Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
13 Haziran 2011 Pazartesi - 00:35

Sokak çeşmesi sayısı 70’e yükseldi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘sokak çeşmesi’ seferberliği devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl 52 farklı noktaya yaptırdığı çeşmelere, bu yıl yenilerini de ekledi. Erzurum’un muhtelif semtlerine bu yıl kurulan çeşmelerin sayısı 18’e ulaşırken, Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde cumartesi günü iki yeni çeşme daha hizmete girdi.

Sokak çeşmesi sayısı 70’e yükseldi

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘sokak çeşmesi’ seferberliği devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl 52 farklı noktaya yaptırdığı çeşmelere, bu yıl yenilerini de ekledi. Erzurum’un muhtelif semtlerine bu yıl kurulan çeşmelerin sayısı 18’e ulaşırken, Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde cumartesi günü iki yeni çeşme daha hizmete girdi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin muhtelif noktalarına kurulan ‘sokak çeşmesi’ sayısını 70’e çıkardı. 52’sini geçtiğimiz yıl yaptırdığı çeşmelere ek olarak 18 yeni çeşme daha yaptıran Büyükşehir Belediyesi, merkez Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’ne ‘sokak çeşmesi’ coşkusu yaşattı. Çeşmelerin yapım çalışmalarının bir süredir devam ettiği Şehitler’de bir araya gelen mahalleliler, yeni çeşmelerin hizmete sunulmasını büyük bir coşkuyla kutlarken, Mahalle Muhtarı Halil Çakmas, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
MUHTAR ÇAKMAS’IN DEĞERLENDİRMESİ
Çakmas, Şehitler Mahallesi’nin, Erzurum’un eski ve en kalabalık yerleşim merkezlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak, “Bir zamanlar akmayan sular yüzünden mağduriyetimizi dile getirdiğimiz mahallemizde bugün 4 ayrı çeşmenin sahibi olduk.” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in, yaşadıkları su sıkıntısından dolayı Şehitler Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl 2 çeşme yaptırdığını hatırlatan Halil Çakmas, bu çeşmelere ek olarak 2 yeni çeşmenin de hizmete sokulduğunu dile getirdi. Şehitler Mahallesi Muhtarı Halil Çakmas, “Evimizde sularımız 24 saat akıyor, bunun yanında mahallemizdeki sokak çeşmesi sayısı da 4’e ulaştı. Hem evimizdeki, hem de sokaklarımızdaki çeşmelerden akan suları gönül rahatlığıyla içiyoruz. Bugüne kadar taleplerimizi bir kez olsun geri çevirmeyen değerleri Başkanımız Ahmet Küçükler’e şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Mahallelerindeki sokak çeşmesi sayısının 4’e çıkarılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar da, Başkan Küçükler’e teşekkür ettiler.
KÜÇÜKLER: ERZURUM’UN MUHTELİF SEMTLERİNDE KURULAN ÇEŞME SAYISI 70’E ÇIKTI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nce başlatılan sokak çeşmesi seferberliğiyle ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Ahmet Küçükler, 52’si geçtiğimiz yıl yaptırılan çeşmelerin sayısını Haziran ayı itibariyle 70’e çıkardıklarını söyledi. Başkan Küçükler, “Palandöken ilçemize bağlı Yıldızkent bölgesinde 8 ayrı noktaya sokak çeşmesi kurduk ve sularını akıttık. Son olarak Yakutiye ilçemize bağlı Şehitler Mahallesi’nde 2 yeni çeşmeyi daha bugün itibariyle halkımızın istifadesine sunduk. Geriye kalan 8 çeşmemizi de, önümüzdeki günlerde suya kavuşturacağız.” diye konuştu.
Erzurum’un, sokak çeşmeleriyle geçmişte şiirlere ve halk türkülerine bile konu edilmiş bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, bu kültürü gelecek nesillere aktarmanın büyük bir gereklilik olduğuna işaret ederek, ‘sokak çeşmesi’ seferberliğinin süreceğini kaydetti.

 
Nabucco'da dev adım
 
Ay tutulması 1 saat 40 dakika sürecek.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonet Harşit çayına uçtu: 1 ölü
Erzurum-Trabzon yolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
Aydemir'den Erzurum'a teşekkür
Bir buçuk ay boyunca sürdürdüğü seçim çalışmalarında halkın gösterdiği ...
'Seçim hayırlara vesile olsun'
AK Parti Milletvekili adayı Yavilioğlu, AK Parti eğitim yatırımlarıyla ...
 
İspir'de Ovit buluşması
Kardeş Belediyecilik projesi kapsamında Rize Belediyesi'nin İspir Pazaryolu ...
Kış cenneti, kuş cennetiydi
1950 yılında yapılan kanallarla kurutulan ‘Erzurum Sazlıkları’nın, bin ...
Tanpınar'ı rahmetle anıyoruz..
Erzurum’un, İpek Yolu üzerinde bulunması ve bu yüzden önemli bir ticaret ...
 
‘Biz artık Erzurum olmak istiyoruz’
AK Parti Ardahan Milletvekili adayı Orhan Atalay, "Muhalefet gördü hazinede ...
‘Mevlaya emanet Olsun Erzurum’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erzurum'da partisinin 12 Haziran seçimleri ...
Erzurum için yeni yaklaşım
Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Erzurum'un ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri