Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
12 Nisan 2010 Pazartesi - 08:16

SON ATANANLARLA İSTİŞARE

AK Parti Milletvekili Çığlık, Erzurum’a son dönemlerde atanan bürokratları ziyaret ederek, kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çığlık, İl Emniyet Müdürü Çelik, Tarım İl Müdürü Altun, Sanayi ve Ticaret Müdürü Aydın, Büyükşehir Belediyesi İl Genel Sekreteri Köken ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Altan’ı ziyaret etti.

SON ATANANLARLA İSTİŞARE

ÇELİK’LE GÖRÜŞTÜ
Emniyet Müdürü Çelik, Erzurum’da bugüne kadar yaptıkları çalışmalara değinerek, “Erzurum’da ilk işimiz polis merkezlerini yenilemek oldu. Polis merkezleri çağa uygun hale getiriliyor. Merkezlerimizdeki fiziki imkânlar artırılıyor. Nezarethaneler modern imkânlarda olacak. Bunun yanında pasaport şubemizde yeni düzenlemeler yaptık. Huzur toplantılarımızı yoğunlaştırarak devam ettiriyoruz. Bir diğer önemsediğimiz konuda sokak çocuklarının rehabilitasyonu. Vatandaşa en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Mesai kvarmanın gözetmeden vatandaşın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Polis Haftası etkinliklerimizde oldukça dolu geçiyor” dedi.

Milletvekili Çığlık’ta emniyet müdürlüğünün önemli çalışmalar yürüten bir kurum olduğunu belirterek, Türk polisinin toplum destekli polis anlayışıyla daha da güç kazandığını kaydetti.

Daha sonra Emniyet Müdürlüğünü gezen milletvekili Çığlık, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Çığlık polis haftası etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen törende katılarak, Polis gücü cirit takımı sporcuları ile bir süre sohbet etti.

//TARIMDA BİLİNÇ ARTIRACAK ÇALIŞMALAR YAPILMALI

Milletvekili Çığlık, daha sonra Tarım İl müdürü Mustafa Altun’u ziyaret etti. Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, tarımsal kalkınmayı sağlayabilme yolunda kurumlar arası işbirliğinin büyük önem taşıdığını belirterek, sahada çalışma ve ekip çalışma ruhunun tarım açısından önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Erzurum’da görev yapacağı süre zarfında, kurum ve kuruluşlarla her türlü işbirliğine açık olacaklarını dile getiren Altun, “Erzurum’da bugüne kadar tarım ve hayvancılık alanında oldukça faydalı hizmetler verilmiş. Hizmetlerin artarak devam etmesi noktasında da, Erzurum için elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sayın vekillerimizden de bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

Milletvekili Çığlık işsiz gençlerin istihdam edilmesi için profesyonel çiftçiliğe yönelik projeler yapılmasını isteyerek, tarım konusunda her fırsatta takipçi ve destekçi olacaklarını kaydetti.

//AVM ERZURUMLUYA İSTİHDAM SAĞLIYOR

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın’ı ziyaret ederek, kurumdaki çalışmalar hakkında bili alan Çığlık, Van Sanayi ve ticaret müdürlüğüne atanan Fuat Şimşek ile de bir süre sohbet ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kurumlarının önemli bir görevi üstlendiğini kaydeden Aydın, “Kurumumuz geniş kapsamlı bir faaliyet alanına sahip. Ölçülerin denetlenmesinden, tüketici sorunlarının çözümüne kadar bir çok alanda hizmet veriyoruz. Erzurum AVM’nin market bölümünde en son yaptığımız denetimlerde 200 çalışandan 160’ının Erzurumlu olduğuna tanık olduk. Bu durum memnun edici. Çünkü şehirdeki işsizlik bu sayede önlenmiş oluyor. Kamuoyundaki yanlış bilgilendirmede gerçeğe ulaşmış oldu. Çalışmaların aksamadan devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm kurum personelleriyle birlikte vatandaşımıza en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz. Ticari boyutu olan her konuda, ne tür sıkıntı yaşanırsa yaşansın, vatandaşımızın sorunlarını çözmek için devamlı işbaşında olacağız.” dedi.

Çığlık’ta Sanayi Ticaret İl Müdürlüğünün önemli çalışmalara imza atan bir kurum olduğunu belirterek, vatandaşa en iyi hizmetin verilmesi için üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

//KÖKEN : BELEDİYECİLİKTE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İl Genel Sekreteri Deniz Köken’de Erzurum’da önemli çalışmalara imza atacaklarını belirterek, görevin sorumluluğun uygun hizmet anlayışında olacağını kaydetti.

Milletvekili Çığlık ve AK Parti il Yönetim Kurulu üyeleri de Köken’e yeni görevinde başarılar dilediler.

//ÇIĞLIK: VATANDAŞ PROJELERDEN HABERSİZ

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Rıfat Altan’ı ziyaret ederek, vatandaşın AB projelerinden habersiz olduğu eleştirisini yönelten Çığlık, kurumun STK ları bilgilendirmede eksik çalışmalar yaptığını kaydetti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir’e kadın STK’da görevli bir yönetici olarak 30 Nisan’da sona erecek projeden haberi olup olmadığını soran Çığlık, soru karşısında olumsuz yanıt alması üzerine Altan’a “ Kurumun bilgilendirmede eksiklikleri var. Bu konu üzerine yoğunlaşılmalıdır. Erzurum’da projelere kullanım oranını artırmak için sizlere önemli görevler düşüyor. Yeterince bütçeniz var. Aynı sorunlarla karşılaşmak istemiyoruz. Bu hatalar telefi edilmelidir” dedi.

Altan’da konuyla ilgili basının daha çok bilgilendirileceğini belirterek, ajansın bugün itibariyle kurumsallaşmasını büyük oranda tamamladığını söyledi. Bölgesel kalkınmayı iki türlü hazırladıklarını bildiren Altan, birinin ön bölgesel diğerinin ise bölgesel gelişme planı olduğunu kaydetti. Ön bölgesel gelişme planının 2010 ile 2011 yıllarında uygulanacağını ifade eden Altan, önemli ve daha kapsamlı kalkınma planının ise 2011-2012 yıllarında uygulanacak olan bölgesel gelişme planı olduğunu dile getirdi.

//KADIN MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Erzurum milletvekili Fazilet Çığlık daha sonra partisinin kadın meclis üyeleri ile bir toplantı düzenledi.

Çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi alan Çığlık, İl Genel meclis Üyesi Reyhan Dağyıkan tarafından projesi hazırlanan kadın erkek fırsat eşitliği komisyonun kurulması için destek vermeye hazır olduklarını ifade etti

İl genel meclisinde önemli bir projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Dağyıkan, “Amaç bugüne kadar Erzurum’da yapılmamış bir çalışmayı Erzurum gündemine getirerek, kadınlara daha çok hak sağlamak. Bu yöndeki girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

//SOĞUCAK KÖYÜNDE TOPLANTI

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, Soğucak köyüne düzenlediği gezi ve inceleme programında köy halkının sorunlarını dinledi.

Yakutiye Belediyesi Başkan vekili Sinan Seçer, Palandöken İlçe Teşkilat Başkanı Murat Atar, Yakutiye ilçe Başkanı Yunus Şahin,AK Parti yönetim Kurulu üyeleri, Saim Önal, Çiğdem Sulak, ,Fatih Özmen, Fatih İpek ve Hediye Adanır’ın eşlik ettiği gezi programında Soğucak Köyü sakinleri, Çığlık’a sorunlarını illettiler.

Soğucak Köy Muhtarı Yakup Uçar’da köylerinde tapu sorunu olduğunu, yolların onarımının yapılmadığını ve alt yapı konusundaki eksikliklerin devam ettiğini belirterek, Çığlık’tan destek istedi.

Köy kadınları ile de bir araya gelen Çığlık, kadınların sorunlarını dinleyerek notlar aldı. Köy çocuklarına harçlık verdi.

//TAŞMAĞAZALAR ESNAFI DERT KÜPÜ

Daha sonra Taşmağazalar Caddesinde ki Esnafı ziyarete ederek sorunları dinleyen Çığlık, burada esnafın Büyükşehir belediyesinin taşmağazalarda yol ve kaldırım yapımı konusundaki duyarsızlığını içeren eleştirilerine cevap verdi.

Taş mağazalarının Erzurum açısından önemli olduğunu belirten esnaf Ali Yılmaz, “ Oyumuzu AK Partiye verdik, başbakanımızın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bayan milletvekilimizde sık sık bizleri ziyaret ediyor ve bu durumdan çok memnunuz. Ancak taş mağazalar esnafı yol ve kaldırımların onarılması konusunda mağdur oluyor. Bu durum büyük bir ilkellik örneği, yıllardır bu konuyu gündeme getiriyoruz, bir sonuç alamadık. Sorunun aşılması için sizden destek bekliyoruz” dedi.

Çığlık da Büyükşehir Belediyesinin konuyla ilgili projesi olduğunu belirterek, sorunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Daha sonra taş mağazalarından iplik satışı yapan bir mağazadan örgü ipliği alan Çığlık, buradaki kadınlarla bir süre sohbet etti.

Bir ekmek fırının açılışına da katılan Çığlık, doğal ekmeğin tadına bakarak, fırının işletme sahiplerine ve Erzurum’a hayırlı olmasını diledi.

//KADINLARLA EV TOPLANTISI

Milletvekili Çığlık daha sonra Yakutiye İlçe Kadın Kolları üyesi Ayşe Aktur’un evine giderek çok sayıda kadının katıldığı toplantıya katıldı.

AK Parti Kadın Kollarlı Başkanı Nimet Aydemir, Yakutiye Kadın Kolları Başkanı Nihal Barutçu ve çok sayıda partili kadının katıldığı toplantıda konuşan Çığlık, Erzurum milletvekili olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Erzurum’un doğunun kalesi bir kent olduğunu belirten Çığlık, Anayasa değişikliği, referandum gibi gündemdeki konuları da değerlendirdi.

//2011 DEĞERLENDİRMESİ

Çığlık, Erzurum’un hükümetleri döneminde 2011 kış oyunları ve ikinci üniversite konusunda önemli çalışmalardan yararlandığını belirterek, “ İkinci üniversitenin kentte kurulması yıllardır isteniyor. Bu konu hükümetimiz döneminde netliğe kavuştu. Bundan sonraki süreçte de konuyla ilgili takipçi olacağız. Kent yeni bir üniversite ile önemli bir kalkınma ivmesi kaydedecek. Öte yandan 2011 konusunda da cumhuriyet döneminin en önemli yatırım payını aldık. Bu alanda tanıtım yapmamız gerekiyor. Konuyu uluslar arası yaptığım çalışmalarda da gündeme getirip Erzurum’u tanıtmaya çalışıyorum. Erzurum kış turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip önemli olan bu avantajın iyi değerlendirilmesidir. Erzurum’un gelişmesi noktasında yoğun gayret içerisindeyiz. Sayın başbakanımızda Erzurum’u çok önemsiyor. AK parti döneminde ülkemiz ve Erzurum istikrara kavuşmuştur. Tüm gayemiz şehrimizin daha da çok gelişmesidir” dedi.

Anayasa değişikliği konusuna da değinen Çığlık, " 250. maddeyle ilgili CMK değişikliğinin kamuoyunda tartışılması sırasında, kamuoyunun her kesiminden bu konuda değişik talepler geldi. Anayasanın ilgili maddesine bu konunun monte edilmesinin doğru olacağı ve ortada bir boşluk olduğuna dair eleştiriler ve bunun düzeltilmesine dair öneriler oldu. Ortada boşluk olarak nitelendirilebilecek bir durum var. Onu düzeltmek, bir ihtiyacı gidermek, kamuoyunun taleplerini değerlendirmek için yaptık.” dedi.

 
BAŞBAKAN DA ROL ALACAK
 
KİMSE KİMSEYİ KANDIRMAYACAK!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞBAKAN DA ROL ALACAK
Erzurum'daki Aziziye Tabyaları'nda tarihte '93 Harbi' sırasında yaşanan ...
İLK TALEBİ ZAM OLDU
Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında ...
CENNETİN SUYU 11'E BÖLÜNDÜ
ESKİ Genel Müdürlüğünce, şehrin muhtelif yerlerine yapılacak 11 yeni çeşmeye ...
 
ŞEHİR ŞEBEKESİ YENİLENECEK
Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, “Biz ...
ÇAMUR YAĞDI, BAKIN VATANDAŞ NASIL YORUMLADI
Çamurlu yağmurla birlikte vatandaşlar, “Acaba deprem mi olacak” endişesine ...
GÜVENLİK KAMERASI CANINDAN EDECEKTİ
Erzurum’un İspir ilçesinde çatıya güvenlik kamerası kuran işçi üç metre yükseklikten yere düştü.
 
5 VELİYE 6 BİN TL CEZA
Erzurum’un Horasan ilçesinde kız çocuklarını okula göndermeyen 5 veliye ...
ŞEHİT POLİSLER İÇİN MEVLİT
Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından, Türk Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş ...
BİN YANDA YOKSULLUK, BİR YANDA HASTALIK
Aşkale ilçesinde böbrek hastası eşi Binali Duymuş’u servis ücretlerinde ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri