Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
6 Eylül 2011 Salı - 09:01

Şehitler dualarla uğurlandı

Tunceli'de şehit olan Şehit Komiser ve eşi şehit öğretmen için Malatya'da düzenlenen törende konuşan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, "Terörün arasına mesafe koymayanlara, terörden mazeret arayanlara seslenmek istiyorum bu vesileyle; herkes şunu iyi bilsin ki, terör insanlığı kemiren bir virüstür ve hiç bir mazereti olamaz. Kim ki, terörü mazeret uydurmaya çalışıyorsa, ya gaflet içerisindedir ya da insanlıktan nasibini almamıştır" dedi.

Şehitler dualarla uğurlandı

Tunceli'de şehit olan Şehit Komiser ve eşi şehit öğretmen için Malatya'da düzenlenen törende konuşan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, "Terörün arasına mesafe koymayanlara, terörden mazeret arayanlara seslenmek istiyorum bu vesileyle; herkes şunu iyi bilsin ki, terör insanlığı kemiren bir virüstür ve hiç bir mazereti olamaz. Kim ki, terörü mazeret uydurmaya çalışıyorsa, ya gaflet içerisindedir ya da insanlıktan nasibini almamıştır" dedi.
Tunceli'de bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Şehit Komiser Cen Kermen (28) ile eşi Şehit Öğretmen Dilay Kermen'in (27) için Malatya Emniyet Müdürlüğü binası önünde bir tören düzenlendi. Törende verilen bilgide, Şehit Komiser Cem Kermen'in eşi Dilay Kermen'in tayinin Tunceli'ye çıkması nedeniyle bu ilde göreve başladığı belirtildi. Şehit Kermen çiftinin 17 Ağustos 2010 tarihinde evlendikleri belirtildi.
TÖRENDE GÖZYAŞI VARDI
Törendeki açıklamada, olayın Tunceli'nin Moğultay Mahallesindeki halı sahada Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi personelinin halı sahada futbol oynarken bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısına uğradığı kaydedildi.
Malatya Valisi Ulvi Saran, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Malatya, Elazığ ve Tunceli Emniyet Müdürleri, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.
Törene şehitlerin anne ve babaları katılmazken, bazı yakınları hazır bulundu.
Törene katılanlar Şehit Komiser Cem Kermen ile Şehit Öğretmen Dilay Kermen'in fotoğraflarını birlikte göğüslerine astılar.
Tören alanına getirilen şehit cenazeleri, polis ve askeri erkan tarafından selamlanarak karşılandı.
TUNCELİ VALİSİ'NDEN BDP'YE SERT TEPKİ
Törende konuşan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, "Komiser Cem ve değerli eşleri Dilay hanım, bizlere bu toprağı vatan yapan, şehitler gibi bağımsızlığımızın ve bütünlüğümüzün korunması, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için canları feda ederek, en üst mertebeye yerleşmişlerdir. Muhterem şehit yakınları, şehit haberi aldığınızda acınızı içinize gömerek, 'Vatan sağ olsun' diyerek tavırların en büyüğünü gösteriyorsunuz. sizlere şükran ve minnet borçluyuz. Hepimiz anne baba, çocuk sahibi olabilir,ama çok az insana şehit annesi, şehit babası, şehit yakını olmak nasip olur" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP'liler için söylediği vurgulanan "Terörün arasına mesafe koymayanlara" yönelik ifadeyi konuşmasında dile getiren Vali Taşkesen, "Terörün arasına mesafe koymayanlara, terörden mazeret arayanlara seslenmek istiyorum bu vesileyle; herkes şunu iyi bilsin ki, terör insanlığı kemiren bir virüstür ve hiç bir mazereti olamaz. Kim ki, terörü mazeret uydurmaya çalışıyorsa, ya gaflet içerisindedir, yada insanlıktan nasibini almamıştır. çünkü terör hiç bir ışıltılı sloganın, hiç bir şatafatlı idealin, hiç bir mağduriyetin kamufle edilmeyeceği kadar büyük insanlık suçudur. Bu bedhahlar iyi bilsinler ki, insanlığa doğrultulan namlulardan, insan haklarına ve insanlık değerlerine ulaşılamaz. Bizler yukarıda söylediklerimizin idealinde olarak, hiç bir tahrike ve oyuna gelmeden yıllardır devam eden terör sorununa karşı, kardeşliği esas alan, terörün hiç bir hizmet eksikliği ve kusurunun bahanesi olmaması gerektiğini kavramış, evrensel insan haklarını özümsemiş, Türkiye'nin geleceğini,Türkiye'nin geçmişine takılmadan hukuk çerçevesinde inşa etmeyi hedef alan bir anlayışla hareket edeceğiz" diye konuştu.
"SADECE HAİNLER DEĞİL, ONLARİN ELİNE SİLAHI VERENLERDE CEZASINI BULACAKTIR"
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise yaptığı konuşmasında, teröristlerin yaptıkları saldırıların karşılığını elbette en yakında alacağını söyleyerek, "Bütün bu haince tahriklere rağmen, devlet olarak, millet olarak, terör sorunun üstesinde birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan el birliği ile geleceğiz. Polis teşkilatı olarak hukuk kuralları içerisinde terörist ve masum halk ayrımını yaparak mücadelemizi sürdüreceğiz. Ancak sadece o silahı kullanan hainler değil, o silahı onun eline veren, onu dağa
çıkaran, onu azmettiren, ona yardım ve yataklık edenlerde mutlaka cezasını bulacaktır. Bu ve buna benzer hadiseler azmimizi ve mücadele kararlılığımızı daha fazla arttırmaktadır. Bundan başta hainler olmak üzere hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ne zaman ülkemiz çok önemli adımlar atsa veya çok önemli başarılara imza atsa malum örgütün devreye sokulduğuna hep birlikte şahit olmaktayız. Terörün amacı, geçmişi köklü bir miras üzerine kurulu kardeşliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü ve her şeyden önemlisidemokrasi kültürümüzü zedelemektir. Ancak şunu hemen belirtmeliyim ki, birlik ve bütünlüğümüze hiç kimse zarar veremez" diye konuştu. Konuşmaların ardından şehitler için dua yapıldı. Törende dua edilirken, bazı vatandaşlar evlerini balkonuna çıkarak, duaya eşlik ettiler.
Cenazeler uğurlanırken, Tunceli'den gelen şehitlerin mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadılar.
2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, "Bir değerlendirmeniz olacak mı " sorusuna, "Başımız sağ olsun" diyerek, açıklama yapmadı.
Şehit Komiser Cem Kermen Edirne'de, Şehit Öğretmen Dilay Kermen ise Ankara'da toprağa verilecek.

 
TDP'den örnek uygulama
 
Kayıt için saatlerce beklediler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağbaşı'nda HES Protestosu
Erzurum'un Tortum ilçesinde yapımı sürdürülen Hidroelektrik Santrali (HES) ...
Erdoğan'ın talimatı yerine getiriliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Referandum için 13 Ağustos 2010'da geldiği ...
100 üzerinden 40 aldık
CNBC-e Business dergisi, 81 ilin "yaşanabilirlik karnesini" çıkardı. Listenin ...
 
6 ilçenin kaymakamı değişti
2011 yılı kaymakam kararnamesi ile Erzurum'da bir vali yardımcısının yanı ...
Erzurumlu yoksuldan insanlık dersi
Erzurum'da yardıma muhtaç bazı dar gelirli aileler, kendilerine yapılan ...
HES'ler saldırıyı tetikledi mi?
Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde 2 kişinin ayı saldırısına ...
 
Katil ayı avına bilimsel ruhsat
Erzurum’un İspir ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan ve ölümle sonuçlanan ...
AK gençlerden asker uğurlaması
Erzurum Şenkaya AK Parti Gençlik Kolları, 91/3 tertip askere gidecek gençler ...
'İnşallah oyuna gelmezler'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların devlet hastanelerinde tam gün çalışmasını ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri