Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SPOR
23 Aralık 2010 Perşembe - 05:37

Önce Universiade, sonra Olimpiyat

Erzurum önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapıyor. Birinci Üniversitelerarası Kış Oyunları Erzurum’da start aldı. Curling, biatlon ve buz hokeyi maçlarıyla start alan organizasyon için dün akşam atlama kulelerinin önünde bir açılış töreni düzenlendi.

Önce Universiade, sonra Olimpiyat

Erzurum önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapıyor. Birinci Üniversitelerarası Kış Oyunları Erzurum’da start aldı. Curling, biatlon ve buz hokeyi maçlarıyla start alan organizasyon için dün akşam atlama kulelerinin önünde bir açılış töreni düzenlendi. Oldukça büyük bir ilgi gören açılış törenlerine Anadolu Ateşi Damga vurdu. Soğuk bir havada gerçekleştirilen açılış törenlerine büyük bir ilgi görürken, Anadolu Ateşi Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan Yönetimindeki Anadolu Ateşi Topluluğu nefes kesen dans gösterileriyle davetlileri ısıttı. Atlama Kulelerindeki Stadyum Arenasını dolduran yüzlerce Erzurumlu Anadolu Ateşi’nin gösterilerini büyük bir hayranlıkla izledi.
Soğuk havada gerçekleştirilen açılış törenlerine Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Görkemli geçen açılışta 2011 Maskotu olan ‘Kanka’ da seyircileri selamlarken, açılış seramonisine çıkan üniversite takımlarına seyirciler alkışlarla destek verdi.
Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, törende yaptığı konuşmada, spora öncülük yapmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini ifade ederek, “2005 yılında İzmir'de gerçekleştirilen dünya yaz üniversiteler oyunlarından sonra şimdi de kış oyunlarını gerçekleştireceğiz. Bugün burada çok değerli üniversiteli kardeşlerimizle birlikte tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu büyük tesiste böyle bir organizasyonun açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bir ay sonra tüm dünya üniversitelerini burada ağırlamanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu.
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise oyunların hazırlıklarının son aşamada olduğunu belirterek, 'Bütün kurumlarımızla bu organizasyona hazırız. Amacımız kusursuz bir organizasyon gerçekleştirmek' dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da oyunların Erzurum için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, “Herkesi oyunlarımızı izlemeye davet ediyorum. Erzurum artık bir olimpiyat şehridir” diye konuştu.
Açılış törenlerinde Vali Sebahattin Öztürk ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ta birer konuşma yaparak, Erzurum’un spor şehri olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, Erzurum’un UNIVERSADE organizasyonunda yüzünün akıyla çıkacağını ifade ettiler.

 
Universiade meşalesi Türkiye turunda
 
Reyhani bir Erzurum Markası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Universiade meşalesi Türkiye turunda
27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum ’da düzenlenecek 25. Dünya ...
Erzurum, AİPS sınavını geçti
Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS) üyesi yerli ve yabancı medya mensuplarının ...
A.Ü. şampiyonluk yolunda
Mecidiye Mahallesi'nde yapılan Curling Arena’da düzenlenen Üniversiteler ...
 
Türk Kayağında 2011 vizyonu
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından kulüplere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
2011 tesislerini Papandreu açacak
2011 kapsamında yapılan atlama kuleleri, buz hokeyi, curling ve buz pateni ...
2011 biletleri satışta..
27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversiteler ...
 
AİPS üyelerinden Erzurum'a övgü
Türk basın mensuplarıyla birlikte oluşturulan kafileyle bugün Erzurum'a ...
2011 meşalesi Antalya'da yandı
Erzurum'da düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın meşalesi, ...
Erzurum için tarihi fırsat
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Universiade Kış Oyunları'ndan sonra ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri