Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
HABERLER>SİYASET
8 Ekim 2010 Cuma - 04:20

Meclis aritmetiği değişti

Erzurum İl Genel Meclisi'nde Mehmet Ciğal'ın istifası sonrasında SP'li üye kalmadı. 58 üyeli meclisde partilerin üye dağılımı şöyle oldu: AK Parti: 39, MHP: 5, BDP: 8, DP: 1, Bağımsız: 5.

Meclis aritmetiği değişti

İl Genel Meclisinin önceki gün yapılan oturumundan sonra basın toplantısı düzenleyen SP Hınıs İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ciğal, partide 10 yıl önce oynanan Oyunların bir tekrarının yaşandığını söyledi. Yaşananlardan Şevket Kazan ve Oğuzhan Asiltürk'ün sorumlu olduğunu iddia eden Mehmet Ciğal, "Artık bıraksınlar, büyüklüklerini yapsınlar" dedi. Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'a da tepki gösteren Ciğal, Erzurum'da SP'den 300 kişinin toptan istifa ettiğini ileri sürdü. Erbakan'ın Numan Kurtulmuş'un istifasından sonra, 'Sürüden ayrılanı kurt kapar' sözüne de atıfta bulunan Mehmet Ciğal, "10 yıl önce ayrılanları kurt kapmadı. Şimdi onlar ülkeyi yönetiyorlar" diye konuştu.
Partisinden üzülerek istifa ettiğini belirten Ciğal, parti yöneticilerine hakkını helal etmediğini belirtti. Mehmet Ciğal, Erbakan'ı hedef alırcasına, "Belli yaşa gelmiş bazı insanların hala siyasette olması dünyada görülmüş bir şey değildir. Yaşı 90'a gelmiş. Artık yeter kardeşim. Yapmayın, sizden başka da bu ülkeyi yönetecek gençler var. Artık bunlara 'dur' demenin zamanı gelmiştir" diye tepki gösterdi. Erzurum İl Genel Meclisi'nde Mehmet Ciğal'ın istifası sonrasında SP'li üye kalmadı. 58 üyeli meclisde partilerin üye dağılımı şöyle oldu: AK Parti: 39, MHP: 5, BDP: 8, DP: 1, Bağımsız: 5.
Saadet Partisi Erzincan İl Başkanı Enis Başakın bir açıklama yaparak partisinden istifa ettiğini söyledi.
İl Başkanı Başakın, 11 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen büyük kongreden sonra meydana gelen olayların Saadet Partisi’nin artık bir derleme ve toparlama adresi olmaktan çıktığını belirtti. Başakın açıklamasında "Önce Ahlak ve Maneviyat" söylemiyle yola çıkan bir partide ahlaki ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan iftira, yalan, hakaret ve fiili saldırılar gerçekleşmiş, teşkilat mensuplarımız kardeş kavgasına sürüklenmek istenmiştir. Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine, dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığımdan, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeliği, Saadet Partisi İl Başkanlığı ve parti üyeliğinden istifa ettim. Bugüne kadar vermiş olduğunuz destek ve ilgilerinizden dolayı,siz kıymetli Erzincanlı hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunar, bilgilerinize arz ederim.” dedi.
Elazığ`ın Arıcak ilçesinde Saadet Partisi (SP) İl Genel Meclisi üyesi Selami Işık ile Arıcak ilçesine bağlı Üçocak ve Erimli Belediye Başkanları Yılmaz Yegül ve Ramazan Çelikbağ partilerinden istifa etti.
Işık yaptığı açıklamada, "Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a yapılan haksızlık ve antidemokratik yaklaşımdan dolayı ayrılmasından sonra partide kalmanın bir anlamı olmadığından dolayı istifa ettiğini ve Numan Kurtulmuş ile birlikte yola devam edeceğim" dedi.
Öte yandan, Üçocak belde Belediye Başkanı Yılmaz Yegül ile Erimli Belde Belediye Başkanı Ramazan Çelikbağ`ın da istifa dilekçelerini parti merkezlerine ilettikleri bildirildi.
Saadet partisi eski genel başkanı Recai kutan ile Milli Görüş'ün önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün memleketi Malatya'da çok sayıda yönetici partiden istifa etti.
Saadet Partisi İl Müfettişi ve eski il başkanlarından Mustafa Özhüsrev, Saadet Partisi merkez İlçe Başkanı Av. Ramazan Acar ile birlikte 4 Malatya Belediye Meclis Üyesi, 14 il yönetim kurulu üyesi, 29 Merkez İlçe teşkilatı yönetim kurulu üye ve yöneticisi ile 6 belde başkanı Saadet Partisinden istifa etti.
 

 
NMYO eğitimde gururumuz oldu
 
Başkanlık için üç aday yarışıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlerden Erbakan'a dastek
SP İl Gençlik Kolları’nca istişare toplantısı yapıldı.Toplantı öncesi ...
Ertugay et sorununu TBMM'ye taşıdı
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, hükümetin uyguladığı ...
Erzurum siyaseti kaynayan kazan
Saadet Partisi’ndeki istifaların ardından DSP İl Başkanı Tuncer Suer’in ...
 
SP ağır toplarını kaybetti
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Teşkilatı'nda aralarında İl Başkanı Teoman ...
Meclis mi, doğum günü partisi mi?
Yakutiye Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda MHP’li İsmail Aslan, ...
MHP Meclis üyesinden ilginç teklif
Yakutiye Belediyesi’nin MHP Meclis üyesi İsmail Arslan, meclisteki imar ...
 
Palandöken de modaya uydu
Yakutiye Belediyesinden sonra, Palandöken Belediye Meclisi de Kent Konseyi için ilk adımı attı.
“Nasıl haber vermezsiniz?”
Pasinler ilçesinde Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 2010 ...
Moskofluktan kardeşliğe
Erzurum'da merkez Yakutiye Belediyesi, Moskova'nın Serpukhov ilçesi kardeş ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri