Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
1 Temmuz 2011 Cuma - 15:00

MÜİSAD'dan Ticari adım

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, İran’ın Tebriz kentine gerçekleştirdikleri resmi geziyi değerlendirdi. Başkan Güvenli, “İran’la ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmemesi için hiçbir neden yok” dedi.

MÜİSAD dan Ticari adım

Erzurum’dan geçtiğimiz hafta İran’a giden heyette, MÜSİAD Erzurum Şubesi’ni temsil eden Başkan Güvenli, bir dizi temasta bulundukları Tebriz’deki izlenimlerini paylaştı. Güvenli, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın, beraberindeki 60 MÜSİAD yöneticisiyle birlikte katıldığı İran gezisinin, hem Türkiye ile İran, hem de Erzurum’la Tebriz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi. İran gezisinde, gelecek adına ümit verici bir tabloyla karşılaştıklarını kaydeden Başkan Güvenli, Tebriz’deki iş çevrelerini, Erzurum’la ticaret yapma arzusu içerisinde bulduklarını belirterek, “Bu manzara, ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasındaki gayretin tek taraflı olmadığı; bizim gibi, Tebriz’deki iş dünyasının da, Erzurum’la ticarete sıcak baktığı anlamına geliyor” diye konuştu.
İRANLA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Meseleye sadece ticari boyuttan bakılmaması gerektiğini, olayın bir de, eğitim, turizm ve sağlık yönünün bulunduğunu anlatan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, “Bugün atılan adımların her iki ülke ve şehir noktasında devamı getirilirse, Erzurum Tebriz’in her alanda vazgeçilmezi olur. Çünkü Erzurum’un sahip olduğu potansiyel, İran ve Tebriz’in birçok ihtiyacının karşılanması anlamını taşıyor” şeklinde konuştu.
TEBRİZ’LE UÇAK SEFERİ
Tebriz’e uçak seferleri başlatılması yönünde bir süre önce gündeme getirdikleri teklifin, İran’la olan ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir aşama olacağını anlatan Başkan Güvenli, “Bu teklifimizi Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’la da paylaştık. Kendisi, bu hususta gereken desteği vereceğini ifade etti. Biz de zaten bu ay içerisinde Türk Hava Yolları nezdinde bir takım girişimlerde bulunacak ve teklifimizi hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.
KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ
Bu aşamanın kaydedilmesiyle birlikte Erzurum’la Tebriz arasında atılmış en önemli ikinci adımın da geride bırakılmış olunacağını belirten Başkan Güvenli, “Erzurum’un Tebriz’le (Kardeş Şehir) protokolü imzalamış olması, bize göre önemli bir adım. Bu süreçte uçak seferlerini de başlatırsak, iki ülke arasında sağlam bir işbirliği köprüsü inşa etmiş olacağız” diye konuştu.
Öte yandan Erzurum’la Tebriz arasındaki ilişkilerin bugüne dayanmadığını, uzun bir tarihi geçmişinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Güvenli, “Atılan bu adımlar, aynı zamanda tarihi bir nitelik taşıyor. Çünkü Erzurum Tebriz için, Tebriz de Erzurum için tarih boyunca hep önemli olmuştur.” dedi.
Başkan Güvenli, Tebriz Valisi’nin de aralarında bulunacağı resmi bir heyetin, ilerleyen günlerde Erzurum’a iade-i ziyarette bulunacağını sözlerine ekledi.

 
Erzurum 'Akdağ'da bütünleşti
 
Büyükerşan Erzurum'a hayran oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜMSİAD'dan Makedonya açılımı
TÜMSİAD'lı İş Adamlarından Kosova’dan sonra Makedonya’ya çıkarma yaptılar. ...
Özgödek finans sektörünü değerlendirdi
Erzurum’da her yıl yaz mevsiminde yaşanan ekonomik durgunluk, seçimlerin ...
Kalkınmada yeni yol haritası
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nca (KUDAKA) ikincisi gerçekleştirilecek ...
 
A.Ü. esnaf duası aldı
Erzurum, 2011 Kış Oyunları’ndan sonra en kalabalık yerli ve yabancı turisti, ...
'Eğitim yoksa, kalkınma da yok'
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen İnovasyona ...
EBK'da Ramazan seferberliği
Et satış mağazaları nedeniyle kasap esnafının tepkisini çeken Et ve Balık ...
 
Vatandaş organik ürünlere yoğunlaştı
Doğu Anadolu Tarım Ürünleri ve Besiciler Birliği(DATÜB) Başkanı Nazmi ...
Köylere 39 milyon liralık yatırım
Erzurum İl Özel İdaresi, 2011’de yaklaşık 39 milyon liralık kaynakla içme ...
Kasaplar EBK'ya tepkili
Et ve Balık Kurumu’nun (EBK), İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri