Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
6 Ekim 2010 Çarşamba - 07:03

TOBB Üniversitesine Ala'dan destek

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve ETSO Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, ETSO Vakfı tarafından kurulma çalışmaları sürdürülen Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’yle ilgili Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.

TOBB Üniversitesine Ala dan destek

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve ETSO Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, ETSO Vakfı tarafından kurulma çalışmaları sürdürülen Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’yle ilgili Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.
 ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Vakur Alemdar, Meclis üyeleri; Şevket Demir, Mustafa Şekip Yavuz, Dursun Yıldız ve ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen’in yer aldığı ETSO heyeti, ilk olarak Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın ev sahipliğinde Ankara Hekimevi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Akdağ’ın yanı sıra Ak Parti Erzurum Milletvekillerinin tamamının katıldığı toplantıda, ETSO Vakfı’nın kuracağı üniversiteyle ilgili çalışmaların son durumu ele alındı.
ETSO heyetine başkanlık eden Meclis Başkanı Saim Özakalın, üniversitenin ilk duyurulduğu andan bugüne kadar her konuda kendilerine destek veren ve işin takipçisi olan Bakan Akdağ ve Ak Parti Erzurum milletvekillerine teşekkür etti. Heyet adına görüşlerini dile getiren Özakalın, “Sayın Bakanımız ve milletvekillerimiz Erzurum’un üniversite şehri olması yönünde çok önemli gayretler göstermiştir. En küçük sorunumuzla yakından ilgilenerek üniversitemizin şehrimize kazandırılması noktasında bizlere her zaman destek olmuşlardır. Bu vesileyle de bakanımız ve milletvekillerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi. Erzurum’un yeni bir eğitim yuvasına kavuşması için herkesin samimiyetle çaba gösterdiğine inandığını kaydeden Meclis Başkanı Özakalın, çalışmaları aksatacak bir durum sözkonusu olduğunda buna müdahale edecek Erzurum sevdalılarının olduğunu bilmenin ve bu konuda bir güç birliği oluştuğunu görmenin kendilerine güven verdiğini söyledi.
 Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ ise konuyla ilgili konuşmasında, D 100 Karayolu üzerinde bulunan eski Veterinerlik Fakültesi yerleşkesine kurulması planlanan ETSO Vakıf Üniversitesi’nin yaşadığı problemle ilgili olarak görüşmelerin yapıldığını ifade ederek “Gerek Çevre ve Orman Bakanımızla, gerekse YÖK Başkanımızla görüşmeler yaptık. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, Erzurum’un üniversite şehri olması yönündeki kararlılığımız ve çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir.” diye konuştu. ETSO heyeti bu toplantının ardından MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay’ı da TBMM’deki odasında ziyaret ederek bir süre görüştü. Heyet, Prof. Dr. Ertugay’a da üniversite çalışmasıyla ilgili son durum hakkında bilgi vererek kendisinden bu konuda destek istedi.
 TBMM’de Erzurum’u temsil eden siyasilerle görüşen ETSO heyeti daha sonra Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) giderek, vakıf üniversiteleriyle ilgili departmanın yetkilileriyle görüştü. Görüşmede dosyada eksiklikler olup olmadığını soran heyet üyelerine mevzuatla ilgili herhangi bir problem olmadığını belirtildi. YÖK’teki görüşmelerin de kendileri için verimli geçtiğini söyleyen ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, YÖK yetkililerinin bilgilendirmeleri doğrultusunda çalışmalara yön vereceklerinin altını çizdi. Özakalın, üniversitenin kurulacağı kampus arazisinin kullanım hakkının vakfa devrilmesiyle kuruluş aşamasının daha da hızlanacağına dikkati çekti.
YÖK’teki görüşmelerin ardından Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile makamında görüşen ETSO heyeti, kendisi de Erzurumlu olan müsteşardan yakın ilgi gördü. Üniversite kurma çalışmaları hakkında Müsteşar Ala’ya da bilgi veren ETSO heyeti, kampus alanının kullanım hakkının vakfa verilmesiyle ilgili destek istediler. Konuya büyük bir duyarlılık gösteren Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da, arsa tahsisiyle ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le telefonla görüştü. Görüşmelerden olumlu cevaplar alan Müsteşar Ala, konunun takipçisi olacağını belirterek, yapılması gereken çalışmalarla ilgili heyet üyelerine bilgi verdi.
ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, Ankara’da yapılan bütün toplantı ve görüşmelerden memnuniyetle ayrıldıklarını ve çalışma azimlerinin daha da arttığını belirterek, kampus alanının vakfa tahsisi için gerekli girişimlere vakit geçirmeden başladıklarını vurguladı.

 
Pazaryolu'nu ayı korkusu sardı
 
Daşkaya, Kitabın ortasından konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazaryolu'nu ayı korkusu sardı
Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, ayı korkusuna çözüm bulunmasını istedi.
Kanka'ya bir tepki de Küçükler'den
Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunda açıklama yapan Büyükşehir Belediye ...
Çiftelerde sigara içen yandı..!
Yakutiye Belediyesi, tarihi dokuya zarar verdiği için Çifte Minareli Medrese'de ...
 
Korkut sözünü mü unuttu ?..
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut belediye bünyesinde hizmet veren Mehter ...
Bulutlar’dan EGC’ye övgü...
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu, resmi ziyaretler kapsamında ...
Kaza küçük, velvelesi büyük
Erzurum'da maddi hasarlı trafik kazası sonrasında sürücüler birbirine ...
 
Vicdanı olan bunu yapar mı?
Kapatılan Kazım Karabekir Belediyesi tarafından Evrenpaşa Mahallesi’nde ...
Çeviri hatası mı? Şov mu?
Erzurum hafta sonunda FİSU yetkililerini ağırladı. Delegasyonun gerek ...
Erzurum’a yüzde 87 teşekkürü
AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ’ın ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri