Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>HAYATIN İÇİNDEN
15 Ekim 2010 Cuma - 07:12

Şoför esnafı, cezaya çalışıyor

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, ticari taksilere gıyaben yazılan trafik cezalarından dert yandı. “Ticari taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan taksici esnafının yüzde 80’inin başı, plakalara yazılan para cezalarıyla dertte” diyen Topçuoğlu, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısında bulundu.

Şoför esnafı, cezaya çalışıyor

Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, ticari taksilere gıyaben yazılan trafik cezalarından dert yandı. “Ticari taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan taksici esnafının yüzde 80’inin başı, plakalara yazılan para cezalarıyla dertte” diyen Topçuoğlu, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısında bulundu.
Gıyabi olarak yazılan trafik cezalarından en çok taksici esnafın mağdur olduğu ileri sürüldü. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuğlu, Erzurum’da, plakalarına ceza yazılması suretiyle taksici esnafının mağdur edildiğini dile getirdi. Topçuoğlu, taksicilere yazılan cezaların gözden geçirilmesi halinde, yüzde 80’inin gıyaben yazılan cezalardan oluştuğunun rahatlıkla görülebileceğini vurgulayarak, böyle bir yöntemin haksızlık olmakla birlikte çifte standart anlamı taşıdığını ifade etti.
Başkan Topçuoğlu, “Sürücüler eğer bir trafik kuralını ihlal etmişseler, bunun karşılığı elbette cezai müeyyide olmalıdır. İlgili ekipler bu duruma anında müdahale etmeli, trafik kusuru işlediği sürücüye bildirilmeli ve ceza da bizzat kendisine kesilmelidir. Gıyaben plakaya para cezası uygulama mantığı son derece yanlış bir tutumdur. Bu durum tüm sürücüler için geçerlidir, ancak Erzurum’da her ne hikmetse plakalarına trafik cezası yazılan sürücülerin yüzde 80’ini ticari taksiler oluşturuyor.” diye konuştu. Bu husustaki kanuni düzenleme ya da yönetmeliğin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Topçuoğlu, plakalarına kesilen cezalardan haberdar olmayan sürücülerin farklı sıkıntılarla karşı karşıya kalabildiklerini de hatırlattı.
Öte yandan Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, fazla yolcu alan minibüsler için yürürlükteki para cezasına ilişkin olarak yapılan değişikliğe de değindi. Başkan Topçuoğlu, “Erzurum’da minibüslerin 9 ile 15 arasında yolcu taşımaları gerekiyor. Yani bu kural bir başka deyişle 14+1 şeklinde ifade ediliyor. Bu sınırın üzerine çıkmak suretiyle yolcu taşımacılığı yapan minibüsler için fazla her yolcu başına 63 TL tutarında para cezası uygulanıyordu. Fakat şimdi bu yaptırımda değişikliğe gidildi. Artık fazla her yolcu başına para cezası uygulamak yerine, sadece minibüs için 50 TL para cezası kesiliyor.” diye konuştu.
Cezanın uygulanış şekli ve tutarında değişikliğe gidilmiş olmasının sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Topçuoğlu, minibüs sürücülerine ve yolculara da çağrıda bulunmayı ihmal etmedi. Topçuoğlu, para cezasında indirime gidilmiş olunmasının bir istismar kapısı olarak görülmemesini isteyerek, minibüs sürücülerinin fazla yolcu almaktan kaçınmalarını, vatandaşların ise, yolcu dolu minibüslere binmemeleri tavsiyesinde bulundu.

 
Erzurum'da F-35 gündemi
 
Yaşınız 40'ı geçtiyse...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mucidimiz var, destekçisi yok..
Erzurumlu mucit Cengiz Çelebi, şimdiye kadar yaptığı tüm icatları kitaplaştırdı. ...
Vatandaş derdini kime anlatacak?
Yukarı Köşk Mahallesi’nde bulunan Muhammed Selami Camii minaresine kurulan ...
Görüntü kirliliğine son..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce 2011 hazırlık çalışmaları kapsamında ...
 
Palandöken beyaza büründü
Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'ne yılın ilk karı yağdı. Dün öğleden ...
Tarihi Erzurum'dan geriye ne kaldı?
Erzurum’da yaşayan emekli İlham Durmaz 8 yıldır Erzurum evlerinin minyatürünü ...
Aile hekimleri sertifika aldı
Erzurum İl Sağlık Müdürlü ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nce, aile ...
 
Tarihi Hamam'a doğru adres
Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nin yanında bulunan Askeriye Hamamı, Kültür ...
Yeşilçam'ın nabzı Erzurum'da atacak
Erzurum'da geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin ...
Üniversiteli gençler bluesle coşacak
Türkiye'nin ilk ve tek Blues festivali olarak öne çıkan 'Efes Pilsen Blues ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri