Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
9 Mayıs 2011 Pazartesi - 07:34

Partilerüstü tepki

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a ilgili olarak gündeme getirdikleri bir takım iddialar yüzünden partiler üstü bir tepkiye hedef olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticilerine, Erzurum halkı da ateş püskürüyor. Sokaktaki vatandaş, 12 Haziran seçimleri öncesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı yıpratma amacı taşıyan bazı söylemlerin, CHP’nin gerçek yüzünü ortaya koyduğunu düşünüyor.

Partilerüstü tepki

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a ilgili olarak gündeme getirdikleri bir takım iddialar yüzünden partiler üstü bir tepkiye hedef olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticilerine, Erzurum halkı da ateş püskürüyor. Sokaktaki vatandaş, 12 Haziran seçimleri öncesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı yıpratma amacı taşıyan bazı söylemlerin, CHP’nin gerçek yüzünü ortaya koyduğunu düşünüyor.
CHP’YE TEPKİ
Erzurum halkı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’la ilgili bir takım iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i adeta topa tuttu. Vatandaşlar, ‘pırlanta gibi bir devlet adamı’ nitelendirmesinde bulundukları Sağlık Bakanı Akdağ’ın, hükümetin de yüz akı olduğunun altını çizerek, “CHP bildik işler yapmaya devam ediyor. Bizler Sağlık Bakanımızdan adımızdan emin olduğumuz kadar eminiz. CHP’nin lideri başta olmak üzere, kurmayları da, asılsız iddialarda bulunmak yerine, önce kendilerini bir gözden geçirsinler.” görüşünü taşıyor.
DDAŞLAR NE DİYOR
İşte Erzurum sokaklarından Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) hedef alan o tepkiler:
AHMET SERKAN BARUTÇUGİL:
“Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın isminin anılacağı tek şey, ancak hizmet olabilir. AK parti iktidarlarına kalite kazandırmış bir isim olan Sağlık Bakanımız, Türkiye’de partili partisiz herkesin gönlünde taht kurmuştur. Hemşehrimiz olmasından dolayı ayrı bir gurur duyduğumuz Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, maalesef asılsız, boş ve lüzumsuz işler peşinde koşturan CHP tarafından hedef alınmıştır. CHP’liler balçıkla güneşi sıvamaya çalışmayı bıraksınlar da, önce kendi ellerine bir baksınlar.”
BUKET ÖZKAYA:
“Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ülkede sağlık hizmetlerine kalite kazandıran bir isimdir. Onun başarıyla bir Erzurumlu olarak ne kadar övünsek azdır. İnsanlar yıllar önce bir tek ilaç alabilmek için kuyruklarda ilaç beklerken, bugün devletin hastaneleri özel hastaneleri aratmıyor. Ülke ve insanımızın menfaatine koşturan bir devlet adamına iftira edilmez, ancak teşekkür edilir. CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenler, oy toplamak adına yanlış bir yol seçtiler. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümette eleştirilecek en son kişidir. Kılıçdaroğlu asıl sürprizi 12 Haziran’da görecek.”
MEHMET ÖZYILMAZ:
“CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddiaları iftiradan başka bir şey değildir. Erzurum’un başarılı bir evladına yönelik mesnetsiz iddialarda bulunmak yerine, Kılıçdaroğlu gitsin, önce Genel Müdürlük yaptığı dönemde dönen dolapların hesabını versin. Siyaset, hizmet etme aracıdır, iftira atma aracı değildir. Maalesef CHP Lideri, seçimler öncesinde bu araca çok fena sarıldı. Erzurum’un sabrını taşırmasınlar, biraz da sabırlı olsunlar. CHP’ye de, onların adaylarına da, bunun hesabını nasılsa sandıkta zaten soracağız.”
AHMET TURAN:
“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok ucuz bir siyasetin peşinde koşuyor. Kendisi ya Türkiye’de yaşamıyor ya da akıl hocaları onu yanlış yönlendiriyor. Türkiye’de sağlık adına reform üstüne reform yapan Sağlık Bakanı’na çamur atmaya kalkışmak, her şeyden önce bu millete saygısızlıktır. Sağlık Bakanı Erzurumludur. Kendisi bizim olduğu gibi, Türkiye’nin de gururudur. Kendisinden gurur duyulan bir bakana karşı iftiraya sarılmak, CHP’nin yaptı en büyük yanlış olmuştur. Bize düşen de, 12 Haziran’da gerekeni yapmaktır. Sakın ola kapımıza bacamıza gelmesinler.”
NAFİZ AKAYLI:
“Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın usulsüz hiçbir iş yapmayacağını CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çok iyi biliyor. Fakat AK Parti’nin başarısı karşısında o kadar çok ezildiler ki, hükümetin en başarılı bakanı olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı hedef aldılar. Karşılarına milleti aldılar, haberleri bile yok. CHP’nin yöneticilerine şunu hatırlatmak istiyorum: Siyaset çamur atmak demek değildir. Biz Sağlık Bakanımızdan da, onun hizmetlerinden de memnunuz. Ona laf söyleyeni ise, kendimize laf söylemiş kabul ederiz. CHP’lilerin kulağına küpe olsun.”
FERHAT AYDEMİR:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve akıl hocası Gürsel Tekin, battıkça batıyor. CHP’yi de kendilerine benzettiler. Siyaset böyle yapılmaz, bugüne kadar ne yaptılarsa hep ters tepti. Geçmişten hiç ders almadılar, şimdi de kalkıp Sağlık Bakanı Recep Akdağ gibi başarılı bir devlet adamının üzerinden hükümete çelme takmaya çalışıyorlar. Bunların yapacağı en mantıklı iş, o partiyi bir an önce terk etmeleridir. Şu anda benim gözümde CHP’nin en ufak bir değeri yoktur, ama CHP’lilerin nazarında bile gözden düşüyorlar. Gitsinler işlerine baksınlar, siyaseti doğru düzgün yapsınlar. Sağlık Bakanımızın da dediği gibi, konuşurken önce ağızlarını yıkasınlar.”
NACİ AKSAKALLI:
Kemal Kılıçdaroğlu, her seçim öncesinde başka bir iftiraya sarılıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ gibi bir isme iftira etmek, yakışıksız bir durumdur. CHP, bu tür iftiralarla değerden düşene kadar, gitsinler önce kendi içlerindeki Ergenekonculara, şaibeli isimlere bir baksınlar, önce onların hesabını versinler. Siyaset, iftiracıların işi değildir, olmamalıdır. Ama görünüşe bakılırsa, bunu halen daha anlamamışlar. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halka saygılı olsun, millete saygılı olsun, Erzurum’a saygılı olsun. Yapacaklarsa düzgün siyaset yapsınlar, yapmayacaklarsa da, otursun, 12 Haziran seçimlerinin sonuçlarını beklesinler.”
SİNAN SEZER:
“Türkiye’de Başbakanlık yapabilecek kapasiteye sahip bir isme karşı asılsız iddialar ortaya atmak, ancak CHP’nin yapabileceği bir iştir. Kemal Kılıçdaroğlu, ‘çamur at, izi kalsın’ mantığıyla iş yapıyor, oy kapmaya çalışıyor. Halbuki milletin tepkisini daha çok çekiyor. Kendisine Sağlık Bakanımız gereken cevabı verdi, biz de cevabımızı 12 Haziran’a saklıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun yüreği yetiyorsa, gelsin Erzurum’daki sandıkları birlikte açalım. Bu işleri bıraksınlar, ya da partiyi bıraksınlar. Atatürk’ün partisine yazık ediyorlar.”
EROL KARSLI:
“CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sağlık Bakanımıza yönelik iddialarını unutmamız mümkün değildir. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, Sağlık Bakanımızın hizmetlerini de unutmadık, unutmayız. Sağlık Bakanımızın ülkeye ve Erzurum’a hizmetleri dururken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun iftiralarına kanacak değiliz. CHP Kemal Kılıçdaroğlu, söylediklerini bir kez daha gözden geçirsin. Böyle yaptıkça kendilerini batırıyorlar. AK Parti’nin oyları önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, sonra da CHP’nin sayesinde artıyor.”
NECDET YONCALIKLI:
“Erzurumlu bir siyasetçi, Türkiye’nin her yerinde beğeniliyor, takdir ediliyor. Bu durum bir kere Erzurumlu olarak benim göğsümü kabartıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yolsuzluk yapacağını rüyamda görsem inanmam. Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer CHP’li yöneticiler yanlış yapıyor, iftira ediyorlar. CHP’nin sığınacak bir limanı kalmadı, Recep Akdağ üzerinden puan toplamaya çalışıyorlar. CHP Lideri Kılıçdaroğlu şunu bilsin ki, biz evladımızı onlara malzeme ettirmeyiz. Bakanımızın alnından öper, CHP’ye de bunun hesabını seçimlerde sorarız.”
 

 
Samsun'dan Erzurum'a Sevgi Bayrağı
 
Baro’dan Yargı Reformuna destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Samsun'dan Erzurum'a Sevgi Bayrağı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere ...
Adalet Bakanlığı firar iddialarını araştırıyor
Adalet Bakanlığı, tutuklu bulunduğu sırada firar ettiği ileri sürülen ...
MÜSİAD'dan kınama
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Kastamonu’da, Başbakan ...
 
Ruhun şad olsun Gülhani...
Erzurumlu Aşık Mehmet Gülhani, ölümünün birinci yıldönümünde unutulmadı. ...
Aksak saldırıyı telin etti
AK parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
KKEF'te Orta Asya Rüzgarı
3. Türk Dünyası Aşıklar Şöleni’ne katılmak üzere Türk devletleriyle ve ...
 
'Onlar başımızın tacı'
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, 8 Mayıs Anneler Günü ...
Şehit Şahin gözyaşlarıyla uğurlandı
Kastamonu'da Başbakan'ın konvoyuna yapılan bombalı ve silahlı saldırıda ...
Pasinler imajını kurtardı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde 23 yaşındaki öğretmen A.K'nin okuldan eve ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri