Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
5 Eylül 2011 Pazartesi - 05:47

Şehitlerimizi uğurladık

Tunceli'deki hain saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Teğmen Fuat Bahadır Buharalıoğlu ve Uzman Çavuş Bekir Erciyes gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehitlerimizi uğurladık

 Tunceli merkez Geyiksuyu kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada şehit düşen 28 yaşındaki Teğmen Buharalıoğlu, memleketi Yozgat'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun cenazesi, önce ambulansa evlerine getirilerek, kayınlarından helallik istendi. Daha sonra şehidin naşı cenaze töreni için Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Eker, Amasya 15.Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, askeri personel, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine katılan vatandaşlar sık sık "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı.
Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz, cenaze namazını kıldırdı. Namaz sonrası TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yozgat şehitliğine defnedilmek üzere cenaze aracına konan Şehit Teğmen Buharalıoğlu'nun araçla geçişini bekledikten sonra arkasından yürüdü.
Şehit Uzman Çavuş Bekir Erciyes'in tabutunun camiye getirilmesiyle gözyaşları sel oldu, aktı. Şehidin anne ve babasının tabutun başında ağlamasından sonra tabutun başına gelen 7 aylık hamile eşi Serpil Erciyes, kendisine getirilen sandalyeye oturmayarak namaz başlayana kadar ayakta durdu. Bu sırada şehidin tabutunun başına konan 'Peygamber Devesi' dikkat çekti. Peygamber devesinin tabutun başında uzun süre ağlar vaziyette durması çevredekilerin dikkatini çekti.
MUSTAFA ÇETİN - ALPARSLAN ÖTÜKEN KAYSERİ
Şehit Bekir Erciyes'in cenazesinin mezarlığı getirilişi sırasında şehidin eşi Serpil Erciyes, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin özgeçmişi okunduktan sonra toprağa verilmesi sırasında Serpil Erciyes, eşini son kez görebilmek için büyük çaba sarf etti. Şehidin duaları eşliğinde toprağa verilmesinden sonra Kuran-ı Kerim okundu. Kuran bitiminde saygı ateşi yapılarak, Türk bayrağı, Garnizon Komutanı Ali Demiral tarafından şehidin eşi Serpil Erciyes'e teslim edildi.
Bu sırada, baba Erciyes'e taziyelerini ileten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a bir şehit yakını, "Dünyanın en iyi ordusu, PKK'yı nasıl dize getiremiyor" diye sorarak, cevabının verilmesini istedi. Şehit yakının tepkisine sessiz kalan Yakut, törene katılan protokolle birlikte mezarlıktan ayrıldı. Şehit babası Ali Erciyes ise, "Bir oğlum öldü. Diğer oğlumu şehit verdim, bir oğlum daha var" dedi.
İl Müftüsü Ali Maraşlıgil'in İstiklal Marşı'ndan bir kıt'a okuyarak, Çanakkale ruhunun bu millette olduğu sürece bölücü güçlerin muaffak olamayacağını söyledi. Ali Maraşlıgil'in cenaze namazı kıldırmasından sonra şehidin cenazesi yaklaşık bin kişi eşliğinde "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla belde mezarlığına getirildi.
 
 

 
Erzurum milli coşkuya hazırlanıyor
 
'İnşallah oyuna gelmezler'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum milli coşkuya hazırlanıyor
Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın provası yapıldı.
Ambulans helikopter can kurtardı
Ardahan Devlet Hastanesi'nde kadın doğum servisinde tedavi gören Nuray ...
Bu gece Kadir Gecesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, dünyada olup bitenlere ...
 
Aziziye, hizmet filosunu güçlendiriyor…
Aziziye Belediyesi, araç parkına takviye yapmaya devam ediyor. Daha önce ...
Pasinler için gönül birliği
Bursa’da düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen Marmara, Ege ve İç ...
Şehitlere vefa
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, şehit aileleri ve gaziler ...
 
Mültecilere destek...
Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları ...
Aziziye hız kesmiyor…
Aziziye Belediyesi yaz dönemi çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. ...
TSK Sergisine yoğun ilgi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında açılan ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri