Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
5 Temmuz 2011 Salı - 11:34

Ovacık'ta festival coşkusu

Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale Nahiyesi’nde düzenlenen 2. Aziziye Ovacık Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile Ovacık Nahiyesi’ne bağlı köy muhtarlarının düzenlediği şenliklere, bölge işadamları da destek oldu.

Ovacık ta festival coşkusu

Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale Nahiyesi’nde düzenlenen 2. Aziziye Ovacık Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile Ovacık Nahiyesi’ne bağlı köy muhtarlarının düzenlediği şenliklere, bölge işadamları da destek oldu.
Şenliklere, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Başbakan Başmüşaviri Muharrem Çığlık, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Bülent Aşır, Aziziye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sarı, kurum yöneticileri, Erzurum dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.
CENGİZ’İN DEĞERLENDİRMESİ
Şenliklerin açılış konuşmasını yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, geçen yıl birincisi gerçekleşen şenliklerin, ikincisinin daha coşkulu ve heyecanlı geçtiğine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıl Milletvekilimiz Fazilet Dağcı Çığlık ve eşi Muharrem Çığlık’ın önerisiyle startı verdik. Bu coşkuyu ve kalabalığı gördükçe heyecanımız daha da artıyor. Gelecek yıllarda daha zengin ve dolu dolu etkinlikler düzenlemek için üzerimize düşeni yapacağız. Bu şenlikler bölgemizin tanıtımına ve gelişimine katkı sunmakta ve ilçemize daha güzel imaj kazandırmaktadır.” dedi.
KAYMAKAM ÜNSAL: ERZURUM İNSANI KIYMETLİ VE ÖZEL
Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ise, festivalin 3 Temmuz’da düzenlemesinin anlamlı olduğunu kaydederek, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemize ve ilimize teşriflerinin 92. yıldönümü olması bu etkinlikleri daha bir anlamlı kılmaktadır. Erzurum, şanlı tarihin izlerini taşıyan, kurtuluş mücadelesine şahitlik eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı çok güzide bir şehir. Aynı şekilde bu yörenin insanları da çok kıymetli ve özel. Bu festivaller, bizi biz yapan değerlerimiz, örfümüz, adetlerimizdir. Geçmişten günümüze giden, geleneğimizdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
VALİ ÖZTÜRK: YAYLALARIN NEŞESİ ŞENLİKLERLE SÜRÜLÜR
“Bu dağların neşesi ancak böyle toplantılarla elde edilir, bunun sefasını, kardeşlik, birlik ve beraberlikle sürebiliriz.” ifadeleriyle sözlerine başlayan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “Başka türlü buralar insanlarımız için uzun kış günleri dolayısıyla bayağı sıkıntılı ve cefalı zamanlar olarak gelip geçer. İşte bu güzelim yaylalarda bir festival havası içerisinde, dostluk, kardeşlik, hemşehrilik bilinci ve dayanışması yaşamak için bir araya geliriz. 36 köyün muhtarına ve bu güzel birlikteliğe emeği geçen Sayın Fazilet Dağcı Çığlık ile eşleri Muharrem Çığlık’a, kaymakamlığa, belediyeye teşekkür ediyorum. Bu şenliğin ilkine geçtiğimiz yıl katılmıştım ve ikincisinde de sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyorum. İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Aziziyeli, Ovacıklı için bu şenlikler büyük gurur teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.
TERTİP KOMİTESİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ
Daha sonra festivale katkı sunan Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Başbakanlık Başmüşaviri Muharrem Çığlık ile işadamları Servet Üneş, Ali Turhan ve Mehmet Destebaşı’na protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.
Başbakanlık Başmüşaviri Muharrem Çığlık, Kaymakam Ünsal ile Başkan Cengiz’e festivale katkılarından dolayı teşekkür etti. Bölge insanın geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ve Erzurum’a kadar hayvanlarını getiren vatandaşların mağdur edildiğini belirten Çığlık, Destebaşı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Destebaşı’ndan bölgeye yapılacak hayvan pazarına sponsorluk sözü aldı.
Daha sonra şenliğin tertip komitesinde yer alan 35 köy muhtarına teşekkür belgesi takdim edildi.
Şenlikte protokol üyelerine cağ kebap ile kadayıf dolması ikram edildi.
SANATÇILAR COŞTURDU
Şenlikte sahne alan Vahit Alkır, Veysel Sayan ve Sevgi Ateş gibi TRT sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle katılımcılara doyumsuz anlar yaşattılar. Vatandaşlar türküler eşliğinde halay çekerek, gönüllerince eğlendiler.
Festivalde, çuval, yumurta ve buzağı yarışması düzenlenirken, dereceye girenlere ödül verildi.
Şenlikler cirit gösterisi ile sona erdi.

 
Şimşek'ten Erzurum Tarifi
 
Bulutlar işçilerin duasını aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek'ten Erzurum Tarifi
Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, “Erzurum insanı sanata aşina ve sanatı ...
Turizm alanlarına göçer yasağı
Mera ve yayla bakımından Doğu Anadolu'nun zengin illerinden biri olan ...
Park ve Bahçecilikte çağdaş adım
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde kış turizminde adını duyuran ...
 
Tekman'da hizmet seferberliği
İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil ve Tekman İlçe Kaymakamı ...
Kızılay bağış bekliyor
Kızılay tarafından başlatılan kampanya kapsamında tasarlanan Kan Bağışı ...
Özdemir, TKK yaklaşımını anlattı
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü, faiz yükü ...
 
Aziziyeli çocuklar daha mutlu
Erzurum'un merkez Aziziye ilçesinde çocuklar için oyuncak kütüphanesi ...
"Üç Kümbetler yeniden doğuyor"
Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ...
Dadaşlık söz müdür, öz müdür?
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lütfü ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri