Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
17 Ocak 2011 Pazartesi - 04:19

Tarıma kredi dopingi

2582 Sayılı Erzurum Merkez Tarım Kredi Kooperatifi tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin olarak bir değerlendirme yapıldı. Kooperatif Müdürü Selahattin Aydemir, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticilere verilen hizmetleri sıraladı.

Tarıma kredi dopingi

2582 Sayılı Erzurum Merkez Tarım Kredi Kooperatifi tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin olarak bir değerlendirme yapıldı. Kooperatif Müdürü Selahattin Aydemir, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticilere verilen hizmetleri sıraladı. Aydemir, finans işlemlerinden üreticilerin kooperatifi sahiplenmelerine, projelerden ortak ürünlerin değerlendirilmesine varıncaya kadar, çiftçilere birçok alanda hizmet veren kooperatifin, üreticilerin adeta yoldaşı haline geldiğini söyledi.
2582 Sayılı Erzurum Merkez Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Selahattin Aydemir, üreticilere yönelik olarak öncelikli hizmetlerden birisinin, finans desteği olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl bu bağlamda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Aydemir, “Ziraat Bankası’ndan kısmen plasman talep edilerek, çiftçinin istifadesine sunduk. Bölge Birliğinden ortakların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gübre, tohum, alet ve makine temin edilerek, ortaklara verdik. Bilançomuzun durumuna paralel olarak, para akış ve stok devir hızı yüksek olan malların satışına ve 1 yıllık çevirme kredisine önem verilerek, kısmen de olsa rahatlama sağlandı. Daha sonraki yıllar için hedeflenen 5 yıllık bir plan doğrultusunda borcunu yatıran ortaklara uzun vadeli krediler kullandırıldı.” diye konuştu.
Selahattin Aydemir, çiftçinin gelmediği bir yerde satış yapılamayacağı ve para kazanılamayacağı mantığı ile kooperatifin hizmet binasının üstündeki iki lojmanın büro olarak Erzurum İli Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği’ne ve TAREKS firmasına kiraya verildiğini dile getirerek, buraya gelen çiftçilerin böylelikle kooperatifi de tanımalarına zemin hazırlandığını ifade etti. Aydemir, “Buna paralel olarak, Tarım Bakanlığı’nın hububat destekleme primleri ödemeleri için fatura girişlerini kooperatiflere vermesiyle birlikte hububat ekimi yapan güçlü çiftçilerin kooperatife gelmeleri sağlandı.” dedi.
ÜRETİCİLER PROJELERDEN FAYDALANDIRILDI, ORTAK ÜRÜNLER DEĞERLENDİRİLDİ
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin 27 ilde, Ziraat Bankası ile Et ve Balık Kurumu ortaklığıyla TARET projesi yürüttüğünü hatırlatan 2582 Sayılı Erzurum Merkez Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Aydemir, bu projeyi üreticiye anlatmak amacıyla köylere yönelik ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, Bütün besicilerimizin ahırlarını ziyaret ettik. Proje kapsamına giren hayvanları tespit ettik, dosyalarını hazırladık. Bu vesileyle söz konusu projeden 104 ortak üreticimiz istifade etti. Projeye dahil edilen hayvan sayısı ise, 4 bin 500 oldu. Bu çalışmanın ekonomik olarak büyüklüğü ise, 3 milyon 280 bin lirayı buldu.” şeklinde konuştu.
Her kooperatif bölgesinin, kendine has ürün deseni olduğuna dikkati çenen Aydemir, şunları kaydetti: “Bölgemiz üreticisi yazın yem bitkileri ekip, kışın ise bunları hayvanına yedirmektedir. İhtiyaç fazlası kuru otunu satan ortağımız, bu işle uğraşan aracılardan para alamaz ve borcunu yatıramaz durumda iken, kiralama yolu ile 160 başlık hayvan toplama merkezi oluşturuldu. Hayvanını satamayan veya sattığının da parasını alamama korkusu yaşayan ortaklarımızın hayvanların alımı gerçekleştirildi. Bu hayvanların kaba yem ihtiyaçları için yine ortaklardan kuru ot alımı yapıldı. Bu ve bunun gibi birçok hizmeti verdiğimiz 2010 yılında, kooperatifin faaliyetlerini yürüten ve karar mercii olan Yönetim Kurulu ile devamlı iletişim halinde bulunduk. Verdiğimiz kredilerin istihbari bilgileri ve geri dönüşümü konusunda, her yönetim kurulu üyesine kendi bölgesinde sorumluluk verdik. Paylaştırdığımız sorumluluklar sayesinde hem satışta, hem de tahsilatta başarıyı elde ettik.”

 
Sağlıkta Universiade seferberliği
 
Girişimcilikte ESOB konsepti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köylülerden mera protestosu
Oltu ilçesine bağlı Ünlükaya köyü sınırları içerisinde kalan 228 dönümlük ...
Erzurum rekora gidiyor..
Erzurum’da dernek sayısı giderek artmaya devam ediyor. 2 yıl öncesine ...
'Erzurum'un yol haritası" sorgulaması
TES-İŞ Erzurum Şube Başkanı Muharrem Demircan, “Erzurum’da liderler ve ...
 
Cazibe merkezine DPT onayı
Devlet Planlama Teşkilatınca (DPT) 2010 yılı için Erzurum’un da aralarında ...
Tek tip tarım anlayışına tepki
Ziraat Fakültelerinin yenilenme konusunda geç kaldıklarını belirten Yükseköğretim ...
Önce gar, sonra tren
Hızlı tren projelerinin hizmete girmesine paralel olarak Türkiye genelinde ...
 
Esnafın borç yükü arttı
Kazım Karabekir Esnaf ve Kredi Kooperatifleri’nin 2010 yılı kredi bilançosu ...
On çiftçiden dördü borçlu kaldı
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, son 10 yılın tahsilat ...
Bölge ekonomisi hafızasına kavuşacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum, Erzincan ve Bayburt ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri