Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
22 Mart 2011 Salı - 10:05

Su gününde, Erzurum suyunu arıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Suya olan yatırım insana yapılmaktadır. Suya olan yatırım ertelenemez, temiz ve sağlıklı suya erişmek bir insan hakkıdır” dedi.

Su gününde, Erzurum suyunu arıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Suya olan yatırım insana yapılmaktadır. Suya olan yatırım ertelenemez, temiz ve sağlıklı suya erişmek bir insan hakkıdır” dedi.
ERTEK’İNAÇIKLAMASI
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 22 Şubat 1993’te kabul ettiği bir kararla her yılın 22 Mart Gününü Dünya Su Günü ilan ettiğini hatırlatan Genel Müdür Ertek, “Dünyanın sonuna doğru yaklaştıkça bazen kıymetini yeni anladığımız bazen de elimizden gitmesinden korktuğumuz veya yeni keşfettiğimiz bazı değerlerimiz için günler düzenleyerek o nimetin veya o varlığın önemini bizim için ne kadar kıymetli olduğunu olmazsa olmazlarımız arasında olduğunu dile getiririz. Toplantılar düzenler, paneller yaparız bunu yaparken yine bazen samimiyetle işin üzerine gider veya günü kurtarmaya çalışırız. Ancak Su nimeti öyle günü kurtarmak için savuşturulacak cinsten bir nimet değildir. Bir grubu, bir kesimi değil, tüm insanlığı hatta tüm canlı hayatı ilgilendiren bir konudur. Çünkü onsuz hayat yok. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü olarak bu aziz nimetin insanımıza daha sağlıklı ve daha bol miktarda ulaştırılması bizim asli görevimizdir. Bunun içinde gerek baraj havzasında, gerekse arıtma tesisi ve şebekedeki iyileştirme faaliyetlerine devam etmekteyiz” diye konuştu.
SU KALİTESİ ARTIRMA ÇALIŞMALARI
2010 yılı boyunca su kalitesini artırmak için Baraj havzasında bir dizi çalışmalar yapıldığını anlatan ESKİ Genel Müdürü Ertek, “Taşağıl Köyünün Kamulaştırma çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı , Köyün yarıya yakın kısmının evleri ve ahırları yıkılarak tahliyeleri sağlandı. Başköy ve Karaşeyh Köylerinin atıkları 16.8 km boru döşenerek Baraj dışına alındı. Köy içlerinde ki su kanalları kapalı sisteme alındı, Köy içlerinde çöp depolama alanları oluşturuldu. Tünel giriş yapısı yükseltilerek 5 m yukarıdan su alınmaya başlandı. İstendiği zaman bu yükseklik kademeli olarak 8 m’ye kadar artırılabilecek şekilde dizayn edldi. Arıtma tesisinde Ozonlama ünitesi devreye girdi, ve tesisin çeşitli kademelerinde bir dizi iyileştirme çalışmaları yapıldı. Ayrıca sıkıntının asıl kaynağını oluşturan şehir şebekesindeki ölü noktalardan alınan su numunelerine bağlı olarak bugüne kadar 32 adet tahliye noktası açılmış olup, diğer noktalara da açılmaya devam etmektedir. Avrupa Birliği’nden sağlanan 64.5 milyon euro’luk yüzde 85’i hibe olan proje kapsamında Atıksu arıtma tesisi ihale ilanına Nisan-Mayıs aylarında çıkılacak olup, Su şebekesinin tamamının yenileme çalışmalarına ise yine bu proje kapsamında 2012 yılında başlanacaktır. Diğer taraftan 2010 yılında şehrin muhtelif bölgelerinde akıtılan 52 adet çeşmeye ilave olarak 2011’de de Yenişehir, Yıldızkent, Dadaşkent, Yunusemre ve cıvarı mahallelerde 100 yeni çeşme yapılması planlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Ertek, suya olan yatırımın insana yapıldığını ifade ederek, “Suya olan yatırım ertelenemez, temiz ve sağlıklı suya erişmek bir insan hakkıdır. İnsanlarımızın ve dünyamızın geleceği suya bağlıdır. Susuz hayat olmayacağının bilinciyle daha çok çalışıyoruz. Her gün daha iyiye doğru gidiyoruz. Bunun için suyumuza sahip çıkalım , koruyalım, israf etmeyelim. Yarınlara da bizden sonra gelecek nesillere de yaşanabilir bir dünya bırakalım” dedi.
 

 
Su, 21. yy'ın yükselen değeri
 
Eğitim Enstitüsünde sportif açılım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERZURUMLU 22 Mart 2011 Salı 23:02

BU KADAR UĞRAŞMANIZA GEREK YOK. ERZURUMUN ALTI ZATEN SU DOLU. ESKİ KUYULAR KAPATILIP HORASANDAN GETİRİLEN SU ATEŞ BULANTI KUSMA İSAL YAPIYOR.AYIP Kİ HERKES DAMACANA SUYU İÇİYOR. KİM CESARET EDEBİLİR BU SUYU KAYNATMADAN İÇMEYE.ESKİYE DÖNÜLMELİ DAĞDAN GELEN RAHATLIKLA MUSLUKTAN İÇİLEBİLEN SU ŞAHANEYDİ.HİÇ KİMSEYİDE HASTA ETMİYORDU.ERZURUM SUYUNU ARIYOR....NE ZAMAN NASİP OLACAK ACABA.YETKİLİLER BU HASTALIK YAPAN SUDAN ACİLEN VAZGEÇMELİ. BİR YERDE OKUDUM İÇİNDE ZEHİRLİ BİR MADDE VARMIŞ.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su, 21. yy'ın yükselen değeri
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ...
Oltu Kur'an Bülbülleriyle coştu
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce her yıl periyodik ...
Erzurum'a 6 yeni hastane
Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık kampusu inşaatına mayıs ...
 
Kış günü mera yandı...!
Erzurum Oltu - Narman karayolu yolu üzerinde bulunan Milli parklar av ...
Kaymakam demir dövdü, şenlik başladı
Türk dünyasında baharın müjdecisi olduğuna inanılan Nevruz Bayramı, Erzurum’un ...
A.Ü. de Nevruz Coşkusu
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı.
 
TSD engellileri sevindirdi
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şubesi, 14 yıl içerisinde 700 engelli ...
Gümüşhane'de 12 Mart şöleni
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü nedeniyle Gümüşhane’de ...
Narman'da 93'üncü gurur yılı
Narman ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenlerle ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri