Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>ASAYİŞ
11 Ocak 2011 Salı - 08:16

Trafik terörü ocaklar yıktı

Trafik terörü, Erzurum’da 2010 yılında da işbaşındaydı. Geçtiğimiz yıl boyunca Erzurum’da meydana gelen trafik kazalarında 33 kişi hayatını kaybetti, bin 277 kişi ise, yaralandı.

Trafik terörü ocaklar yıktı

Trafik terörü, Erzurum’da 2010 yılında da işbaşındaydı. Geçtiğimiz yıl boyunca Erzurum’da meydana gelen trafik kazalarında 33 kişi hayatını kaybetti, bin 277 kişi ise, yaralandı.
Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yavuz Bal, Erzurum’da 2010 yılına ait trafik kazası bilançosunu açıkladı. Bal, her yıl binlerce insanın trafik terörüne kurban gittiğini belirterek, “Terör bile insan hayatını bu kadar tehdit etmiyor.” dedi. 2010 yılı boyunca
25 ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI OLDU
Erzurum’da meydana gelen ölümlü trafik kazası sayısının 25 olarak kayıtlara geçtiğini ve bu kazalarda toplam 33 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Yavuz Bal, ildeki yaralamalı trafik kazası sayısının ise, 855 olduğunu belirtti. 2010 yılında il genelinde meydana gelen 855 yaralamalı trafik kazası sonucunda, bin 277 kişinin yaralandığını ve çeşitli hastanelerde tedavi altına alındıklarını söyleyen Bal, rakamların ürkütücü olduğuna işaret etti. Emniyet Müdür Yardımcısı Bal, “İlimizde bir yıl içerisinde 33 kişinin trafik terörü yüzünden hayatını kaybetmiş, bin 277 kişinin de yaralanmış olması, gerçekten vahim bir tablodur.” diye konuştu.
Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının dışında, işin bir de maddi hasarlı kaza boyutu olduğunu dile getiren Bal, yine il genelinde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası sayısının ise, bin 541 olduğunu bildirdi. Bal, “Her yıl trafik terörü yüzünden paha biçilemeyecek kadar kıymetli olan yaşamlarımızdan ve yanı sıra milli servetten mahrum oluyoruz.” ifadesini kullandı.
KAZA NEDENLERİ
Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yavuz Bal, Erzurum’da meydana gelen trafik kazalarının sebeplerine ilişkin olarak bilgiler de verdi. Bal, kazaların meydana geliş nedenlerinin başında, uykusuzluk ve dikkatsizliğin geldiğine işaret ederek, ihlal edilen trafik kurallarının da, yine kazalara davetiye çıkaran en önemli faktörlerden birisi olduğunu ifade etti. İhlal edilen her trafik kuralının, insanı felakete biraz daha yaklaştırdığını kaydeden Yavuz Bal, “Sürücülerimiz başta olmak üzere yayalarımızdan da en büyük ricamız, trafik kurallarına uymaları yönünde olacak. Erzurum’da kırmızı ışık ihlallerine aşırı derecede rastlanıyor. Bunun yanında kavşaklar ve bağlantı yollarında uyulması gereken trafik kuralları da ihlal ediliyor. Bazen küçük bir ihmal ya da dikkatsizlik, beraberinde felaketi ve faciayı getirebiliyor.” şeklinde konuştu.
ERZURUM’DA SÜRÜCÜ KUSURLARI…
Öte yandan Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce yürütülen bir çalışmayla, Erzurum’da meydana gelen kazalara sebebiyet veren sürücü kusurları da kayıt altına alındı. Yapılan bu çalışmaya göre, Erzurum’da trafik kazalarının önemli bir bölümü, takip mesafesi kuralına uyulmadığı için ‘arkadan çarpma’ şeklinde meydana geliyor. Bunun dışında, ‘Doğrultu Değiştirme Manevrasını Yanlış Yapma’, ‘Kavşakta Geçiş Önceliğine Uymama’ ve ‘Manevra Düzeni ve Genel Şartlara Uymama’ gibi sürücü ihlalleri, Erzurum’da meydana gelen trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında geliyor. Erzurum’da can ve mal güvenliği açısından her fırsatta gündeme getirilen kavşaklar, söz konusu çalışma da kendisini gösterdi. Meydana gelen kazalardan büyük bir bölümü, kavşaklardaki geçiş önceliğine uyulmadığı için yaşanırken, ‘Manevra Düzeni ve Genel Şartlara Uymama’ şeklindeki kusurlar da, trafik canavarına adeta davetiye çıkartıyor.
 

 
Gurbetle Sıla arasında müzik köprüsü
 
CHP'den Basın Özgürlüğü vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miniklerden Polise teşekkür
Olur İlçe Emniyet Amirliği‘nde görevli polisler Olur Anaokulu öğrencisi ...
Namazdayken soyuldu..
Erzurum'dan Şanlıurfa'ya gezi amaçlı gelen kafileyi taşıyan aracın sabah ...
Uyuşturucu tacirlerine ağır darbe
Erzurum'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 54 kilogram eroin ele geçirildi
 
Sağlıkta şok operasyon
Ankara polisi hastanelerin ''tıbbi gaz alım ihalelerine fesat karıştırıldığı'' ...
Tahliye şoku gündemde
Cezaevlerindeki tahliyelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan ...
Okan anısına yarışacaklar
Olur İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli polis memurlarının iş motivasyonlarının ...
 
Minik Ayşe trafik kurbanı
Erzurum'un Horasan ilçesindeki trafik kazasında, Doğubayazıt Cumhuriyet ...
Kaçakçılara şok darbe
Erzurum’da polis tarafından düzenlenen operasyonlarda 66 bin 912 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Polisten 'Görevimiz, Güvenliğiniz' projesi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce “ Görevimiz Güvenliğiniz ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri