Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>SPOR
6 Temmuz 2024 Cumartesi - 05:42

TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi

Erzurumspor yönetimince başlatılan Küllerimizden Yeniden Doğuyoruz kampanyası kapsamında destek tutarının 6.1 milyon liraya yükseldiği açıklandı.

TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi

TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor, Eyüpspor ve Sakaryaspor transferlerle gündem oluşturdu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ‘Erzurumspor’un transfer tahtasını açacağız’ sözü taraftarı heyecanlandırırken, Mavi Beyazlı ekipte transferlerle yeni sezon hedefi Süper Lig olarak belirlendi.

Erzurumspor yönetimince başlatılan Küllerimizden Yeniden Doğuyoruz kampanyası kapsamında destek tutarının 6.1 milyon liraya yükseldiği açıklandı. Kulüp kurumsal web sitesinden Başkan Dal adına yapılan açıklamada, ‘“Küllerimizden Doğuyoruz” temasıyla başlattığımız ve Doğuş adını verdiğimiz özel formamızdan alarak kampanyamıza katılan ve bağış yapanlara teşekkür ediyorum.  İki günde 61 forma ve 6.100.000 TL tutarındaki destek miktarı kulübümüzün hesaplarına yatırılmıştır. ‘ iadelerine yer verildi.

SALİH DURSUN SAKARYASPOR'DA
Trendyol 1. Lig takımlarından Sakaryaspor, Salih Dursun'u transfer etti.
Sakaryaspor'da yeni sezon transfer hareketliliği sürüyor. Yeni sezon için transfer çalışmalarına başlayan ve dün Polonyalı kaleci Jakub Szumski ile anlaşan Sakaryaspor, Salih Dursun'u da renklerine bağladı. Dursun, Rüstemler Tesisleri'nde iki yıllık bir sözleşme imzaladı. Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen imza törenine Sakaryaspor Başkan Vekili Semih İlkis ve Futbol Şube Sorumlusu Birol Tüfekçi de katıldı. İmza töreninde konuşan Salih Dursun, Sakaryaspor'un köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, "Sakaryaspor gerçekten büyük bir camia ve şartlar ne olursa olsun taraftarın desteği hep kulüpten yana. Bizler de bunun farkındayız. Yeni sezonun sonunu inşallah Çark Caddesi'nde coşkulu bir kutlama ile getireceğiz" dedi.

SAKARYASPOR, POLONYALI KALECİ SZUMSKİ’Yİ TRANSFER ETTİ

Trendyol 1. Lig takımlarından Sakaryaspor, Polonyalı kaleci Jacob Szumski’yi transfer etti.

Sakaryaspor’da yeni sezon transfer hareketliliği sürüyor. Yeni sezon için transfer çalışmalarına başlayan Sakaryaspor, sezonun ilk yabancı transferini gerçekleştirdi. Yeşil-siyahlılar, Polonyalı kaleci Jacob Szumski'yi renklerine bağladı. Szumski ile bu akşam saatlerinde Rüstemler Tesisleri'nde anlaşma sağlandı. Sakaryaspor Kulüp Başkanı Gökhan İn, “Bu bizim ilk dış transferimiz. Jacob Szumski, büyük başarılara imza atmış bir oyuncudur. Allah mahcup etmesin” derken, yeni transfer Jacob Szumski ise, “Ben sadece futbol oynamak istiyorum. Burada her şey iyi; taraftar iyi, stadyum iyi. Her şey çok güzel olacak, buna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

ÇAVUŞOĞLU, BOLUSPOR BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İş insanı Soner Çavuşoğlu, 9 Temmuz'da olağanüstü kongresini gerçekleştirecek olan Boluspor'un başkanlığına adaylığını açıkladı. Proje ve yatırım planlarını yaptıklarını ifade eden Çavuşoğlu, "5 yılın sonunda Boluspor'un UEFA'da oynayacağını da iddia ediyorum. Bunu da herkes bilsin" dedi.

Trendyol 1.Lig takımlarından Boluspor, olağanüstü kongreye gidiyor. Kongre öncesinde iş insanı Soner Çavuşoğlu başkanlık için adaylığını açıkladı. 9 Temmuz Salı günü yapılacak olan kongre öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Çavuşoğlu, yatırım ve projelerinin hazır olduğunu ifade etti.

"Boluspor başkanlığına adaylığımızı koyduk"

Üreten ve gelir sağlayan bir Boluspor oluşturacaklarını ifade eden Soner Çavuşoğlu, "Geçen hafta Boluspor başkanlığına adaylığımızı koyduk. Yönetim kurulumuz, Boluspor'un daha iyi yerlere gelebilmesi için elimizden geleni yapacağımızı biliyor. Bu adaylığa nasıl başladık? Savaş Başkanın ve mevcut yönetimin artık önümüzdeki sezona aday olmayacağını defalarca söylemesinden sonra herhangi bir aday da çıkmadığından dolayı biz Boluspor başkanlığına adaylığımızı koyduk. Biliyorsunuz, Boluspor Türkiye'nin, Anadolu'nun en önemli kulüplerinden biridir. Bu kulübün daha iyi yerlerde olabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

"Geleceğin Boluspor'unu kurabilmek için elimizden geleni yapacağız"

Boluspor'u en çok zorlayan problemlerin başında maddi sıkıntıların yer aldığını dile getiren Çavuşoğlu, "Savaş Başkan bunu Vali Beyle, belediye başkanıyla, kamuoyuyla defalarca paylaştı. Biz de 'Bu konuda Boluspor'a neler katabiliriz?' düşüncesiyle bir araya geldik. Önümüzdeki sezonda en iyi şartlarda savaşan, mücadeleci, genç ve yetenekli oyuncularla geleceğin Boluspor'unu kurabilmek için elimizden geleni yapacağız. Tabii öncesinde sayın valim, sayın belediye başkanımla özel görüştüm. Belediye başkanımızla birkaç sefer bir araya geldik. Projelerimizi anlattık. Onlar da bizim projelerimizden heyecanlandılar ve çok mutlu oldular" ifadelerini kullandı.

"Boluspor artık üretime geçmeli"

Soner Çavuşoğlu, Boluspor'un artık üretime geçmesi gerektiğini kaydederek, "Bugün futbol takımlarına bakıldığı zaman Boluspor'da bir oyuncunun aldığı maaş 300, 500, 700 bin TL gibi çok yüksek rakamlar. Bize göre demiyorum. Futbol bu rakamlar piyasasında normaldir ama üretmeyen, geliri olmayan bir Boluspor için bunlar çok büyük rakamlardır. Bunlarla ilgili de bütün çalışmalarımızı yaptık" diye konuştu.

"5 yılın sonunda Boluspor'un UEFA'da oynayacağını da iddia ediyorum"

Boluspor için önümüzdeki birkaç yılın sancılı geçeceğini öngören Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonraki yıllarda ben eminim, siz de göreceksiniz 5 yıllık bir yatırım süreci olacak. Bir 5 yılın sonunda Boluspor kesinlikle ve kesinlikle kasasında parası olan, üretimi olan ve gelirleri olan bir kulüp olacak. Bu 5 yıl sürecinde de ilk 3 yılı yatırımlar ve planlamayla geçecek. Ama 5 yılın sonunda ben şunun sözünü veriyorum; Boluspor Süper Lig'de olacak. Küçük hedefimiz yok. 5 yılın sonunda Boluspor'un UEFA'da oynayacağını da iddia ediyorum. Bunu da herkes bilsin."

"Şirketleşmenin hiçbir manası da yok"

Çavuşoğlu, Boluspor'un şirketleşmesine karşı olduğunu da belirterek, "Boluspor'un son zamanlardaki en büyük yatırımı olması gereken ve birçok yöneticilerin de birleştiği konu şirketleşme. Ben şirketleşmeye şu anda hiç sıcak bakmıyorum. Bizim yönetimimizde şirketleşme olayı ancak Boluspor'un gelirleri olduktan sonra bu işi planlamaya alacağız. Şirketleştiğin zaman Boluspor sadece AŞ olarak görünecek ama hiçbir geliri olmayacak, yok zaten. Şirketleşmenin hiçbir manası da yok. Bugün çok üzülerek bakıyoruz ki bütün çaba, gayret bir şahsa şirketleşip önü temizlenip Boluspor'un teslim edilmesi. Bunu çok üzülerek söylüyorum. Borcu için, alacaklar için Boluspor'un bir şahsa satılması. Ben bunu asla yaptırmayacağım. Elimden gelen her şeyi yapacağım birilerine verilmemesi için, peşkeş çekilmemesi için. Bu net. Boluspor'un şu anda 200 milyon TL borcu var. Biz bu borcu kapatmak için gideceğiz bir şahsa bu şirketi yani maalesef Bolu'yu satacağız. Bolu'yu seven, Boluspor'u seven kim olursa olsun buna karşı çıkacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLEN MANİSA FK TESİSLERİ BOŞALTTI

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tesislerini kiralama usulüyle kullanan ve geçtiğimiz mayıs ayında alınan meclis kararıyla sözleşmesi iptal edilen Trendyol 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, Halil Onultmak ve Tevfik Lav Spor Tesisleri’ni boşalttı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda, aylık 500 TL ücretle Manisa Futbol Kulübü’ne tahsis edilen spor tesislerinin işletme devrinin iptaline karar verildi. Alınan karara Manisa Futbol Kulübü tepki gösterirken, bugün yapılan açıklamayla kullandıkları Halil Onultmak ve Tevfik Lav Spor Tesisleri’nden çıkartıldıklarını duyurdu. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Manisa Futbol Kulübü Akademisi futbolcularımız, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in talimatıyla Halil Onultmak ve Tevfik Lav Spor Tesisleri’nden çıkartılmıştır. A Takımımızın kullanımında olan ve kira sözleşmemizin bulunduğu Fikri Bayrıl Spor Tesisi ile ilgili hukuki süreç ise devam etmektedir. A Milli Futbol Takımımızın maçında büyük coşku yaşayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in bu kararı, Akademimizde oynayan, milli takımlarımızın formasını terleten sporcularımızı hayal kırıklığına uğratmıştır. 31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce sokaklarda akademi futbolcularımıza sahip çıkacağını, onları mağdur etmeyeceğini ifade eden Zeyrek’in, Manisa Futbol Kulübü’nü, Manisa Futbol Kulübü sporcularını, sporcu ailelerini ve personelini yıldırmaya çalışan bu tavrını büyük bir üzüntüyle takip etmekteyiz.Türk futboluna sayısız futbolcu yetiştiren, milli takımlara futbolcu gönderen, Manisa şehrini Trendyol 1. Lig’de yıllardır temsil eden Manisa Futbol Kulübümüze yönelik bu girişimlerin Manisa futboluna zarar verdiğini görüyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz”

BAŞKAN ZEYREK: “RANTA DEĞİL HALKA HİZMET EDİLECEK”

Manisa Futbol Kulübü'nün açıklamasına sosyal medya üzerinden yanıt veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Manisa Futbol Kulübü adlı özel şirketin şahsımı ve belediyemizi hedef alan, altyapıdaki çocuklarımızın arkasına saklanarak mağdur edebiyatına varan açıklamalarını hayretle takip ediyorum. Bildiğiniz gibi, ilgili şirket komik bir rakam karşılığında yıllardan beri Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Manisalıların parasıyla şehrimize kazandırılan Halil Onultmak, Fikri Bayrıl ve Tevfik Lav spor tesislerini kiracı adı altında kullanıyordu. Kamuoyu vicdanını zedeleyen ve şehrimizdeki diğer amatör spor kulüplerimizi de yaralayan bu adaletsiz tutuma son vereceğimizi seçim döneminde hemşehrilerimizle paylaşmıştık. Hemşehrilerimizin büyük güveniyle seçildiğimiz bu makamlarda halkın parasının halk için harcanacağının, 1 kuruşun dahi hiçbir kişi, kurum ya da şirkete peşkeş çekilmeyeceğinin sözünü verdik. Manisa Futbol Kulübünün adeta çöktüğü tesislerimizin kira sözleşmesini Mayıs ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantımızda ‘oy birliğiyle’ yani Cumhuriyet Halk Partimizin yanı sıra AK Parti, MHP, İYİ Parti ve YRP’li meclis üyelerimizin oylarıyla iptal ettik. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi, altyapıdaki çocuklar bizim emanetimizdir. Futbol hayatlarına Manisaspor alt yapısında devam edebilirler. Yıllarca Manisa Büyükşehir Belediyesinin tesislerini yok pahasına kullananlar, bu düzene son veren ve tüyü bitmemiş yetim hakkını savunan şahsım ile birlikte meclis üyelerimizin hakkında da asılsız ithamlarda bulunmaktadırlar. Biz, sözümüzün arkasındayız. Verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirerek, bu doğrultudaki kararlılığımızı sevgili Manisalı hemşehrilerimize göstermiş olduk. Manisa Futbol Kulübüne de halkımızın parasıyla değil, kendi imkanlarıyla oluşturacakları tesis bulmalarını öneriyoruz. Her zaman vurguladığım gibi bir kez daha vurguluyorum. Artık Manisa’mdaki vatandaşlarımın parası halk için harcanacak, ranta değil halka hizmet edilecek” ifadelerini kullandı.

EYÜPSPOR, EMRE AKBABA İLE 2 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Eyüpspor, Emre Akbaba ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Eyüpspor, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürüyor. Süper Lig'de son olarak Adana Demirspor forması giyen Emre Akbaba, Eyüpspor'a imza attı. Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız imza töreninde yer aldı. Kulaksız yaptığı açıklamada, "Emre Akbaba kendisini ülke futboluna kanıtlamış, A Milli Takım'a kadar yükselmiş önemli bir futbolcu kardeşimiz. Biz de Süper Lig'e yükseldikten sonra transfer listemizi oluştururken aklımıza ilk gelen isimlerden biriydi. Bu imza ile 1 aydır Emre Akbaba ve menajeri ile yürüttüğümüz transfer sürecini başarılı bir şekilde noktalamış olduk. İnşallah Emre kardeşim, Süper Lig'de bize çok katkı sağlayacak. Transferin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

31 yaşındaki futbolcu ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

"Süper Lig'e süper bir giriş yapan Eyüpspor’un süper kadrosunun içinde yer alacağım için çok mutluyum. Tarihi ve semt kültürüyle lige heyecan katacak olan Eyüpspor’un başarısı için takıma katılmayı sabırsızlıkla bekliyorum." Emre Akbaba ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

EYÜPSPOR, FREDRİK MİDTSJÖ'YÜ KADROSUNA KATTI

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Eyüpspor, Fredrik Midtsjö'yü kadrosuna kattı.

Eyüpspor, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon Pendikspor'da forma giyen Fredrik Midtsjö, ligin yeni ekiplerinden Eyüpspor ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız imza töreninde yer aldı. Eflatun-sarılı kulüpten transferle ilgili yapılan açıklamada, "Eyüpspor’a Hoş Geldin Fredrik Midtsjö. Eyüpspor’umuz, Pendikspor'dan Fredrik Midtsjö ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Fredrik Midtsjö'ye 'hoş geldin' diyor; eflatun sarılı formayla nice zaferler diliyoruz" denildi.

EYÜPSPOR, UMUT MERAŞ İLE 2 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Eyüpspor, Umut Meraş ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş'ta 3 sezon forma giyen Umut Meraş, Süper Lig'in yeni ekibi Eyüpspor'a imza attı. Eflatun-sarılı kulübün Asbaşkanı Fatih Kulaksız da imza töreninde hazır bulunurken, transferle ilgili yaptığı açıklamada, "Umut Meraş ülkemizi yurt dışında temsil etmiş, A Milli Takım'ın formasını terletmiş önemli bir futbolcu. Süper Lig maratonunda bize çok katkı sağlayacağına inanarak gerçekleştirdiğimiz bir transfer oldu. İki taraf için de hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Eyüspor'a geldiği için mutlu olduğunu aktaran Umut Meraş ise şunları söyledi:

"Yüzyılı aşkın tarihiyle, adını aldığı semtin maneviyatıyla her zaman çok değerli bir kulüp olmuş Eyüpspor'a geldiğim için mutlu ve heyecanlıyım. Tarihinde ilk defa Süper Lig'de mücadele edecek Eyüpspor için yeni başarıların altına imza atmak adına ben de elimden gelen mücadeleyi göstereceğim. Hep birlikte nice başarılara.''

 
Çiftçi’den Emine Nine'ye vefa
 
Karaca Bağ-Kurlu esnafın beklentilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bak: 'Gereken cevabı sahada vereceğiz’
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Ülkemize ve millî futbolcumuz ...
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Erzurumspor’da iç transfer çalışmaları devam ediyor.
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum hal esnafını ziyaret etti.
 
Büyükşehir Yaz Okulları başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel yaz okullarının 9.'su başladı.
Çaykur Rizespor’da hazırlıklar sürüyor
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da devam ediyor.
‘Erzurumspor için ya tamam ya devam’
TRENDYOL 1. Lig takımlarından Erzurumspor, maddi destek bulmak için "Küllerimizden ...
 
Bak: ‘Uzun uzun yazmaya gerek yok’
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, UEFA'nın hakkında disiplin ...
Erzurum’da milli galibiyet coşkusu
A Milli Futbol Takımının, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşı ...
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Türk Millî Takımı, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri