Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>2011 UİVERSİADE
19 Ocak 2011 Çarşamba - 03:50

Süper Kupa Müjdesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Özgener , “Erzurum’da Bir kupa finali oynatırız seve seve. İnşallah ağustos ayında Süper Kupa finali oynamak nasip olur. Süper kupa finalini burada oynarız, harika olur.”dedi.

Süper Kupa Müjdesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, kulüpler birliği üyesi başkanlar, ulusal gazetelerin spor müdürleri ve spor köşe yazarları kış oyunları kapsamında Erzurum’da inşaa edilen tesisleri gezdi.
    33 milyon TL’ye tadilattan geçirilen stad hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, TFF Başkanı Özgener’den Türkiye Kupası maçlarının Erzurum’da yapılmasını talep etti. Özgener ise Türkiye kupasının nerede oynanacağının belli olduğunu belirterek, “İnşallah Süper Kupayı oynamak nasip olur.” dedi.
Türk Hava Yolları’na ait özel bir uçak ile bugün saat 12:00’de Erzurum’a gelen TFF Başkanı Mahmut Özgener ile Kulüpler Birliği Vakfı üyesi başkanları Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar karşıladı. Heyet ilk olarak 33 milyon TL’ye tadilattan geçirilen kış oyunlarının açılış-kapanış törenlerinin yapılacağı Erzurum Universiad Arena Stadı'na geçti. Burada VIP salonunu ve stadı gezen heyete Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar stad hakkında bilgi verdi. Stadın alt-üst ısıtma sistemi bulunduğunu belirten Çintımar, 23 bin seyirci kapasitesine sahip olduğunu söyledi.
     Çintımar ayrıca, TFF Başkanı Özgener'den önümüzdeki yıl Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanmasını talep etti. Özgener ise, “Bir kupa finali oynatırız seve seve. Ancak önümüzdeki yıl Türkiye kupasının finalinin nerede oynanacağı belli. Onun kararını açıklayacağız. İnşallah ağustos ayında Süper Kupa finali oynamak nasip olur. Süper kupa finalini burada oynarız, harika olur. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Keşke böyle bir stadın takımı olsaydı liglerde. İnşallah bu stad onlara vesile olur.” cevabını verdi.
Galatasaray Başkanı Adnan Polat ise gazetecilerin geçtiğimiz gün Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ıslıklı protestolarla ilgili sorusu üzerine, “Yoğunluktan bu işi proveke edenleri bulacağımızı söylemem gerekirken ağzımdan protesto edenleri şeklinde çıkmış.” dedi.
TFF Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırm, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşbağ daha sonra buz hokeyi salonuna geçti. Yardımlarla buz hokeyi sahasına giren başkanlar düşmemek için yardımlarla yürürken, bazı başkanlar da hokey sopalarıyla topa vurmaya çalıştı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in iki denemesinde de topa vuraması gülüşmelere neden oldu.
Burada konuşan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum’u Türkiye’nin spor buluşma merkezi yapacaklarını vurguladı. Oyunlara her haliyle hazır olduklarını ifade eden Akgül, “Futbol camiasını burada görmekten mutluyuz. Turizm anlamında kar yok ancak kar yapma makinelerimiz gece gündüz çalışıyor. Oyunları bekliyoruz. Yaklaşık 3 bin 500 civarında sporcu gelecek. Oyunlardan sonra bu tesisler için ciddi planlar yapıyoruz. Burayı spor buluşma merkezi yapmayı düşünüyoruz. Sadece kayak ya da buz sporları değil diğer spor dallarında Erzurum’u çekim merkezi haline getireceğiz.” diye konuştu.

 
Sıra Geldi Erzurumlulara
 
KBV'den Erzurum'a destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıra Geldi Erzurumlulara
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, teşkilat olarak Erzurum’a çok ...
Ve Meşale Erzurum'da ....
25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Meşalesi, Erzurum’da törenle karşılandı. ...
Esnafın universiade umudu
Erzurum esnafı 27 Ocak – 06 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25. ...
 
BKM moral verdi
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları açılış ve kapanış törenlerinde sahne ...
Erzurumlu yaparsa, en iyisini yapar
Erzurum’da 27 Ocak – 6 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan ...
Başkentte universiade çıkarması
25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi Belediye Başkanlığı tarafından ...
 
Karsızlık ne hallere düşürdü...
Erzurum, Üniversitelerarası Kış Oyunları’na taşıma kar, su ve samanla ...
Sağlıkta Universiade seferberliği
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na sayılı günler kala, Erzurum’daki ...
Winter Universiade belgeselleşti
Türkiye de ilk defa 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (UNIVERSİADE) ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri