Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Hacımüftüoğlu’ndan ÜAK değerlendirmesi
Hacımüftüoğlu’ndan ÜAK değerlendirmesi
Gazze'de can kaybı 41 bin 534'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 41 bin 534'e yükseldi
Erdoğan Keir Simmons'a röportaj verdi
Erdoğan Keir Simmons'a röportaj verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Milli Teknoloji mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Milli Teknoloji mesajı
Enflasyonla mücadelede seferberlik başlayacak
Enflasyonla mücadelede seferberlik başlayacak
HABERLER>GÜNDEM
2 Haziran 2009 Salı - 10:38

PKK'yı bitirmeye az kaldı

Org. İlker Başbuğ, ''PKK uluslararası desteğini yitiriyor. K.Irak'ta kendilerine yer olmadığını görmeye başladılar'' dedi

PKK yı bitirmeye az kaldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve ABD Genelkurmay Başkanı Michael Mullen, New York'ta "Türk Amerikan Konseyi" toplantısında bir araya geldi.

İki ülke genelkurmay başkanlarının 25 yıl sonra ilk kez bir araya geldiği toplantıda Orgeneral Başbuğ, Kuzey Irak'ın artık PKK için güvenli alan olmadığı mesajını verdi; "PKK'yı bitirmek için özel bir noktadayız" dedi. ABD'li komutan ise "Türkiye'nin Pakistan üzerindeki etkisini kullanmasında ısrarcıyız" diye konuştu.

YOK EDENE KADAR SAVAŞMAKTA KARARLIYIZ

Orgeneral Başbuğ, "Biz aynı zamanda, terörizme karşı savaşın devlet tarafından güvenlik, ekonomik, sosyo-kültürel, propaganda ve uluslararası ilişkiler alanlarında da organize edilmiş koordineli faaliyetlerin bir kombinasyonu olduğuna inandık. Ancak terör örgütü bir yandan silahlı teröristlerini muhafaza ederken, sadece ekonomik ve sosyo-kültürel alanlarda alınan tedbirlerle terörizmin bitirilebileceğini düşünmek bir hatadır. Bu çerçevede terörist örgütle, tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar savaşmakta çok kararlıyız" dedi.

ANA İLKE İNSAN MERKEZLİ OLMAK

Başbuğ, "Terörizme karşı savaşta ana stratejik ilke, bunun insan merkezli bir süreç olmasıdır. Süreç, insanların kalplerine ve kafalarına hitap etmelidir. Bu hayli kritik meselede, terörizmle mücadele tedbirlerinin mevcut yasal sistemle uyumlu olması gerekmektedir" diye konuştu.

KUZEY IRAK PKK İÇİN GÜVENLİ DEĞİL

PKK terörüyle mücadelede benzersiz bir noktaya ulaşıldığını belirten Başbuğ, Irak'ın kuzeyinin, Aralık 2007 tarihinden bu yana, PKK için güvenli sığınak olma özelliğini yitirdiğini kaydetti. PKK'ya yönelik uluslararası desteğin de ciddi biçimde azaldığını belirten Başbuğ, terör örgütünün, amaçlarını silahlı mücadele yoluyla kazanıp kazanamayacağını tartışmaya ve Irak'ın geleceğinde kendilerine yer olmadığını görmeye başladığını anlattı.
Başbuğ, "bütün bu gelişmelere karşılık, PKK terör örgütü Irak'ın kuzeyindeki varlığını korumaktadır. Irak'ın kuzeyindeki bu varlığı ortadan kaldırmadan, terör örgütünü yok etmek mümkün değildir" diye konuştu.

GÜVENLİK YA HER YERDE YA HİÇBİR YERDE

Başbuğ, bugün dünyada karşı karşıya kalınan en büyük tehlikenin şiddet, terörizm ve bunun arkasındaki radikal düşünceler olduğunu ve dünyanın bu radikal, etnik, dini, ideolojik düşüncelere karşı işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Orgeneral Başbuğ, bu çerçevede dünyada güvenliğin de küreselleştiğini vurguladı ve "küresel barış ve güvenlik ya her yerdedir, ya da hiçbir yerdedir" dedi.

TÜRKİYE'Yİ SARAN SORUNLU BÖLGELER

Türkiye'nin etrafındaki problemli bölgeleri sayan Başbuğ, bunları, "normalleşme sürecine giren ve barışın halen kırılgan olduğu Balkanlar, yeni dünya düzeninde halen yerini bulmaya çalışan Rusya, enerji güvenliğinin odağı Kafkaslar, toprak bütünlüğünü korumaya çalışan Irak, nükleer krizin eşiğine kadar gidebilecek İran, İsrail-Filistin sorunu, her an kaos ortamına girebilecek Lübnan, küresel istikrara yeni bir boyut ekleyebilecek Afganistan ve uyuşturucu, insan kaçakçılığıyla silah ticaretinde önemli bir yol olarak görülen Doğu Akdeniz" olarak sıraladı.

 
Kızılcahamam’da buluştular
 
1 dolara temizleriz, arazi istemeyiz
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hele dadaş 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:34

beyefindi seni yaradana kurban.sende olmazsan sesimiz kim olacak.herkes seningibi duyarlı olsa.sende yazdınmı senede bir yazıyorsun ama pir yazıyorsun

Yorumu oyla      0      0  
kerim can 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:03

beyefendi senin yazının birini okuyanın ikinciyi okumaya ömrü vefa etmiyor.sağıken biryazını daha okumak istiyorum.

Yorumu oyla      0      0  
selami basatem 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:50

sevgili şener cok güzel yazıların .ya yazyada senede bir yazı yazıyorsun,daha işin yoksa bekleki sayın şener güzel bir yazı yazsında okuyalım.ya allah ya bismillah de haydi ağabeyi

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Seydo 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:43

Selahattin beyin bu yazısına muhalif yorum yazmak için insanın ya Türk olmaması, Türk olsa da müslüman olmaması, her iki si de olsa, aklı olmaması, aklıda olsa, işbirlikçi olması gerekir......

Yorumu oyla      0      0  
bir bilen 11 Aralık 2009 Cuma 07:36

islami kimlikle oy toplayamn bu iktidara yalakalık yapan gazeteciler utansın

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet Arif 5 Aralık 2009 Cumartesi 13:56

Gözlerinden gözlerinden öperim.Bir umudum sende ... Anlıyormusun

Yorumu oyla      0      0  
Ercüment Şenol 5 Aralık 2009 Cumartesi 13:53

Eferim ula seloş,Onur Öymeninsöyledikleride doğrudur.Seninkilerde popülist davranmadığın için tebrik ederim.İngiliz altınları ile devlete isyan edenler kocunsun.

Yorumu oyla      0      0  
DERSİM BELGESELİ 21 Kasım 2009 Cumartesi 23:14

selahattin bey, devletin yaptığı zülum zülmu meşrulaştırmaz. devlet isyancı veya eşkiyalarla bile savaşırken temel insan hak ve hürriyetlerini, hukuklarını çüğnememeli. Ki devletin eşkiyadan farkı bu olsa gerek. insan hangi dünyaya kulak kesilmişse diğerine sağırdır. Olaya bir de dersim halkı açısından baksanız. orada sizin kardeşiniz ve hamile bir yakınınız öldürülseydi bu şekilde düşünür müydünüz? BELGESELLİNK: http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-789314758591939415&hl=tr&fs=true

Yorumu oyla      0      0  
Vedat Refayeli 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:58

Bu konuda Selahattin bey gibi çok sayıda değerli görüşler ortaya konmuştur ama beni en çok etkileyen Hürriyet'ten Yılmaz Özdil olmuştur. Ki, herkesin de bugün yayınlanan Özdil'in yazısını okumaya (ama okurken doğru anlamaya) davet ediyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet y.Yılmaz 18 Kasım 2009 Çarşamba 02:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in, “Dersim isyanı”nın bastırılmasına yönelik sözleri şiddetle eleştiriliyor. Eleştirenlerin, eleştirilerinden haklı olduğunu düşünüyorum. Öymen’in “Sözlerim çarpıtılıyor” savunması da “Atatürk’ü mü eleştiriyorsunuz” sözleri de yaptığı siyasi hatayı ortadan kaldırmıyor. Ne söylediği çok açık ve günümüzde Dersim isyanının bastırılış biçimini, PKK’ya yönelik olarak örnek göstermek “sosyal demokrat olduğunu iddia eden” bir partinin yöneticisine yakışmıyor. Ancak Onur Öymen’in siyasi hatası, toplumumuzun bir kesimine hâkim olan “ikiyüzlülüğü” ve “siyasi oportünizmi” bir kez daha ortaya çıkardı, bunun da altını çizmek gerek. Bugüne kadar Dersim isyanının bastırılış biçimini “kendisine dert edinenler” sadece solcular ve Alevi Kürtlerdi. Memleketimizin siyasi İslamcılarının da, geleneksel sağ siyasetçilerinin de böyle bir meseleleri olduğunu hiç hatırlamıyorum. Hele hele Alevi Kürtlerin problemlerini kendi meseleleri gibi algıladıklarını hiç! Sivas’ta Madımak katliamını bile ne kadar kınayabildiler ki 70 yıl önce yaşanmış bir acıyı içselleştirebilsinler? Yani diyeceğim o ki Onur Öymen’i eleştirirken söyledikleri sözleri bir kez de aynaya bakarak tekrarlamaları gerekiyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılcahamam’da buluştular
Uluslararası Türkçe olimpiyatlarına katılan 115 ülkeden 700 öğrenci Kızılcahamam’da ...
215 yolculu uçak Atlantik'te kayboldu
215 yolcususuyla Rioda Jeneryo - Paris seferini yapan Air France uçağının ...
GÜNÜN KOMİK HABERİ: AKÇELİ İŞLERE KARIŞANLARIN AKP’DE YERİ YOKMUŞ!
Milletin her kuruşunda tüyü bitmedik yetimin hakkı olduğunu kaydeden Başbakan ...
 
Çözüm için toprak vermemiz gerekecek
Talat çözüm için en uygun dönem olduğunu söyledi: Toprak vermemiz gerekecek
Ayağımıza çelme takma peşindeler!
Çelme takmak istiyorlar
Bülent Arınç meydan okudu
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çetelerin Türkiye'de ...
 
Haziran’da dünya Türkiye’ye emanet
Türkiye, 1 Ocak 2009’da iki yıllığına geçici üyesi olduğu Birleşmiş Milletler ...
Türkiye, AİHM’e karşı bayrak açtı
Türkiye, mahkemenin insan hakları sözleşmesi sistemini çöküşe götürdüğünü ...
Hangisi doğru
Akman'ın "Arınç istifamı istemedi, Başbakan da arkamda" sözleri kafaları karıştırdı
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri