Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
12 Mayıs 2010 Çarşamba - 07:37

TAR-ET PANİĞİ

Et fiyatlarındaki belirsizlik ve EBK’nın kesimleri durdurması, bölge besiciliği için umut kaynağı olan TARET’i vurdu. Birçok üreticiyle besi sığırcılığı sözleşmesi imzalayan Tarım Kredi Kooperatifleri, kesimlerin durdurulması nedeniyle projeyi geçici olarak durdurma kararı aldı.

TAR-ET PANİĞİ

Et fiyatlarındaki belirsizlik ve EBK’nın kesimleri durdurması, bölge besiciliği için umut kaynağı olan TARET’i vurdu. Birçok üreticiyle besi sığırcılığı sözleşmesi imzalayan Tarım Kredi Kooperatifleri, kesimlerin durdurulması nedeniyle projeyi geçici olarak durdurma kararı aldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, et fiyatlarındaki belirsizlik ve Et Balık Kurumu’nun, canlı hayvan kesimlerini durdurması nedeniyle Sözleşmeli Besi Sığırcılığı Projesi (TARET)’i geçici olarak beklemeye aldıklarını bildirdi.

//EBK KESİMLERİ DURDURUNCA

EBK’nın kesimleri durdurması nedeniyle artık yeni sözleşme yapmadıklarını vurgulayan Ömer Efe, kurum olarak hem kendilerinin mağdur olduklarını, hem de sözleşme imzaladıkları üreticilerle karşı karşıya geldiklerini ifade etti. TARET Projesi kapsamında sadece Mayıs ve Haziran aylarında bölge genelinde 2 bin büyükbaş hayvan tedarik edilerek kesilmesinin planlandığını belirten Ömer Efe, durdurulan kesimler yüzünden bu planı devreye sokamadıklarını dile getirdi. Efe, “Son yıllarda Erzurum’da ve bölgede hayvancılık bağlamında uygulanan en etkin projelerden olan TARET’i, şu anda beklemeye almış durumdayız. EBK kesim yapmıyor, kesim için tarih de vermiyor. Bu nedenle TADET çerçevesinde yapmayı planladığımız kesimlere bir belirsizlik hakim oldu. Üreticilerle bile karşı karşıya geldik.” diye konuştu.

//EFE: EBK YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Oluşan bu ortamdan dolayı üreticilerle yeni sözleşme yapmadıklarını, ancak proje dışında hayvan temin ve tedarik işlemlerini peşin ve kredili şekilde yürütmeye devam ettiklerini anlatan Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, “Erzurum’da ve bölgedeki ortaklarımızla birlikte yürüttüğümüz TARET projesi çerçevesinde sadece Mayıs ve Haziran aylarında kesimini yapmayı planladığımız besi sığırı sayısı 2 bin büyükbaş olacaktı. Fakat şu anda bu kesimleri yaptıramıyoruz. Et Balık Kurumu yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyoruz. Proje gereğince yapılması planlanan kesimlerin sonuca ulaştırılması için EBK yetkilileriyle ortak bir yol bulma arayışına girmiş durumdayız. Umuyoruz EBK’dan kesim için bir tarih alır ve projeyi yürütmeye devam ederiz. Aksi takdirde TARET’i beklemeye almaktan başka çaremiz yok.” ifadelerini kullandı.  

Öte yandan TARET kapsamında hayvancılık yapan üreticiler de, EBK’nın kesim tarihi vermemesi yüzünden mağdur olduklarını dile getirdiler. Tüm umutlarını TARET’e bağladıklarını ve proje sayesinde biraz olsun rahat nefes aldıklarını ifade eden üreticiler, EBK yetkililerine seslenerek, projenin bölgede projenin yeniden yürütülebilmesi için kesimlere başlanmasını istediler.

 
İSTİHDAM İSTATİSTİKLERİ
 
ERZURUM, ANADOLU TV'DE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTİHDAM İSTATİSTİKLERİ
Erzurum’da kamu ve özel sektörde sigortalı olarak çalışanların sayısı, ...
TOPLU TAŞIMADA STANDART SORUNU
Erzurum Minibüsçüler Odası tarafından yenilenmeye başlanan dolmuşlar, ...
ERZURUM GERÇEĞİNE VURGU
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Erzurum’un asfaltlama ...
 
DAVANIN BİRLEŞTİRİLMESİNE YARSAV'DAN TEPKİ
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, İrtica ...
DERSİMİZ, MİSAFİRPERVERLİK
Erzurum’da Yakutiye Belediyesinin ev sahipliğiyle gençler proje kapsamında ...
TV BEBEYE PATLADI...
Televizyonun patlaması sonucu ağır yaralanan yeni doğmuş bir bebek hava ...
 
BANYO KAZANI ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU
Erzurum’un Aşkale ilçesinde evde dengesini kaybederek yere düşen şahıs hayatını kaybetti.
OTOMOBİL ÇARPTI KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ
Erzurum’da otomobilin çarptığı vatandaş hastanede kalp krizinden hayatını kaybetti.
SOBA 2 CANA KIYDI
Erzurum’da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çift hayatını kaybetti.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri