Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
HABERLER>GÜNDEM
23 Eylül 2010 Perşembe - 07:43

Rus Pazarı gidecek, New City gelecek

Palandöken ilçesi sınırları içerisindeki Yenişehir’de bulunan ve halk arasında ‘Rus Pazarı’ olarak tabir edilen dükkanların yerinde son derece modern konutlar yükselecek. 4 bloktan oluşacak site içerisinde 200 dairenin bulunacağı bildirilirken, komplike bir yatırım olarak düşünülen proje, 2012 yılında tamamlanacak.

Rus Pazarı gidecek, New City gelecek

Palandöken ilçesi sınırları içerisindeki Yenişehir’de bulunan ve halk arasında ‘Rus Pazarı’ olarak tabir edilen dükkanların yerinde son derece modern konutlar yükselecek. 4 bloktan oluşacak site içerisinde 200 dairenin bulunacağı bildirilirken, komplike bir yatırım olarak düşünülen proje, 2012 yılında tamamlanacak.

//RUS PAZARI YERİNDE ÇAĞDAŞ SİTELER YÜKSELECEK

Karadayı İnşaat, Yenişehir’deki ‘Rus Pazarı’nın yerinde son derece modern bir site inşa etmeye hazırlanıyor. Toplam tutarı 15 milyon TL’yi bulacak olan proje kapsamında birbirinden ayrı 4 bağımsız blok içerisinde 200 daire yapılacak. İçerisinde çocuk parkından tenis kortuna, basketbol sahasından yeliş alanına varıncaya kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü siteye, girişler bile dijital sistemle yapılacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Karadayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı, içerisinde 112 dükkanın bulunduğu ve halk arasında ‘Rus Pazarı’ olarak tabir edilen kompleksin yerinde, günümüz standartlarının bile çok üzerinde bir kaliteye sahip lüks konutlar inşa edeceklerini söyledi. Pazar içerisindeki dükkan sahipleriyle mutabakata vardıklarını ve herhangi bir sorun bulunmadığını dile getiren Karadayı, “Proje için 15 milyon TL tutarında bir harcama yapacağız. Pazarın bulunduğu alanda birbirinden bağımsız biçimde 4 ayrı blok inşa edeceği. Site içerisindeki toplam daire sayısı 200 olacak. 172 metrekare büyüklüğünde olacak dairelerin her birini ise, 95 ile 120 bin TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunacağız.” diye konuştu.

//RUS PAZARI GİDECEK, NEW CİTY GELECEK

 “New City” adını alacak olan sitenin, son derece lüks ve modern bir görünüm taşıyacağını vurgulayan Karadayı, “Sitenin içerisinde tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun parkları ve otopark gibi sosyal donatılar da bulunacak. Bunun yanında site alanında yeşil alana ağırlık verilecek. Siteye giriş ve çıkışlar için dijital okuma sistemlerinden faydalanılacak. Dairelerin her biri ise, günümüz şartlarında oldukça modern ve estetik görünüme sahip olacak.” ifadelerini kullandı.

//TAHLİYE SÜRECİ BAŞLADI

Dükkan sahipleriyle vardıkları uzlaşma sonucunda tahliye çalışmalarına dün itibariyle başladıklarını kaydeden Ahmet Karadayı, “İşyeri sahiplerinin her biriyle uzlaştık, bu konutlar içerisinden daire isteyen arkadaşlarımıza daire, parasını isteyenlere de, bedelini ödedik. Yenişehir’in merkezinde bulunan ve şu anki haliyle çok kötü bir görüntü arzeden Rus Pazarı’nın yerinde, 2012 yılında oldukça gösterişli siteler boy gösterecek.” ifadelerini kullandı.

Rus Pazarı’ndaki dükkan sahiplerinden Alican Paksu da, Karadayı İnşaat’la vardıkları anlaşma sonucunda dükkanlarını devrettiklerini belirterek, “Şirketle aramızda herhangi bir sorun olmadı. Hakkımızı fazlasıyla ödediler. Burada yapılacak olan sitelerin nasıl bir görünüm taşıyacağını daha şimdiden merak etmeye başladık. Bu proje sayesinde kimi arkadaşlarımız daire sahibi oldular, kimi arkadaşlarımız da, haklarını nakit olarak fazlasıyla aldılar.” şeklinde konuştu.

 
Kabahat kimde...
 
Elazığ, Erzurum’a örnek olsun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabahat kimde...
TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, kayak tesislerinde pistlerin etrafına ...
Fakir Tezeğe Yöneldi
Kış Mevsiminin Yaklaşmasıyla Birlikte Odun ve Kömür Satın Almakta Güçlük ...
Tortum TOKİ fakiri
TOKİ tarafından son 7 yılda Erzurum kent merkezi ile ilçelerinde toplam ...
 
4. Kattan düştü, Allah korudu
Erzurum'da iskele üzerinde bir apartmanın dış cephe kaplamasını yapan ...
Toplu ulaşımda 2011 düzenlemesi
Özel halk otobüsleri ve minibüslerin hatları değiştirilecek, tüm araçlar ...
EGC Erzurum'un yükselen değeri
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu, resmi ziyaretler kapsamında ...
 
MHP Kaybetti
Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum'da da MHP seçmeninin önemli bir kısmını ...
EGC'den anlamlı mesaj
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, ...
Operasyon!
Erzurum'da, üzerinde 63 sahte 50 TL ele geçirilen kişi, adliyeye sevk ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri