Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>GÜNDEM
16 Ekim 2010 Cumartesi - 04:35

Ne varsa Yurtkur'da var..

Yurtkur Erzurum Bölge Müdürlüğü, yatırımlarını sürdürüyor. Öğrenciye kaliteli hizmet verme ilkesiyle hizmet veren Kurum, bir yandan 2011’e hazırlanırken, diğer yandan da mevcut öğrencilerine rahat barınma ve iaşe hizmeti sunuyor.

Ne varsa Yurtkur da var..

Yurtkur Erzurum Bölge Müdürlüğü, yatırımlarını sürdürüyor. Öğrenciye kaliteli hizmet verme ilkesiyle hizmet veren Kurum, bir yandan 2011’e hazırlanırken, diğer yandan da mevcut öğrencilerine rahat barınma ve iaşe hizmeti sunuyor. Yurt Kur Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, Genel Müdür Hasan Albayrak’ın Erzurum ve bölgeye özel önem verdiğini, 2011 Erzurum Dünya Üniversite Kış Oyunları kapsamında gerçekleştirilen yatırımlarla, uluslar arası sporcu ve konukların yurtlarda ağırlanacağını hatırlattı.
Erzurum’un Yurtkur 2011 yatırımlarıyla başarılı şekilde dünya vizyonuna çıkacağını, gelecek sporcuların ağırlanması noktasında tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Pasinlioğlu, konuklara AB Normunda hizmet sunulacağını açıkladı.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurtlarda öğrencilere yönelik hizmetleri ve öğrencilere sağlanan imkanları anlattı. Bu eğitim-öğretim yılında Zonguldak, Kütahya, Karabük, Erzurum ve Bartın'da yeni yurtlar açtıklarını kaydeden Albayrak, yurt kapasitesinin 240 bini geçtiğini belirtti. Albayrak, yurt inşaatlarının devam ettiğini, 2011 Mart ayına kadar bu kapasitenin 255 bine ulaşacağını ifade etti.
Yeni yurtların 'en modern şekilde yaptırıldığını' söyleyen Albayrak, bu yurtlarda odaların 1, 2 ve 3'er kişilik olduğunu, tümünde artık buzdolabı ve televizyonun standart hale geldiğini anlattı.
Öğrencilerin rahat etmesi amacıyla birkaç yıl önce yurtlardaki 'ranza' uygulamasından 'karyola'ya geçtiklerini belirten Albayrak, artık karyolayı da bırakıp 'bazalı yatak' uygulamasına başladıklarını bildirdi. 'Gençlerimizin boyu uzuyor. Bunu göz önünde bulundurarak yurtlardaki yatakların ebadını büyüttük 1'e 2'i yaptık. Artık bazalı yataklara geçtik, karyola yatakları bırakıyoruz' diyen Albayrak, bazalı yatak uygulamasının diğer yurtlara da yaygınlaştırılacağını söyledi.
Yeni yurtlarda odaların 14, 16, 18, 36 metrekareden oluştuğunu anlatan Albayrak, şöyle konuştu: 'Şimdi böyle geniş odalara ufacık bir yatak koymak da olmuyor. Kendi çocuklarımızın kalamayacağı yurtlarda hiçbir vatandaşımızın çocuğunun kalmasını arzu etmeyiz. Bazalı yatak sistemi hem idareyi rahatlattı, hem öğrenciyi rahatlattı. Ortalıktaki dağınıklığı da topluyor. Öğrenciler fazlalık eşyalarını buraya koyuyor. Şimdi gençlerin her birinin en az 6-7 çift ayakkabısı, 7-8 takım elbisesi var. Geçenlerde Zafer Çarşısı'nda bir esnaf bana dedi ki ayın 7, 8, 9'unda biz çok iyi iş yapıyoruz çünkü öğrenciler burslarını alıp alışverişe gidiyorlar. Ankara'daki 150 bin öğrenciden 10 bini alışveriş yapsa esnaf mutlu... Dolayısıyla öğrencilerin ortalıktaki fazla eşyaları da derlenip toparlanmış oluyor. Hem yataklar bazalı hem dolaplar büyük, ortalıkta hiçbir şey görmüyorsunuz. Bundan sonra yapılacak yurtlarda bazalı yataklar olacak.'
Albayrak, yeni yaptırılacak yurtlardaki odalarda küçük birer mutfak da planlandığını bildirdi. Ankara'da ODTÜ Kavşağı yakınında ve Gölbaşı'nda yaptırılan toplam 1600 kişi kapasiteli iki yurdun odalarının mutfaklı olacağını söyleyen Albayrak, 'Bundan sonra yaptırılacak yurtlarımızda odalarda mutfak da bulunacak' diye konuştu.
Yurtlarda engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik düzenlemeler de yapıldığını anlatan Albayrak, yemekhane, kantin, okuma salonları, banyo ve tuvalet gibi bölümlerin modern şartlarda hizmet verebilmesi için asgari kriterler tespit edildiğini, tüm yurtlarda aynı standartların uygulanmasına çalıştıklarını ifade etti.

 
A.Ü'de öğrenci kavgası
 
HSCB müşterilerini buluşturdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayret...Erzurumlu da hak arıyor..
Erzurum'un Çırçır Mahallesi'nde oturan bir grup semt sakini, semtlerindeki ...
Erzurum esnafına AVM dersi...
Erzurum esnafı yıllardır bir araya gelip, organize olamadı. Ufuksuzluk ...
Tarım Kredi Müdüründen inciler..
TTK Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Erzurum ve sorumluluk ...
 
Erzurum'da F-35 gündemi
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Teknolojide Savunma Sanayiinin ...
Tarımda çağdaş adım
Narman İlçe Tarım Müdürlüğünce çiftçi eğitimleri kapsamında ilçede hayvan ...
Aziziye'de sosyal belediyecilik başarısı
Aziziye Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında düzenlediği meslek ...
 
Herşey 2011 için, ya sonrası...
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, yaklaşan Kış mevsimi ...
SYDV aynı yanlışa 2.kez düşmedi
Erzurum’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) dargelirli ...
Aksak bozdu, Korkut yaptı..
Yakutiye Belediyesi tarafından hizmet binası olarak kullanılan ve 1900’lü ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri