerini sağladık.” diye konuştu. Vatandaşlarla sık sık bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulunmanın, MHP’nin bir siyasi geleneği olduğuna dikkati çeken Çapadağ, “Biz insanımızın sadece belli başlı dönemlerde değil, her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 
 
İşçi operasyonu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hassas 15 Temmuz 2010 Perşembe 14:13

şu konjöktürdede eğer seni anlayamıyorlarsa bu onların gönüllerinin fakirliğindendir.bir zamanlar MHP li olmuş olmaları tesadüftür veya akıntı sürüklemiştir.Ülkücülük ruhlarına işlemiş olsaydı düşünmeden referanduma HAYIR derlerdi.evet beyler bu bir sayımdır.zemzeme karıştırılmış zehiri gerçek ülkücü ruha sahip olan hemen tadar.gerisi hikaye.bende şuyum buyum vs. bunlar hikaye işte sandık.

Yorumu oyla      0      0  
Anayasa oyunu 14 Temmuz 2010 Çarşamba 14:40

ABD güneydoğuya yerleşemediğinden beri 7-8 yıldır sürekli CIA aracılığıyla taşeron kullanıyor işbirlikçiler vasıtasıyla ülkemiz üzerinde oyunlar oynuyor Din ve İslam oyunu ile vatandaşımızı can damarından vuruyor benim saf vatandaşımda sanıyor ki din elden gidecek oy verirsek elden gitmez ! Vahh benim vatandaşım senin oyların yüzünden bu ülke etnik olarak bölünüyor bilmeden oy verdin yanlış yaptın Türklük ve Türk milliyetçiliği bitiriliyor Türklük değerleri alçakça bitiriliyor Ülküne sahip çık !

Yorumu oyla      0      0  
Halil İbrahim AYDIN 14 Temmuz 2010 Çarşamba 10:18

Yorum yapan arkadaşlar acaba anayasanın değişiklik yapılan maddeleri okumuşlarmı 12 EYLÜL yüzünden hapse girenleri ilgilendiren hangi madde var. ALLAH aşkına insanları üstünüze güldürmeğin . Bu anayasa değişikliyine evet demek Haburdaki görüntüleri onaylamak demek Bu anayasaya evet demek TÜRK milletini 36 etnik kökene bölmek demek Bu anayasaya evet demek Yolsuzluklara hırsızlıklara evet demek Bu anayasaya evet demek ABD nin Irak işkalını onaylamak demek. NE OLURSUNUZ UYANALIM

Yorumu oyla      0      0  
Furkan Dürüst 12 Temmuz 2010 Pazartesi 13:12

MHP'e yazıklar olsun sırf ideolojik nedenlerle referandumda HAYIR'ı savunması gerçekten çok üzücü...

Yorumu oyla      0      0  
Sn Çapadağ 11 Temmuz 2010 Pazar 19:57

Neden HAYIR... hala 12 Eylül mağduru Erzurumlu var zindanda lütfen açıkla neden HAYIR...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demokrat Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Kotanlı, 2010 Yılı SBS Sınav ...
Erzurum yine yok!
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ...
Erzurum'da uçuç keyfi
Almanya'nın Aachen kentinde oturan evli ve bir çocuk babası İbrahim Çoban, ...
 
Feci kaza
Kars'tan Erzurum istikametine giden Arif Yıldırım yönetimindeki Metro ...
Polis şeridini aştı şüpheli çantaya koştu
Erzurum'da şüpheli bir çanta polisi alarma geçirdi. Polis, köprünün üzerine ...
Kazdığı temelin altında kaldı
Aziziye ilçesinde, açtığı kanalın çökmesi sonucu mahsur kalan işçi, sivil ...
 
İddialar cevap buluyor
Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) düzenlenen bir ihaleye fesat karıştırdıkları ...
Kaybedilen davalar görüşüldü
Erzurum İl Genel Meclisi toplantısında yakın zamanda kaybedilen davalar ...
Arama çalışmalarından bir sonuç gelmedi
Erzurum’da her ikisi de 7 yaşındaki olan kız çocuklarının bulunması için ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri