Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
9 Mart 2012 Cuma - 08:09

Öğrenciler ülkelerini tanıttı

Atatürk Üniversitesi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kış Okulu”na katılan yabancı öğrenciler ülkelerini ve geldikleri üniversiteleri tanıttılar.

Öğrenciler ülkelerini tanıttı

Atatürk Üniversitesi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kış Okulu”na katılan yabancı öğrenciler ülkelerini ve geldikleri üniversiteleri tanıttılar.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Günü”ne katılan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve DİLMER Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş, “Atatürk Üniversitesi Kış Okulu”na bu yıl 10 ülkeden 35 öğrencinin katıldığını ve eğitimlerini başarılı bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.
Akkuş, yabancı öğrencilerin ülkelerinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde okuduklarını anımsatarak, “Öğrenciler bize belli bir Türkçe seviyesine sahip olarak geliyorlar. Biz de üç hafta süren yoğun bir programla öğrencilere pratik Türkçe, Türk kültürü, Türk dili tarihi gibi dersler veriyoruz ve ilgili fakültelerimizin ilgili ders programlarını takip etmeleri imkan sağlıyoruz” dedi.
Türkçe eğitimi programına sadece Türk Dili ve Edebiyatı okuyan öğrencilerin değil, ülkelerinde uluslararası ilişkiler gibi farklı bölümlerde okuyan ve Türkçeye ilgi duyan öğrencilerin de katıldığını anlatan Akkuş, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin üç hafta boyunca Türkçe pratiklerini geliştirmenin yanı sıra şehir ve civar illere düzenlenen gezilere katılarak Türk toplumu hakkında bilgi edindiklerini de kaydetti.
KORKMAZ’IN DEĞERLENDİRMESİ
Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ise, konuşmasında, yabancı öğrencileri Atatürk Üniversitesi’nde konuk etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
“Sizler ülkelerinize döndüğünüzde bizim fahri elçilerimiz olacaksınız; ülkelerimiz arasındaki yakın dostluğun gelişmesinde rol oynayacaksınız, bunun bilincinde olarak hareket etmenizi arzuluyoruz” diyen Korkmaz, şunları kaydetti: “Bir dil öğrenmek, farklı kültürleri ve milletleri tanımak çok önemli ve güzeldir. Biz, sizleri tanımış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada, Atatürk Üniversitesi’nde başlattığımız dostlukları uzun yıllar sürdüreceğimizi de biliyoruz. Yüksek lisans ve doktora için de sizleri üniversitemize bekliyoruz.”
Diş İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz ise Atatürk Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği yabancı öğrencilere yönelik yaz ve kış okullarının her geçen yıl daha fazla ilgi çektiğini ve katılımcı sayısının arttığını belirtti. Yavuz, bu ilgi üzerine iki hafta olan eğitim sürecini üç haftaya çıkardıklarını, ileriki yıllarda bu sürenin daha da uzatılması için çalıştıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesi’nin 2011-2012 Kış Okulu’na katılan Kazakistan, Litvanya, Gürcistan, Finlandiya, Bosna-Hersek, Belarus, İran, Almanya gibi ülkelerden gelen öğrenciler çeşitli materyalleri de kullanarak ülkelerinin ve üniversitelerinin tanıtımını yaptılar.
Atatürk Üniversitesi Diş İlişkiler Ofisi ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ortaklaşa düzenlenen programı akademisyenler ve öğrenciler izledi.

 
Akçil kadın haklarını değerlendirdi
 
Aziziye-Tatlısu kardeşliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akçil kadın haklarını değerlendirdi
- AK Parti Erzurum Kadın Kolları Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Ayşe Akçil, ...
Yavilioğlu'ndan 8 mart kutlaması
AK Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ...
Öğrenciler büyüklere örnek oldu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma ...
 
Sitem dolu kutlama
Erzurum'da '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri çerçevesinde Havuzbaşı'nda tören düzenlendi.
Kuzeydoğu'da öne geçtik
Erzurum’la birlikte 6 ilin oluşturduğu Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum, ...
Erzurum ekonomisinde istikrar
Erzurum ekonomisinde kurumsallaşma belirgin hale geldi. İlde 2012 şubat ...
 
Erzurum milli coşkuya hazır
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle ...
Meclis raporları görüştü
Erzurum İl Genel Meclisi Mart ayı üçüncü birleşim toplantısı yapıldı. ...
Kutlu’ya ‘en iyi Yönetici’ ödülü
Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresinde Tarım Kredi Kooperatifleri ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri