Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
21 Ocak 2012 Cumartesi - 09:03

Öğrencilerdan karne coşkusu

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da öğrenciler bugün 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak karne sevinci yaşadılar. İl genelinde 148 bin 574 öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline girmenin heyecanını yaşadı.

Öğrencilerdan karne coşkusu

Erzurum’da karne alan 148 bin 574 öğrenci arasında karneleri iyi olan öğrenciler aldıkları karnenin mutluluğunu yaşarken karnelerinde kırık bulunan öğrenciler ise burukluk yaşadı.
Sömestr tatiline giren öğrenciler 15 günlük tatilin ardından tekrar sıralarında ki yerlerini alacak. Şubat ayının ilk Pazartesi günü ders başı yapacak olan öğrenciler tatilde hem dinlenecek hem de yarı yılın değerlendirmesini yapabilecekler.
IĞDIR'DA KARNE HEYECANI
Iğdır'da 50 bin 282 öğrenci bugün aldıkları karneleriyle yarıyıl tatiline girdi.
Kentte 11 bin 24 orta öğretim, 36 bin 128 ilköğretim ve 3 bin 130 okul öncesi öğrencisi yarıyıl karnelerini aldı. Konu hakkında açıklama yapan Iğdır Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman, il genelinde 50 bin 282 öğrencinin bugün aldıkları karneleriyle yarıyıl tatiline girmiş olduğunu belirtti. Hedeflerinin Iğdır'da eğitimin kalitesinin yükseltmek olduğunu ifade eden Kaman, "Ulu Önder Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti projesine hizmet eden, çağdaş bir eğitim sistemini inşa etmek için çalışıyoruz" dedi.
Velilere de seslenen Kaman, karnesinde zayıfı olan öğrencilere ailelerin sert davranmamalarını, kızmak yerine kırık notun sebebini araştırarak ikinci dönemde çocuklarının nasıl başarılı olabileceği üzerinde durmaları gerektiğini söyledi. Çocuklara bir arkadaş gibi yaklaşılmasını isteyen Tahir Kaman, "Onlara yanında olduğumuzu hissettirmek çok önemli. Başarısızlık istenmeyen bir olaydır. Ancak hatayı hatayla telafi etmek mümkün değildir. O yüzden çocuğumuzu kaybetmek yerine kazanmak için neler yapabileceğinizi düşünmeniz gerekir" şeklinde konuştu.
70 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI
Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 70 bin öğrenci karne alarak yarı yıl tatile girdi.
2011-2012 Eğitim-Öğretim dönemi yarıyıl tatili bugün başladı. Kars’ta 460 okulda eğitim öğretime katılan 70 bin öğrenci ile 3 bin 200 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarıyı tatiline girdi.
Merkez Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Vekili Karahan Daştan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Yenice, Şube Müdürleri Gökhan Altun, Yener Kaya, Mehmet Tüzen, Emrullah Gül, Sivil Savunma Uzmanı Arslan Yılmaz, Okul Müdürü Hasan Demir, öğrenciler ve veliler katıldı.
Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende öğrencilerin karnelerini Vali Vekili Karahan Daştan, verdi. Vali Vekili Karahan Daştan, zayıfı olanlar kendilerini üzmesin, ama ikinci dönem çok çalışarak zayıflarını telafi etsin. Takdir alanlarada çalışmayı asla bırakmaları gerektiğini söyledi.
MALATYA'DA KARNE TÖRENİ
Malatya'da 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle karne töreni düzenlendi. Merkez Orduzu beldesindeki Elif Şireli İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan , Okul Müdürü Orhan Özalp, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı. 328 mevcudu bulunan Orduzu Elif Şireli ilköğretim Okulu 5. sınıfta gerçekleştirilen karne töreninde konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, "İimizde yaklaşık 170 bin öğrenci bugün ilk dönem karnelerini alıyor öğrencilerimizin karne heyecanını birlikte bu şirin beldemizde güzel okulumuzda gereçleştiriyoruz onlar bizim yarınlarımız kendilerine başarılar diliyorum" dedi.
BULUT SUNUM YAPTI
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, " Buradan velilerimize sesleniyorum. Öğrencilerinin başarılarına ya da başarısızlıklarına ortak olsunlar. İyi günde kötü günde destek olsunlar. Malum ilimiz soğuk havaların yaşandığı bir dönemde yarıyıl tatili bu günlere denk geldi bu konuda yavrularımıza dikkat edelim onlar tatillerini iyi şekilde değerlendirecekler zaten en önemli destekleri kitap bolca okusunlar ve artakalan zamanlarını dinlenerek geçirmelerini arzuluyoruz dedi bir basın mensubunun "ilimizin eğitimi geçmiş yıllara göre nasıl" sorusuna ise; normal seyrinde devam ediyor müfredata uygun olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Fiziki anlamda il merkezinde sıkışıklığımız var bununda telafisi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Fiziki ortamlar iyileştikçe öğrencilerimizin eğitim düzeyleri de buna paralel gelişiyor buradan tüm öğrencilerimize güzel bir yarıyıl tatili yapmalarını 6 Şubat itibarıyla tekrar birlikte eğitime devam edeceğimizi hatırlatıyor başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Daha sonra törene katılan yetkililer, isimlerini okudukları öğrencilere karnelerini aldı. Aynı zamanda Malatya Okuyor Kampanyası dönem birincilerine hediyelerini yetkililer verdi.
VAN'DAKİ ÖĞRENCİLERE YARIYIL TATİLİ YOK
 Van'da, yaşanan depremler dolayısıyla uzun süre ara verilen eğitim ve öğretimin yarıyıl tatilinde de devam etmesi kararı nedeniyle öğrencilere karne dağıtılmadı.
Ülke genelinde okullar yarıyıl tatiline girerken, Vanlı öğrenciler öğrenim görmeye devam ediyor. Yaşanan depremlerin ardından yaklaşık 2 ay eğitime ara verilmesinden dolayı kentte yarıyıl tatili yapılmaması kararlaştırılmıştı. Açığı kapatmak için öğrenimlerine devam eden öğrenciler, hem mutlu hem de hüzünlü olduklarını söylediler. Bazı öğrenciler, ders açıklarını kapatmak için tatilin olmamasının sevindirici olduğunu ifade ederken, bazıları da tatile gidemedikleri için de hüzünlü olduklarını belirttiler.Tatil ile ilgili planlarının olduklarını ifade eden 5. sınıf öğrencisi Ayşegül Çelik, "Tatil olsaydı Mersin'e gidip orada akrabalarımı ziyaret edecektim. Sonra benim doğum günümü kutlayacaktık. Ama olmadı ve gidemedik" dedi. Bazı öğrenciler ise derslerindeki açığı kapatmak için tatilin olmamasının isabetli bir karar olduğunu belirterek, "Depremden dolayı okulumuza ara vermiştik. Bu nedenle derslerimizden çok geri kaldık. Tatilin olmamasından dolayı biraz üzüntülüyüz, ama mutluyuz da. Bu derslerimizi kapatmak için iyi bir fırsat" ifadelerini kullandılar.
Yarıyıl tatiline giremeyen öğrenciler, kar yağışını fırsat bilip ders aralarında okul bahçesinde kartopu oynayarak eğlendiler.
AĞRI'DA KARNE HEYECANI
Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İsmet Ömeroğlu İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.İsmet Ömeroğlu ilköğretim Okulu öğrencilerinin karne heyecanlarına ortak olan Vali Vekili Özkan Demirel ile Milli Eğitim Müdürü Vekili Murat Yiğit, velilerden öğrencileri sadece karneleri ile değerlendirmemelerini ve onlara destek olmalarını istedi.
CALİ VEKİLİ DEMİR TÖRENE KATILDI
1/C sınıfında gerçekleştirilen karne törenine katılan Vali Vekili Demirel ile Milli Eğitim Müdürü Vekili Murat Yiğit, minik öğrencilere karne dağıtarak, onlara nasihatlerde bulundu. Daha sonra öğretmenler odasında okulun kız ve erkek futbol takımı Oyuncularıyla bir araya gelen Demirel, öğrencilere hangi takımı tuttuklarını sordu.
Programda ayrıca İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından alınan 25 eşofman takımı, Vali Vekili Demirel ile Milli Eğitim Müdürü Vekili Yiğit tarafından okulun kız ve erkek takım Oyuncularına dağtıldı. Daha sonra öğretmenlerle toplantı yapan Demirel, öğretmenlere iyi tatiller diledi. Ağrı'da 152 bin 250 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı belirtildi.
 

 
Teşi'yi de kaybettik..!
 
Palandöken'de tatil coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeynal bir ilke imza attı
Erzurum’un eğitim kurumlarının tarihi Abdurrahman Zeynal tarafından kaleme ...
Yarıyıl pastasını coşkuyla kestiler
Sömestr tatili için hazırlanan ilköğretim öğrencileri alacakları karnelerin ...
Anaokulunda velilere eğitim semineri
Narman merkez ana okulu müdürlüğünce küçük çocuklarda karşılaşılan davranış ...
 
Kızılay’dan örnek etkinlik
Kızılay Erzurum Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
Öğrencilerden örnek duyarlılık
Oltu Anadolu Yusuf Ziyabey Lisesi öğrencileri, atık pil kağıt ve mavi ...
Buzda Eğitim Projesi uygulamada
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kış Sporları ...
 
Oltu'da eğitim seferberliği
okul müdürleriyle görüşen İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Oltu'nun ...
Pasinler MYO'dan anlamlı etkinlik
Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksek Okulu Mezunlar ve Turizm Kulübü ...
Allahü Ekber'de Şehitleri andılar
Atatürk Üniversitesi’nde okuyan 500 öğrenci üniversitenin tahsis ettiği ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri