Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 05:52

Şölenlere 25 bin kişi katıldı

Erzurum’da Büyükşehir ve ilçe belediyelerince gerçekleştirilen Ramazan ayı kültürel etkinliklerine, vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Kentte ilk kez gerçekleştirilen ve Hacivat – Karagöz, tiyatro, semazen ve halk oyunları gösterileri, Kur’an-ı Kerim ve ilahi dinletisi ile sohbet ve konserlerin yer aldığı etkinlere, bir haftada 25 bin kişi katıldı.

Şölenlere 25 bin kişi katıldı

Ramazan ayını birbirinden renkli etkinliklerle süsleyen Büyükşehir Belediyesi’nce İstasyon meydanında kurulan platformda, mahalli sanatçılar ve tiyatro ekipleri her akşam gösteri yapıyor. Mahalli sanatçılarının yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ses ve müzik ustaları, Erzurum halkına adeta müzik ziyafeti çekiyor. Halk oyunları gösterileri, orta oyunları, şiir şölenleri, tiyatro, skeç, parodiler, paylaço ve Hacivat – Karagöz gösterileri, Kur’an Kerim ziyafeti, semazen topluluğu gösterisi ve Türk Tasavvuf Musikisi Konserleri Ramazan gecelerine damgasını vuruyor. Öte yandan platformun yanında kurulan lunaparkta çocuklar, eğlenme imkanı buluyor.
YAKUTİYE BELEDİYESİ ORGANİZASYONU
Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camisi etrafını açarak Yakutiye Kent Meydanı’nı Erzurumlularla buluşturan Yakutiye Belediyesi'nce organize edilen etkinlikler kapsamında vatandaşlar konser, geleneksel tiyatro, sohbet, Semazen grubu, Erzurum barları ve şiirlerin süslediği gösterileri yakından takip ediyor. Teravih namazının ardından Kent Meydanı'nda düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında her akşam birbirinden değişik programlar yer alıyor. Kent kültürüyle ilgili sohbetlerin de yer aldığı aktivitelerde ilahi grupları sahne alıyor. Yakutiye Medresesi'nin yanı başında Osmanlı mimarisi örnek alınarak yapılan Osmanlı Sokağı'nda vatandaşlar, etkinliklerin ardından alışveriş yapabiliyor.
PALANDÖKEN BELEDİYESİ ETKİNLİĞİ
Düzenlediği ‘Ramazan’ı karşılama’ etkinliğiyle on bir ayın sultanı Ramazan’ı Kur’an ziyafeti, semazen topluluğu gösterisi, Tasavvuf musikisi konseri, Alvarlı Muhammet Lutfi Efendi Hz. hayatından bir bölümü anlatan tiyatroyla karşılayan Palandöken Belediyesi, Ramazan etkinliklerini Çeçenistan çay bahçesinde devam ettiriyor. İftarda açık olan çay bahçesinde Ramazan etkinliklerini devam ettiren Palandöken Belediyesi, gerçekleştirdiği etkinliklerde ilçe halkını sanatçı, tiyarto gösterileri, ilahiyatçılar ve çeşitli gösterilerle buluşturuyor.
AZİZİYE BELEDİYESİ ETKİNLİKLERİ
Ramazan ayı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyen Aziziye Belediyesi’nce, ilçeye bağlı bir mahallede her gün tiyatro gösterisi ve mahalli sanatçıların katıldığı konserler düzenleniyor. Mahalle statüsündeki 20 köyde her gün iftar sonrası karavan sahne ile çocuklara Orta oyunu, Meddah ve Hacivat -Karagöz gösterisi yapılıyor. Zaman zaman çocukların da katıldığı oyunların ardından gecede sahne alan yerel sanatçılar, vatandaşlara müzik ziyafeti veriyor. Etkinlikler kapsamında Kur’an-ı Kerim ve ilahi dinletisi yapılırken etkinliklerde sema gösterileri de yer alıyor.

 
Geleneksel Ramazan Şöleni başladı
 
"Herkesin safını iyi belirlemesi lazım"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleneksel Ramazan Şöleni başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Şenlikleri, oldukça ...
Müsiad Zirvesi 30 Eylül'de
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nın Erzurum'da gerçekleştireceği ...
Zararı müteahhit ödeyecek
Erzurum'da 27 Ocak - 6 Şubat 2011'de yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarındaki ...
 
Gurbetçilerin ulaşım tercihi değişti
1960’lı yıllarda çalışmak için başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ...
Ramazan coşkusunu köylere taşıdılar
Aziziye Belediyesi Ramazan etkinliklerini mahalle statüsündeki köylere ...
Eğitime Şifa'lı yatırım
Şifa Hastaneler Grubu ve Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. ...
 
Ağa emmi sözünde durdu ama..
Adana'da 45 yıl önce evlenirken 'seni otomobille gezdireceğim' dediği ...
Helal sana Tortum
Tortum Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Her ...
Örnek kampanya
Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Afrikalı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri