Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
27 Mayıs 2010 Perşembe - 09:40

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek Rektör Koçak’ı Ziyaret Etti

Polonya`nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek Rektör Koçak’ı Ziyaret Etti


Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ve Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen hazır bulundu. Rektör Koçak, Büyükelçisi Marcin Wilczek’e Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi verdi.
Türkiye’nin Anadolu’da kurulan ilk üniversitesinin Atatürk Üniversitesi olduğunu ifade eden Koçak, 17 fakülte, çok sayıda yüksek okul ve araştırma merkezlerine sahip Atatürk Üniversitesi’nin 13 bini uzaktan yürütülen eğitim sistemiyle lisans tamamlayan öğrencilerden oluşan 53 bin öğrenciye sahip olduğunu, eğitimi, bin 200’ü akademisyen 2 bin 500 öğretim kadrosunun yürüttüğünü anlattı.
Aynı zamanda bir bölge Üniversitesi olan Atatürk Üniversitesi’nin birçok ilde üniversite kurulmasını sağladığını ve bu yönüyle “Üniversiteler kuran üniversite” olarak da bilindiğini belirten Koçak, 44 bin dönümlük büyük bir arazi üzerinde 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi’nin 12 bin dönüm yeşil alana sahip olduğunu, yerleşkesinin ise 10 bin dönümlük bir arazi üzerinde yer aldığını belirtti.
Atatürk Üniversitesi’nin akademik ve bilimsel göstergeler bakımından Türkiye’nin ilk sekiz üniversitesi arasında yer aldığını hatırlatan Koçak, son yıllarda Atatürk Üniversitesi’nin yurt dışı bağlantılarının arttığını, bu sürecin bir devamı olarak, 28-31 Mayıs tarihleri arasında, 53’ü yabancı, 70 rektörün katılımıyla “1. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı”nın yapılacağını, böylece Atatürk Üniversitesi’nin dünya üniversiteleriyle olan işbirliğinin daha da gelişeceğini anlattı.
WİLCZEK: İLİŞKİLERİMİZ 600 YAŞINDA
Polonya`nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, Atatürk Üniversitesi’nden çok etkilendiğini ifade etti. Atatürk Üniversitesi’nin Polonya’nın önde gelen üniversiteleriyle işbirliği içinde olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu belirten Büyükelçisi Wilczek, Konya Selçuk Üniversitesi’nde Polonyalı 60 öğrencinin eğitim gördüğünü, Atatürk Üniversitesi’nde ise iki öğrenci bulunduğunu da bileterek, bu sayının daha da artmasını arzuladığını söyledi. Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin 600 yıllık bir geçmişi bulunduğunu, siyasi ve kültürel yakınlığın her iki ülke arasında derin bir dostlukla devam ettiğini vurgulayan Wilczek, Türk üniversitelerinden ERESMUS kapsamında yurt dışı üniversitelerini tercih eden 250 Türk öğrencinin Almanya’dan sonra ikinci sırada Polonya’yı tercih etmelerinin tarihi dostluğun bir kanıtı olduğu saptamasını yaptı. Büyükelçi Wilczek, Polonya’da 4 milyon kayakla uğraşan sporcu olduğunu hatırlatarak, “Polonya’nın dünyaca ünlü kayakçıları var. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na bir veya ikisinin davet edilmesi durumunda oyunlara dünyanın ilgisi artacak ve Erzurum’un tanıtımına katkı sağlanacaktır.” değerlendirmesini yaptı. Polonya`nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, görüşmenin ardından Rektör Koçak’a, Polonyalı ünlü bestekâr Frederic Chopin’in bir CD’si ile Resimlerle Polonya Tarihi ve Polonya’nın Ankara Büyükelçilik Tarihi isimli çalışmaları hediye etti. Koçak’da, Büyükelçi Marcin Wilczek’e, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Atatürk Üniversitesi motiflerinin işlendiği özel bir çini tabakla çeşitli yayınlar ve hediyeler takdim etti.

 
Araç sayısı 100 bine ulaşıyor
 
Bakan üzdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç sayısı 100 bine ulaşıyor
Erzurum’da il plakası dışındaki araçlarla birlikte toplam araç sayısı ...
Ertelendi...
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, 7 yeni devlet üniversitesi ...
Engeller kalkıyor
Uzundere ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) fiziksel ...
 
Kazı çalışmaları bugün devam edecek
Erzincan'daki 'Ergenekon' soruşturması kapsamında, bir et entegre tesisinde ...
“BUGÜN SEÇİM OLSA”
Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin ’siyasal yönelimlerini’ ölçmek için ...
Bakın anketler ne dedi?
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ...
 
Havamız dumanlı
TÜİK Mart ayı Hava Kalitesi istatistik sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da ...
Nereden nereye?
TÜİK Erzurum’daki hayvan sayısı ve hayvansal üretim istatistiklerini açıkladı. ...
Kamyon devrildi, 100 koyun telef oldu
Erzurum’un Karayazı ilçesinde küçükbaş hayvan taşıyan kamyonun devrilmesi ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri