Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 00:55

Ömürlerini iyiliğe adadılar

Doğu Anadolu Bölgesi'nde toplumsal barışı sağlayan, insanlara maddi ve manevi yönden destek olan, kendisinde olmadığı halde zenginden alıp fakire veren yardımseverler, bölgenin adeta "iyilik", "barış" ve"yardım" meleği haline geldi.

Ömürlerini iyiliğe adadılar

Doğu Anadolu Bölgesi'nde toplumsal barışı sağlayan, insanlara maddi ve manevi yönden destek olan, kendisinde olmadığı halde zenginden alıp fakire veren yardımseverler, bölgenin adeta "iyilik", "barış" ve"yardım" meleği haline geldi.
ERZURUM
Erzurum'da böbrek hastası olan eşini kaybettikten sonra kendini insanlara yardım için adayan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Tanhus, 19 yıl önce eşinin ölümünün ardından özellikle hastaların, yardıma muhtaç insanların umudu haline geldi.
 Eşinin sağlığına kavuşması için yaklaşık 3 yıl hastanelerde mücadele ettiğini ifade eden Tanhus, "Eşim böbrek hastasıydı. Bütün mücadelemize rağmen onu kaybettik. Hastane ortamında yoksulluğun, hastalığın ve ümitsizliğin ne demek olduğunu o zaman daha iyi kavradım. O günden sonra hastalara, kimsesizlere ve yardıma muhtaç kişilere yardım etmeye karar verdim" dedi.
 Yeşil kart almak isteyen vatandaşlardan, yoksul olup da imkanı olmadığı için tedavi olayanlara kadar birçok konuda insanlara yardımcı olduğunu anlatan Tanhus, ilk yardım yapmaya engelli bir gence tekerlekli sandalye temin ederek başladığını belirtti.
 Engelli gencin mutluluğunun kendisini daha çok yardım yapmaya teşvik ettiğini vurgulayan Tanhus, şunları kaydetti:
 "Yardımlaşma duygusu toplumsal olumsuzlukları azaltıyor. Maddi durumunuz yardım için yeterli olmadığı dönemlerde bile insanlara yardım yapabilirsiniz. Örneğin, zengin insanlarla yoksullar arasında bir köprü kurabilirsiniz veya fahri çalışmayı esas alan kurumlarda çalışarak topluma hizmet edebilirsiniz. Önemli olan yardıma muhtaç insanlar için bir şeyler yapmayı istemektir. Ben de
 'zenginden alıp fakire vermek' için bu yola çıktım. "
Böbrek Vakfında da altı yıl çalıştığını anımsatan Tanhus, hastanelerin hasta hakları birimlerinde de görev alarak insanlara yardımcı olduğunu söyledi.
 Kimsesiz hastalara hastanelerde refakat ettiğini de belirten Tanhus, şöyle konuştu:
 "Kimsesi olmayan yaşlı bir teyzenin yanında hastanede refakatçi oldum. 20 gün yanında kaldım ve hastaneden çıkacağı gün vefat etmesi beni çok üzdü. Yine 19 yaşında Oktay Bazu adında böbrek hastası bir genç vardı. Ailesi uygun böbreği bulmak için tüm imkanları seferber etti. Uğraşlarım sonucu böbreği bulduk. Ama Oktay, böbreği bulduğumuz gün vefat etti. Tanık olduğum böyle hikayeler beni bu faaliyetlere daha da çok bağlıyor "
 BİNGÖL-
Bingöl'de emekli öğretmen Semiramis Karaarslan, kentte oksijen makinesine bağlı olarak yaşamlarını sürdüren silikozis ve kanser hastalarının yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için mücadele ediyor.
 Kentte özellikle yardıma muhtaç ve hasta insanlara yaptığı yardımlarla tanınan Karaarslan, Bingöl'de, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin(KETEM) kurulmasına öncülük etti.
IĞDIR
Iğdır'da dargınları barıştıran, maddi durumu iyi olmayanlara destek olan, anlamlı günlerde birlerce vatandaşa yemek veren emekli muhtar Asker Çeçen, şehrin sevilen simaları arasında yer aldı.
 
Kent merkezindeki Söğütlü Mahallesi'nde 20 yıl muhtarlık yapan Çeçen, görev yaptığı süre içerisinde vatandaşlardan mühür ya da evrak parası almadığını söyledi.
 Bir dönem Muhtarlar Derneğinin Başkanlığını da yürüten Çeçen, kentte yaşanan olaylarda insanları bir araya getirerek sorunları çözmeye çalıştığını ifade etti.
 
 

 
Çiftçiye Ramazan müjdesi
 
Kıyıcı'ya övgü yağıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçiye Ramazan müjdesi
Bakanlar Kurulu'nun "Tarım Satış Kooperatifleri Birliklerinin Destekleme ...
Şehitlere saygı
Aziziye Belediyesi düzenlediği 2. Geleneksel Ramazan Şenliği’nde, Güneydoğu’da ...
Türkiye öncü oldu
Başbakan Erdoğan, "Somali'nin bütününü kucaklamak, bütününe bu hizmetleri ...
 
Hızlı Trende Yıldırım yaklaşımı
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Erzurum Yüksek Hızlı Tren projesinin 2023 ...
"Operasyonlar durmayacak"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hava harekatı nedeniyle yürütülen kara ...
Doğan'dan örnek misafirperverlik
Tekman İlçesi’nde görev yapan TEDAŞ çalışanları Belediye Başkanı Yakup ...
 
Aktepe'den zabıta tepkisi
Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, Tebrizkapı semtinde ...
Türkiye-Somali yürek yüreğe
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali'nin Cezire bölgesinde Kızılay tarafından ...
'Bölücülere lanet olsun'
Erzurumlu şehit babası Hatem Tetik, Hakkari ve Siirt’te son iki günde ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri