Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>ASAYİŞ
28 Aralık 2010 Salı - 07:42

Sır perdesi aralanıyor

Manav kardeşleri işyerinde kurşun yağmuruna tutarak öldüren amca çocukları tutuklandı, güvenlik gerekçesiyle zanlılar Adliyede sağlık kontrolünden geçirildi.

Sır perdesi aralanıyor

Manav kardeşleri işyerinde kurşun yağmuruna tutarak öldüren amca çocukları tutuklandı, güvenlik gerekçesiyle zanlılar Adliyede sağlık kontrolünden geçirildi. Erzurum’da işe geç gelip patronları ile kavga ettikleri için işten çıkarılan kuzenler, patronlarının işyerini basıp iki kardeşi öldürmüştü. Geniş güvenlik önlemleri altında Özel Harekata ait zırhlı araçla Adliyeye çıkarılan katil kuzenler tutuklandı. Zanlıların intikam kurşununa hedef olma ihtimaline karşı, sağlık raporu için doktor Adliyeye geldi. Yakutiye ilçesine bağlı Şükrü Paşa semtindeki Köşem Manavı’nı işleten Ferhat ve Cüneyt Tufanç kardeşler, 23 Aralık akşamı saat 19.00 sularında iş yerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü. 34 yaşındaki iki çocuk babası Cüneyt Tufanç olay yerinde ölürken, 31 yaşındaki kardeşi 1 çocuk babası Ferhat Tufanç hastanede hayatını kaybetti. Yapılan otopside, Cüneyt Tufanç’ın vücuduna isabet eden 7 kurşunla, Ferhat Tufanç’ın ise 4 kurşunla öldürüldüğü belirlendi.
Olaydan sonra geniş çaplı tahkikat başlatan polis, Tufanç kardeşleri öldürdükleri iddiasıyla Suat Atar, Yakup Atar ve Bedri Sinan Atar isimli amca çocuklarını gözaltına aldı. Cinayete karıştıkları iddiasıyla Osman Atar ve bir akrabaları daha gözaltına alındı. Emniyette iki gün boyunca sorguya alınan zanlıların ifadeleri, cinayetin ayrıntılarını ortaya çıkardı. Öldürülen Cüneyt Tufanç, sebze ve meyve nakliyeciliği yapıyor, Osman, Suat, Yakup ve Bedri Sinan Atar ise yanında çalışıyordu. İşçiler olay günü sabah işe geç geldi. Cüneyt Aras ve kardeşleri, ‘Neden işe geç geldiniz. Bu saatte işe gelinir mi? ‘ deyince taraflar arasında tartışma çıktı. Patron Cüneyt Tufanç, kuzenleri işten çıkardığını söyledi. Kısa bir süreliğine işyerinden ayrılıp sallama tabir edilen bıçaklarla geri dönen amca çocukları ile Tufanç ailesi fertleri arasında kavga çıktı. Kavgada; Tufanç kardeşler bıçaklardan korunurken yeğenleri Erhan Tufanç burnundan başka bir akrabaları ise parmaklarının kesilmesi sonrası yaralandı. Karşı taraftan ise Yakup Aras darp edildi. Kavga eden Patron ve yakınları ile işçileri, karakolluk oldu. Taraflar daha sonra serbest bırakıldı.
Serbest kalan kuzenler silahlarını alıp akşam saat 19.00 sularında kardeşlerin işlettiği Köşem manav adlı işyerini bastı. Yakup Atar arabada bekledi, Sinan Atar ve Osman Atar içeri girer girmez maktullere kurşun yağdırıp öldürdü.
CİNAYET ZANLILARI ADLİYEDE DOKTOR KONTROLÜNDEN GEÇTİRİLDİ
Firari katil zanlıları, olaydan sonra sabah saat 04.00 sularında saklandıkları bir işyerinde yakalandı. Suat Atar ve bir akrabaları da zanlılara silah ve yer temin etmek iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyette suçlarını itiraf eden zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında Adliyeye çıkarıldı. Zanlılar Adliyede sağlık kontrolünden geçirildi. Pazar günü adliyeye çıkarılan zanlılar, saatler süren ifadeleri sonrası akşam saat 19.30 sularında mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Sinan Atar ve Osman Atar'ı 'Planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek' suçundan, Yakup Atar ve ismi öğrenilemeyen bir akrabalarını ise 'cinayete yardım etmek' suçundan tutukladı. Suat Arslan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adam öldürmek ve cinayete yardım etmek suçlarından tutuklanan 4 zanlı, geniş güvenli önlemleri altında Erzurum H Tipi Yüksek cezaevine götürüldü.

 
Bu kaynakları kim kullanacak?
 
Çiftçi kafaları karıştırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu da trafik terörü..
Erzurum'da aniden yola çıkan kedinin neden olduğu trafik kazasında 25 kişi yaralandı.
Yine kavga, yine silah...
Erzurum'da alacak-verecek meselesinden çıktığı öne sürülen kavgada, tabancayla ...
Şükrüpaşa yasta..
Erzurum'da manav dükkanında uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını ...
 
Terör zanlısı tutuklandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında, Ağrı'nın ...
A.Ü. Ceylan'a ağlıyor..
Erzurum'da kadın diş hekimi, şofben zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti.
TDP övgüleri topluyor
Erzurum’da “Toplum Destekli Polislik Milli Bilinç Projesi” kapsamında Sarıkamış şehitleri anıldı.
 
Eyleme hazırlanırken yakalandı
Eylem hazırlığındaki Hizbullahçı, Erzurum polisine yakalandı.
Erzurum Teksas'a döndü..
Erzurum'da, bir işyerine düzenlenen silahlı saldırıda 2 kardeş hayatını ...
Asayişten taviz yok..
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri