Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
9 Aralık 2011 Cuma - 09:38

Toplumsal Bütünleşme adımı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Toplumsal Bütünleşme ve Gençlik Merkezi Projesi”nin sertifika töreni ve kapanış toplantısı yapıldı. Proje kapsamında açılan mesleki, kültürel ve sanatsal kurslardan mezun olan kursiyerlere sertifikalarının verildiği tören, müzik eğitimi alan gençlerin sergiledikleri performans ve şiir dinletisiyle süslendi. Sertifika töreni ve kapanış toplantısında meslek kurslarda eğitim alan 67, kültür ve sanat dallarında eğitim alan 125 kursiyere de, mezuniyet sertifikası verildi.

Toplumsal Bütünleşme adımı

yüzlerce gence kucak açan Büyükşehir Belediyesi, aylarca eğitim verdiği gençleri sertifikalarına kavuşturdu. Müceldili Konağı’nda düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Meclis Başkanvekili Tayyip Güngör, Genel Sekreter Deniz Köken, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, TRT İl Müdürü Salih Lütfi Şengül, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sultan Özkan, daire başkanları, şube müdürleri Gençlik Merkezi yöneticileri, kursiyerler ve aileleri katıldı.
PROJE HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ
Sertifika töreni ve kapanış toplantısı, proje tanıtının yapıldığı görsel bir sunumla başladı. Kalkınma Bakanlığı SODES kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Toplumsal Bütünleşme ve Gençlik Merkezi Projesi”nin, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermeye destek olmayı amaçladığına vurgu yapılan sunumda, çalışmanın iki bileşenden oluştuğu bilgisi verildi. Birinci bileşenin, gençlere eğitim yoluyla doğrudan destek verilmesinin hedeflendiği kaydedilirken, ikinci bileşende ise; Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında yoksul ve dar gelirli vatandaşların evlerinde tadilat ve tamirat ve işleri yapılarak yaşam standartlarının yükseltilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Proje kapsamında iş makinası operatörlüğü, cam sanatları kursu, yabancı dil ve turist rehberliği gibi mesleki kurslar açıldığının aktarıldığı tanıtım sunumunda, kültür, sanat, spor ve müzik eğitimleri alanında ise, bağlama, gitar, ud, ney, keman, filografi, ebru, satranç, fitness, halk oyunları ve tiyatro gibi kursların açıldığı belirtildi. 505 bin 155 liralık bütçeye sahip olan projeye sürdürülebilirlik kazandırmak amacıyla çalışmalara Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR ortaklığıyla devam edileceği bilgisinin verildiği bilgilendirme sunumunda, söz konusu çalışmalara gönüllü öğrenci desteğinin de dahil edileceği dile getirildi.
PROJENİN UYGULAMA SONUÇLARI
Sunumda projenin uygulama sonuçlarına ilişkin olarak da, şu bilgiler verildi: “Projenin uygulama sonuçları olarak; bin 500 metrekarelik alana sahip, Çaykara İş Merkezi’nin 5. katı tam donanımlı Gençlik Merkezi olarak yapılandırıldı. 94 kişiye 4 dalda mesleki eğitim verilerek kursiyerlere günlük 15 TL harçlık ve sertifika verildi. Kültür-Sanat-Spor ve Müzik Kurslarında 11 dalda toplam 500 kişiye eğitim verildi. Kurslarda başarılı olan 3'er öğrenciye hediye ödüllendirme yapıldı. Etüt uygulamaları için eğitmen olarak 3 gönüllü üniversite öğrencisi ve pilot okul olarak seçilen Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik etüt uygulamaları için çalışmalar başlatıldı. Toplam 9 kişi istihdam edildi. Toplum Yararına Çalışma Programında 10 adet evde muhtelif tadilat-tamirat, boya ve badana işi yapıldı. 15 dalda toplam 550 kişiye, 14 Kasım 2011 tarihi itibariyle 2. dönem kursları başlatıldı.”
GENÇLERİMİZİN BİZE YÜKLEDİĞİ SORUMLULUK ÇOK BÜYÜK
Proje tanıtımının ardından açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, gençlerin istifadesine sunulan öğretim imkanı ve araçlar gibi, mesleki, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal açıdan verilecek eğitimlerin de büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Tavlaşoğlu, “İstihdam olanaklarından faydalanamama, sosyal hayatın dışında kalma ve özgüven eksikliği yaşama şeklindeki sorunlar, eğitim eksikliği ve mahrumiyetinden kaynaklanmaktadır. Bu eksikliği bertaraf etme; gençlere mesleki, sosyal ve kültürel eğitim yollarını açma noktasında en büyük sorumluluk ise, yerel hizmet kurumları ve dinamiklerine düşmektedir. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz “Toplumsal Bütünleşme ve Gençlik Merkezi Projesi”, Erzurum’daki gençlerimizin büyük bir ihtiyacına cevap verme niteliği taşımaktadır. Gençlik Merkezimiz ise, istihdama katkı sunma ve gençlerin sosyal hayata uyumuna destek sağlamaya yönelik amaca hizmet etmektedir” diye konuştu.
Törende konuşan Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök ise, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nde eğitim alarak mezun olan kursiyerlere seslendi. Gök, nitelikli bireylerin sosyal ve ekonomik yaşamda çok daha kolayca yer edinebileceklerinin altını çizerek, kursiyerlere sertifikalarını değerlendirme çağrısı yaptı.
GENÇLİK MERKEZİ KURSİYERLERİNDEN GECEYE ÖZEL GÖSTERİ
Protokol konuşmalarının ardından Gençlik Merkezi’nde kültür ve sanat eğitimi alan kursiyerler tarafından çeşitli gösteriler sergilendi. Törende ayrıca şiir dinletisi de yapıldı. Erzurumlu Şair ve Yazar İsmail Bingöl’ün, okuduğu şiirlerle süslediği sertifika töreni ve kapanış töreninde, Erzurumlu Halk Ozanı Selami Yağar da sahne aldı. Yağa, gecede Türk halk edebiyatından örnekler sundu. Gösterilerin ardından 67’si meslek kursu, 125’i de kültür ve sanat kurslarından olmak üzere Gençlik Merkezi’nden mezun olan 192 kursiyere sertifikaları verildi.

 
Tesadüfün böylesi
 
Doğuda yaşamanın maliyeti ağır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tesadüfün böylesi
Erzurum'un Oltu ilçesinde sahte plakalı minibüs, gerçek plakalı minibüs ...
Tam bir dadaş duruşu..
Erzurum’da duyarlı işverenin çalıştırdığı 5 işçiden 2’si Afgan. İşveren ...
Nefes alamıyoruz
Sibirya soğuklarıyla birlikte Erzurum'un üzerine yerleşen ve 'İnversiyon ...
 
‘Herkes evinin betonuna baktırsın’
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Van Depremleri ve Kentsel Dönüşüm ...
Termometre eksi 25'i gördü
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan Sibirya soğukları yaşamı olumsuz ...
Yine zehir soluyoruz
Hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle hava kirliliği artmaya başladı. Türkiye'de ...
 
Döner sermayeyi protesto ettiler
- Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesi üyeleri, Valilik önünde bir eylem gerçekleştirerek ...
Kiralık otoları satarken yakalandılar
Rize'de gerçekleştirilen operasyonda, 20 ayrı ilde kiraladıkları otomobilleri ...
Barodan eğitim atılımı
Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel, yeni hukuk muhakemesi kanunu eğitim ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri