Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
13 Haziran 2011 Pazartesi - 00:20

Seçmen 'AK Parti' dedi..

24’üncü Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yer alacak milletvekili seçimlerinin kesin olmayan sonuçları belli oldu. Kullanılan oyun yaklaşık yüzde 70’ini alan Ak Parti 5 milletvekili çıkarırken, yüzde 13.34 oy alan MHP ise bir milletvekili çıkardı.

Seçmen  AK Parti  dedi..

24’üncü Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yer alacak milletvekili seçimlerinin kesin olmayan sonuçları belli oldu. Kullanılan oyun yaklaşık yüzde 70’ini alan Ak Parti 5 milletvekili çıkarırken, yüzde 13.34 oy alan MHP ise bir milletvekili çıkardı.
Yaklaşık 3 aydır süren seçim maratonu, bugün saat 16.00’da sandıkların açılıp oyların sayılmaya başlanmasıyla sona erdi. Saat 07.00’dan itibaren sandık başına giden seçmenler, 24’üncü Dönem TBMM’de Erzurum’u temsil edecek vekilleri verdikleri oylarla belirledi. 2 bin 457 sandıkta yaklaşık 400 bin kişi, 15 parti ve bağımsız adaya oy verdi.
2007’de 251 bin 128 oyla yüzde 68.29 oy alan Ak Parti, 12 Haziran seçiminde oyunu yüzde 1.31 artırarak 277 bin 788 ulaştırdı. Erzurumlular’ın yaklaşık yüzde 69.60’ının oyunu alan Ak Parti’den Recep Akdağ, Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu ve Muhyettin Aksak, yeni dönemde Erzurum’u TBMM’de temsil edecek. 2007’de seçmenin yüzde 13.14’ünün oyunu alan MHP, bu seçimde yüzde 13.34’ün desteğini alarak Meclis’e sadece Oktay Öztürk’ü gönderebildi.
AK PARTİ, 45 YIL ARADAN SONRA BİR İLKİ BAŞARDI…
Öte yandan AK Parti, 2002 seçimlerinde yüzde 34.28, 2007 seçimlerinde yüzde 46.58 oy almıştı. Sandıkların yüzde 80'den fazlasının açıldığı şu saatlerde AK Parti'nin oylarının yüzde 50'nin üzerinde olduğu görülüyor.
Bu, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü seçimden de oylarını arttırarak tek başına iktidar çıkacağını gösteriyor.
AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısına yaklaşık 50 yıl önce Demokrat Parti (DP) ve Adnan Menderes yaklaşmıştı.
DP, 1950 seçimlerinde yüzde 52.68, 1954 seçimlerinde yüzde 57.61 almış, ancak üçüncü seçimde DP oyları yüzde 47.88'e düşmüştü.
1965 seçimlerinde ise Süleyman Demirel liderliğindeki Adalet Partisi (AP) yüzde 52,87 oy alarak 450 sandalyeli Meclis'te 240 sandalyenin sahibi olmuştu.
Son sonuçlara bakıldığında AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde AP'den yaklaşık 45 yıl sonra hem seçmen hem de parlamento çoğunluğunu elde ederek iktidar olan ilk parti oldu.
İŞTE ERZURUM’UN MİLLETVEKİLLERİ VE ÖZGEÇMİŞLERİ…
RECEP AKDAĞ: (AK PARTİ )
1960, Yahya - Zekiye - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi - İngilizce - Prof. Dr. Öğretim Üyesi - Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Atatürk Üniversitesi Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı - Evli, 5 Çocuk.
ADNAN YILMAZ: (AK PARTİ )
1953 yılında Erzurum'da doğdu. Bürokrat; Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Türkiye Zirai Donatım Kurulu Erzurum Bölge Müdürlüğü yaptı. Aynı iş yerinde Personel Şef Yardımcısı, Personel Şefi, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı yaptı. İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.
FAZİLET DAĞCI ÇIĞLIK: (AK PARTİ )
Fazilet Dağcı Çığlık, 1 Kasım 1973'de Erzurum İspir'de doğdu. Bilgisayar Mühendisi, Zürich Winterthur Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans yaptı. Zürich Dietikan Belediyesi'nde Türk Vatandaşlarına yönelik uyum konusu başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunda danışmanlık görevlerinde bulundu. Zürich Hava Limanı'nın Stratejik Bilgi İşlem Organizasyonu'nun proje heyetinde çalıştı. Zürich Kanton Bankası'nda "Enterprise Search" çözümünün etkileri, güvenlik hizmetleri ve teknolojileri, telekomünikasyon metodunun fayda ve kullanım çeşitleri üzerine analiz ve projelerinde görev yaptı. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu Çok iyi düzeyde Almanca, orta düzeyde Fransızca ve İngilizce, az düzeyde İtalyanca bilen Dağcı Çığlık, evli ve 1 çocuk sahibi.
CENGİZ YAVİLİOĞLU: (AK PARTİ )
Erzurum'da doğdu. Ekonomi'Finansman; İstanbul üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Uluslararası Finans Bölümü'nde tamamladı. Ardından C.Ü. iktisat ve iktisadi Gelişmeler Bölümü'nde doktora yaptı. Başbakanlık Özelleştirme idaresi Başkanlı~ı, Finansman ve Fon Yönetimi Başkanlı~ı görevlerini yürüttü. Arapça ve ingilizce bilen Yavilioğlu, evlidir.
MUHYETTİN AKSAK: (AK PARTİ )
Muhyettin Aksak, 10 Temmuz 1957'de Erzurum'da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Behice'dir. İnşaat Mühendisi ve İş Adamı; Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanlığı yaptı. Abdurrahman Gazi Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı, Palandöken Vakfı Kurucu Genel Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti Erzurum Şube Başkanlığı, Erzurum Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Erzurumspor Onursal Üyeliği, Erzurum Ticaret Odası ve Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası Üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri oldu. İngilizce bilen Aksak, evli ve 6 çocuk babasıdır.
OKTAY ÖZTÜRK: (MHP) 
Oktay Öztürk, 1951 Sarıkamış doğumlu. 19 dönem Erzurum MHP Milletvekili, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş Alpaslan Türkeş’in vefatıyla Tuğrul Türkeş'le beraber Aydınlık Türkiye Partisini kurmuştur. Aydınlık Türkiye Partisi'nin Genel Başkanlık görevini yürütmüştür. 22 Temmuz 2007 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Genel Seçimleri'nde Aydınlık Türkiye Partisi'nden milletvekili adayı olarak seçime katılmıştır. Oktay Öztürk, daha sonra ATP’yi kapatarak, yeniden MHP saflarına katılmış ve Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanlığı görevine getirilmiştir.

 
Aydemir'den Erzurum'a teşekkür
 
Erzurum'da AK Parti oyları arttı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
F..İSPİR 13 Haziran 2011 Pazartesi 19:10

GENEL SEÇİMİN ERZURUM SONUÇLARI,6.0 OLMAMASI, İBRAHİM AYDEMİR DOSTLARINI DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR,%50 İLE AK PARTİNİN GÜÇLÜ İKTİDAR OLMASI BİZ İSPİRLİLERİ ZİYADESİYLE MUTLU ETMİŞTİR İSTERDİKKİ BU MUTLULUĞUN İÇİNDE İBRAHİM AYDEMİR KARDEŞİMİZDE OLSUN,CANI SAĞOLSUN O GÖNLÜMÜZÜN MİLLETVEKİLİ,BAŞIMIZIN TACI,ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçmene oy kullanın çağrısı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları Oktay Öztürk, ...
Palandöken'den son tur
12 Haziran’daki genel seçimler öncesi seçim çalışmalarını tamamlayan CHP ...
Seçmen sayısında 30'uncuyuz
Erzurum’da 480 bin 932 seçmen 2 bin 452 sandıkta oy kullanacak. Seçmen ...
 
Erzurum'a süper müjde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasınad oynanacak ...
Aksak'tan 6-0 vurgusu
Erzurum kamuoyunda ki siyasi hava AK Parti’nin Erzurum’dan 6 milletvekili ...
'Aklı selim galip gelecek'
AK Parti Milletvekili adayı Aydemir, AK Parti’nin 9 yıllık iktidarı döneminde ...
 
Yavilioğlu 2023 hedefini anlattı
AK Parti Milletvekili adayı ekonomist Dr. Cengiz Yavilioğlu, Türkiye'nin ...
'Halkın hizmetine talibiz'
Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı Adnan Yılmaz, vaat etmek yerine vatandaşın ...
Akdağ STK'ların nabzını tuttu
Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Akdağ, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri