Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 06:49

Su ürünleri eğitime başlıyor

Atatürk Üniversitesi (AÜ) bünyesinde yeni oluşturulan Su Ürünleri Fakültesi, 30 öğrenci ile yeni eğitim ve öğretim döneminde dersbaşı yapacak. Su Ürünleri Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, geçen yıl kurulan fakültelerine yeni eğitim ve öğretim döneminde 30 öğrenci ile başlayacaklarını açıkladı.

Su ürünleri eğitime başlıyor

Atatürk Üniversitesi (AÜ) bünyesinde yeni oluşturulan Su Ürünleri Fakültesi, 30 öğrenci ile yeni eğitim ve öğretim döneminde dersbaşı yapacak. Su Ürünleri Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, geçen yıl kurulan fakültelerine yeni eğitim ve öğretim döneminde 30 öğrenci ile başlayacaklarını açıkladı. Dekan Atamanalp, fakülte puanını düşürmemek amacıyla öğrenci sayısını 30'la sınırlı tuttuklarını söyledi. Türkiye'nin Su Ürünleri mühendislerine ihtiyaç duyduğunu anlatan Prof. Dr. Atamanalp,"Ülkemizin üç tarafı sularla çevrili ancak su ürünlerimizi yeteri kadar işleyip değerlendiremiyoruz. Bunun nedeni ise su ürünleri mühendisi sayısının yetersiz olması." dedi. Prof. Dr. Atamanalp, bölüm bünyesinde öğrencilere sertifikalı uzman hoca tarafından dalgıçlık eğitimi verileceğini de anlattı.
ATAMANLAP’İN AÇIKLAMASI
Avrupa Birliği ülkelerinde kişibaşına düşen balık tüketiminin 27 kilogram olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Atamanalp, Türkiye'de bu oranın 8 kilograma kadar düştüğünü söyledi.Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Erzurum'da kişi başına balık tüketiminin 1 kilograma kadar düştüğünün bunun ise düşündürücü olduğuna dikkat çeken Dekan Atamanalp,"Sağlıklı bir bünye ve gelişim için balık tüketimi çok önemli. Üzülerek belirtmem gerekiyor ki Erzurum'da yıllık kişi başına 1 kilogram balık tüketiyoruz.Bu rakam Japonya'da 76 kilogram, Avrupa ülkelerinde ise 27 kilogram. Balık tüketimi az olan toplumlarda depresyon başta olmak üzere çeşitli hastalıklar görülmekte" diye konuştu. Prof. Dr. Atamanalp, Erzurum'da ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde balık tükemini arttırmak için çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.
İÇ BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ
İç balık yetiştiriciliğinde fakülte olarak iyi olduklarının altını çizen Prof. Dr. Atamanalp deniz balıkçılığı yetiştiriciliğinde ise zayıf olduklarını dile getirdi. Zayıf yönlerini güçlendirmek amacıyla Trabzon'un Çarşıbaşı ilçe belediyesiyle eğitim protokolü imzaladıklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Atamanalp,"Deniz balık yetiştiriciliğinde zayıf olduğumuzu tesbit ettik. Karadeniz'de uygun mekan olarak Trabzon'un Çarşıbaşı'nu uygun bulduk.Çünkü, Çarbaşı Karadeniz'de iki tane liman bulunduran tek ilçe. Karadeniz balıkçılığının belkemiğibir yerleşim birimi. İlçede su ürünleri işleme fabrikası var. iki tane bir tane soğuk hava deposu var.Öğrencilere anlatacağımız herşeye Çarşıbaşı sahip.Sömestre döneminde öğrencilerimizi buraya aktarıp bilimsel çalışmalarımızı bu şirin ilçemizde sürdüreceğiz." diye konuştu.

 
Tarımda modern açılım
 
TKK’dan besicilere destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konukçu Erzurum'a veda etti
Atatürk Üniversitesi’nin marka tarihçilerinden Prof. Dr. Enver Konukçu, ...
A.Ü. rekora gidiyor
1957 yılında sadece birkaç fakülteden ibaret bir şekilde kurulan Atatürk ...
Yabancı öğrencilere sertifika verildi
Atatürk Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi ...
 
Edebiyat Fakültesinde ‘Rus Dili’ açılımı
Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin ...
DES’ten kaçak dershane tepkisi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) yetkililer, Türkiye'de 4 bin 200 ...
A.Ü. ilklere doymuyor
Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri Lisansüstü Yaz Okulu başladı. ...
 
İlahiyat Fakültesi 40 yaşında
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 40. Kuruluş Yıldönümünü “Hizmette ...
A.Ü. 116 universiteyi geride bıraktı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan ...
A.Ü. Bölge eğitiminin kimyası
Türkiye Kimya Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "25. Ulusal Kimya ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri