Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
28 Haziran 2010 Pazartesi - 13:14

Sarızeybek'ten şok değerlendirme

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Başbakan Erdoğan’ın İsrail politikasını eleştiren bir yazı kaleme aldı. Sarızeybek iddialarını Israel Shahak’ın 1982 yılında yazdığı bir makaleye dayandırdı.

Sarızeybek ten şok değerlendirme

İşte Sarızeybek’in makalesi:
Dünya Siyonist Dergisi “Kivinum”da 1980′lerde “İsrail için Strateji” adından bir plan yayınlanmıştı. Bu plan, Müslüman coğrafyayı etnik köken-dini mezhep temelinde parçalamayı öngörmektedir. 80′den günümüze yaşanan olaylar, bu planın nasıl uygulamaya koyulduğunu açıkça göstermektedir.
Erdoğan’ın İsrail karşıtlığı bir tuzaktır! Erdoğan’ın açılımları bir İsrail planıdır!
Sesimi işitin. Bu planı inceleyin. Haklı olduğumu göreceksiniz…
Artık mesele AKP meselesi değil, vatan meselesidir. Siyasi partilerimizin ve sivil toplum örgütlerinin bu süreci durdurması ve değiştirmesi en kutsal görevdir.
İşte İsrail’in parçalama planı…

1980’lerde İsrail için bir strateji:

Takip eden yazı, benim fikrime göre, şu anki Siyonist rejimin (Sharon ve Eitan’ın) Orta Doğu
için doğru ve detaylı planını temsil eder. Bu plan tüm bölgenin küçük eyaletlere/bölgelere
bölünmesi ve mevcut tüm Arap bölgelerinin yok edilmesidir.
Israel Shahak
13 Haziran 1982
1980’lere gelindiğinde İsrail devleti, içeride ve dışarıda, yeri, amaçları ve ulusal hedefleri konusunda yeni bir perspektife ihtiyaç duymaktadır. Yahudi devletinin varlığı, refahı ve sebatı, içişleri ve dışişlerinde yeni bir çerçeveye adapte olmasına bağlı olacaktır. Nükleer ve konvansiyonel silahların gücü, miktarı, hassasiyetleri ve kaliteleri bir kaç yıl içinde dünyamızın çoğunu alt üst edebilecek güçtedir ve buna karşı durabilmek için İsrail olarak kendimizi konumlandırmamız gerekmektedir.
Müslüman Arap dünyası yabancılar tarafından, sakinlerinin istek ve talepleri göz önüne alınmadan yapılmış geçici bir kağıttan kule gibidir. Gelişigüzel bir şekilde hepsi azınlıkların ve birbirine düşman olan etnik grupların kombinasyonundan oluşan 19 bölgeye bölünmüştür. Bu sayede günümüzde tüm Arap Müslüman devletler etnik sosyal çöküş içerisindedir ve bir kısmında şimdiden iç savaş başlamıştır.
Günümüzde durumu tamamen başka bir hale dönüştürmek için önümüzde büyük fırsatlar vardır ve bunu önümüzdeki 10 yılda gerçekleştirmeliyiz aksi taktirde bir devlet olarak hayatta kalmamız mümkün olmayacaktır. [Not: Bu plan 1982'de yapıldı; 1991'de ABD Irak'ı işgal etti.]

Mısır artık Arap dünyasında önde gelen politik güç değildir ve ekonomik olarak bir krizin eşiğindedir.
Mısır’ı coğrafi olarak farklı bölgelere bölmek İsrail’in Batı cephesindeki politik hedefidir. Eğer Mısır parçalanırsa, Libya, Sudan ve hatta daha uzaktaki devletler mevcut şekilleri ile varlıklarını sürdüremez ve Mısır’ın çözülmesi ile birlikte onlar da çöküşe katılır. Mısır’ın yukarı bölümünde Hıristiyan Kıpti bir devlet ile birlikte merkezi bir hükümet olmadan bölgesel güçleri ile bir kaç zayıf devlet düşüncesi tarihi gelişimin anahtarıdır ve barış anlaşması ile sekteye uğramış olsa bile uzun vadede kaçınılmazdır.
Lübnan’ın beş bölgeye bölünmesi Mısır, Suriye ve Irak da dahil olmak üzere tüm Arap dünyası için bir başlangıçtır ve aslında Arap yarımadası şimdiden bu yolda ilerlemektedir.
Suriye ve daha sonra Irak’ın feshi ve Lübnan’da olduğu gibi etnik ve dini bölgelere ayrılması İsrail’in uzun vadede Doğu cephesindeki bir numaralı hedefidir ve bunun için kısa vadede bu devletlerin askeri gücünün feshi ana hedeftir.

Suriye etnik ve dini yapısına istinaden tıpki bugün Lübnan’da olduğu gibi birkaç eyalete bölünecek ve kıyıda Şii-Alevi bir eyalet, Halep bölgesinde Sünni bir eyalet, Şam’da kuzey komşusuna düşman olan bir diğer Sünni eyalet olacak ve Dürziler de belki bize ait olan Golan’da, mutlaka Havran’da, Kuzey Ürdün’de başka eyaletler kuracaklardır.
Bir taraftan petrol zengini olan ancak diğer taraftan parçalanmış bir ülke olan Irak’ın İsrail’in hedeflerine aday olması garantidir. Bizim için Irak’ın feshi, Suriye’nin feshinden bile daha önemlidir. [Not: Irak 2003'te ABD tarafından yeniden işgal edildi ve parçalandı.]
Irak, Suriye’den daha güçlüdür. Kısa vadede İsrail’in en büyük tehdidi Irak’ın gücüdür. Bir Irak-İran savaşı, Irak’ı parçalayacak ve bize karşı geniş bir cephede çatışma organize etmesine imkan vermeden çökmesine sebep olacaktır. [Not: 1980'de Irak-İran savaşı başlatıldı.]
Araplar arasındaki her türlü çatışma kısa vadede bize yardımcı olur ve Suriye ve Lübnan’da olduğu gibi önemli bir hedef olan Irak’ın parçalanması için yolu kısaltır. Osmanlı döneminde Suriye’de olduğu gibi Irak’ta da etnik/dini bazda bölgelere bölünme mümkündür.
Üç büyük şehir etrafında üç (veya daha fazla) eyalet var olacaktır: Basra, Bağdat ve Musul ve güneydeki Şii bölgeler Sunni ve Kürt kuzeyden ayrılacaktır. Mevcut İran-Irak çatışmasının kutuplaşmayı derinleştirmesi olasıdır. [Not: 2003 sonrası Irak: Şii, Sünni ve Kürt diye üçe parçalandı.]
Arap yarımadasının tamamı iç ve dış baskılar sebebiyle çözülmeye adaydır ve özellikle Suudi Arabistan’da bu sonuç kaçınılmazdır.
Ürdün kısa vadede stratejik bir hedeftir, uzun vadede ise değildir. Zira feshinden ve Kral Hüseyin’in uzun hükümranlığının bitmesi ve kısa vadede yönetimin Filistinlilere geçmesinden sonra gerçek bir tehdit.
Mevcut yapısı ile Ürdün’ün uzun süre var olması ihtimal dahilinde değildir ve İsrail’in hem barışta hem savaşta sürdüreceği politika mevcut rejim esnasında Ürdün’ün tasfiyesi ve yönetimin Filistinli çoğunluğa devri yönünde olmalıdır.
Bölgede gerçek manada bir arada varoluş ve barış, ancak Araplar, Ürdün’le deniz arasındaki bölge Yahudiler tarafından yönetilmediği sürece var olamayacaklarını ve güvence altında olamayacaklarını anladıklarında gerçekleşecektir. Kendilerine ait bir ulus ve güvenlik sadece Ürdün’de onların olacaktır.
Bu, içinde bulunduğumuz çağda ve içine yakında girecek olduğumuz nükleer çağda var olmak için ihtiyacımızdır. Artık Yahudi nüfusunun dörtte üçünün nükleer bir dönemde büyük bir tehlike yaratan ve yoğun bir şekilde yerleşilmiş olan kıyı şeridinde yaşaması mümkün değildir. [Not: Neden İran'a nükleer baskı yapıldığının izahı budur.]
Bu ülkede varoluşumuz mutlaktır ve bizi buradan güç kullanarak veya hıyanetle (Sedat’ın metodu) hiç bir güç yoktur. Hatalı “barış” politikasının zorluklarına rağmen ve İsrail Arapları ve bölgeler ile ilgili problemlere rağmen, önümüzdeki dönemde bunlarla başarılı bir şekilde başa çıkabiliriz.
İsrail dünyanın geri kalan bölümüne kapalı bir halk durumunda kaldığı sürece ve dünya gözünü kapalı tutmak istediği için, böyle bir planın yayınlanması ve gerçekleştirilmesine başlanması gerçekçi ve olasıdır.
Yazan: Oded Yinon
Tercümesi ve önsözü yazan: Israel Shahak
Bu eser orijinal olarak İbranice “Kivunim”de (Yönler) yayınlanmıştır.
This essay originally appeared in Hebrew in “Kivunim” (Directions).
Musevilik ve Siyonizm için Bir Dergi. Sayı No: 14 – Kış, 5742. Şubat 1982.
Editör: Yoram Beck. Yazar Komitesi: Eli Eyal, Yoram Beck, Amnon Hadari, Yohanan Manor, Elieser Schweid. Tanıtım Bölümü / Dünya Siyonist Organizasyonu, Kudüs tarafından yayınlanmıştır.
Erdoğan’ın “İsrail karşıtlığı” bir tuzaktır. Seçim yatırımıdır.
Arapların Barzani’ye saldırmasının önüne geçmek içindir: olası bir İran savaşında “bak seni savundum” demek içindir…
Bu tuzağa düşer de bu siyaseti yeniden seçer isek, vatanın birliği ve bütünlüğü ile çocuklarımızın geleceği fiilen tehlikeye düşmüş olacaktır.
Bu sesimi işitin…

Erdal Sarızeybek

 
Van ve Erzurum'da eş zamanlı operasyon
 
Fırıncılar kendilerini savundu
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ARAZ 27 Temmuz 2010 Salı 10:39

SARIZEYBEK DOĞRU SÖYLÜYOR.FAKAT "GÖZLER VAR GÖRMEZLER,KULAKLARI VAR AMA DUYMAZLAR" DİYE BAĞIRAN UMARIMKİ DUYAR,GÖRÜR VE OKUR.

Yorumu oyla      0      0  
Memleketim 20 Temmuz 2010 Salı 21:33

Bu akşam dadaşlar bar oynadı gözbebeklerimizde. Bu akşam seni bir daha duyduk Erzurum şehri. Bir daha doldurduk göğsümüze Uzak hatıralar gibi. Bu akşam kuvvet oldun dizlerimizde. Bu akşam ışık oldun, renk oldun, ses oldun. Bu akşam yeniden yarattın kalbimizi. Yeniden kaderimiz yazıldı Kop Dağı`na, Dumlu`ya, Göktepe`ye, Palandöken`e… Yeniden asker olduk, top olduk, tüfenk olduk. Yeniden bağrına döndük yayla gecelerinin. Yeniden çekildik hudut boylarına bayrak gibi. Dalgalandık. Namımız söylendi pervasız. Yeniden sahibi olduk bu yurdun; Atsız, arabasız. II Bir yayla gecesinde başladı ilk aşkımız, Toprağın bağrında çatlayan tohumlar gibi. Bir yayla gecesinde yüreklerimiz geldi avucumuza. Bir yayla gecesinde gönül verdik, can verdik. Bir yayla gecesinde sevdik, yaşadık ve unttuk Nasibi. Şimdi sen avuçlarımızdasın. Nabzımız seni alkışlıyor durmadan. Seni yaşıyoruz gecenin her saatinde, Bir ömrü yaşar gibi. III Senin gözbebeklerinde yaylamın rengi vardır. Senin gözlerinde yaylamın geceleri Korkunç uçurumlar gibi karanlık ve derindir. Korkunç uçurumlar gibi kendi kendine, Bir türkü tutturmuştur Palandöken`den. Bir türkü tutturmuştur; hasret kokar, Kekik kokar, yayla kokar, yar kokar. Akşam olur, gölgelenir kayalar. Akşam olur, gözlerinin rengi vurur dağlara. Akşam olur; ne yol kalır, ne iz kalır. ne geçit. __________________________________________ Binlerce km uzaklardan memleketime selamlar olsun gözümde tüten memleketime yürekten selamlar...

Yorumu oyla      0      0  
Lütfen okuyun 14 Temmuz 2010 Çarşamba 14:43

Okuyun da öğrenin başımızda neler dönüyor Amerikaya hizmet edenlere oy verip vermediğinizi görün ve vicdanınızı sorgulayın : Şu Haberi okuyun lütfen http://haber.mynet.com/detay/guncel/cuvalin-intikamini-alan-albaya-sorusturma/521986

Yorumu oyla      0      0  
İşbirliği !! 12 Temmuz 2010 Pazartesi 22:37

PKK'yı bitirmek için İsrail uçağı Heronları kullananlar , ABD'den anlık istihbarat safsatasıyla milleti kandıranlar !! PKK'yı başımıza bela edenler, PKK'yı meclisten atamayanlar yargılayamayanlar !! PKK'lı Kürtleri tepemize çıkaranlar , Kürt Milliyetçiliğini kasıtlı olarak azdırıp milleti korkutanlar, PKK'yı bitiren bütün subayları cezalandırıp ( Bakınız : Osman Pamukoğlu Paşa ) onları neredeyse hain ilan edenler , Allah bunların hepsini sizden soracak sizi Arap hayranları sizi , sizi işbirlikçiler sizi.Beceriksizler sizi.

Yorumu oyla      0      0  
ABD ile işbirliği 12 Temmuz 2010 Pazartesi 22:01

ABD ile işbirliği yapmak , Irak'ta kadınlara kızlara tecavüz edenlere , onbinlerce Müslümanı katledenlere ses çıkaramamak ama Ülke içerisinde Ülkücülere laf etmek onları hain ilan etmek , PKK'lı çakalları bitiren ve seslerini kesenleri hain ilan etmek , ABD ile işbirliği yapmayanları Hain ilan etmek , ABD'den konuşup İsraile destek olmak ve hak vermek en büyük hainliktir , bu cahil vatandaşı kandırıp onları İnançlarıyla vurmak da en büyük hainliktir. Gendize gelin ayağınızı denk alın...Ülkücülüğü Milliyetçiliği, Türk milliyetçiliğini bitirmek isteyen sadece birşey olabilir , o da ABD denen dünyanın en büyük eşkıyası ve onun yalakalarıdır, Arap hayranlarıdır...Bunların Türklükle alakası yoktur ve olmayacaktır.Akıllı olun akıllı !!

Yorumu oyla      0      0  
Furkan Dürüst 12 Temmuz 2010 Pazartesi 13:32

İsrailin bölge üzerindeki emellerini bilmeyen varmıdır islam coğrafyasında. Sanmıyorum herkes Amerika ve israilin bölge üzerindeki hain planlarından haberdardır. Ancak bu durumun mevcut hükümetle bağlantılı olduğunu insanlara lanse etmek kadar büyük bir hainlik olmaz. Halkbuki Türkiye ileriyi gören, vizyon sahibi ve siyonistlerin bölgedeki oyunlarını bozacak tek ülkedir. Kusura bakmayın bu kara propagandalara aldanacak cahil halk kitlesi artık yok

Yorumu oyla      0      0  
Murat bey 9 Temmuz 2010 Cuma 16:38

Murat bey senin son 7-8 senedir Türkiye'de ve Ortadoğuda, Kuzey Irakta neler döndüğünden haberin yok galiba iyi oku oku da ufkun açılsın biraz ! saygılar.

Yorumu oyla      0      0  
Murat 8 Temmuz 2010 Perşembe 09:42

Komutanı okuyalım da, 97 yılında Hollanda'da PMM'lırla görüşen Albayları da yazmışmı Erdal Sarozeybek... İskenderun'da Tel örgüyü kesip içeri girerek keşif yapanlara tek kurşun atmayanları da yazmış mı? Nasıl oluyor da 30 senedir bir avuç çapulcuyla başedilemeyişinin sebeplerini de yazıyor mu? 400 milyar doların nerelere harcandığını vs. vs. analiz ediyor mu? İpe bakın demeyi bırakalım lütfen, canbaza bakın canbaza...

Yorumu oyla      0      0  
Pasinli 30 Haziran 2010 Çarşamba 11:42

Tayyip bey, sadece seçim zamanı geldimi israil'e one minute demesini biliyor seçimde oyu alıyor yine israil ve amerikanın dediğini harfiyyen uyguluyor. Erdal bey gerçekten güzel şeylere değiniyor. Komutan rumuzlu arkadaşın dediği gibi bizde cahil çok tayyip bey bir çıkış yapar insanlarımız milli mücade kahramanıymış gibi tayyip beye sahip çıkar

Yorumu oyla      0      0  
Hasankaleli 29 Haziran 2010 Salı 22:43

Yeni mi anladınız herşeyi , geçmiş olsun...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tortum Yolunda Trafik Kazası
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken sürücü yaralandı.
Erzurum'u yatırıma boğduk!
Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, uzun süre tartışılan Erzurum’un suyunun ...
Erzurum muhteşem bir kent
Türk Sanat Müziği, Pop ve Fantezi Müzik arasında kendine has bir tarz ...
 
10. FISU FORUM’U İSPANYA’DA DÜZENLENDİ
10. FISU Forum’u 21-27 Haziran tarihleri arasında İspanya’nın Vigo kentinde ...
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Erzurum 2011 UNİVERSİADE ...
Hilalkent’in Altına Piknik Alanı
Yakutiye Belediyesi tarafından Tortum yolu üzerinde, Hilalkent’in alt ...
 
Erzurum'a sitem
Erzurum’un marka Tiyatro sanatçısı Yalçın Özden, şu anda gişe yapıp canı ...
Gururlandırdı
İzmir Torbalı’nın Erzurumlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, çalışkanlığı ...
Arslan ailesinin acı günü
Erzurumlu iş adamı Şerafettin Arslan’ın babası Kasım Arslar, hayatını kaybetti.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri