Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
23 Haziran 2011 Perşembe - 09:09

Turizm’de rekabetçi yaklaşım

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından “Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansı” düzenleneceği bildirildi. Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde bugün gerçekleştirilecek konferansta bölgesel kalkınmanın lokomotifi rekabetçi bir turizm sektörü geliştirme konusunda alanında uzman yerli ve yabancı panelistlerin katılacağı ve ulusal ve uluslararası deneyimler değerlendirilecek.

Turizm’de rekabetçi yaklaşım

ERZURUM gazetesi
 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından “Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansı” düzenleneceği bildirildi. Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde bugün gerçekleştirilecek konferansta bölgesel kalkınmanın lokomotifi rekabetçi bir turizm sektörü geliştirme konusunda alanında uzman yerli ve yabancı panelistlerin katılacağı ve ulusal ve uluslararası deneyimler değerlendirilecek.
TURİZM’DE ÇAĞDAŞ AÇILIM
KUDAKA Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nce yapılan yazılı açıklamada, “TRA1 Düzey 2 Bölgesi (Erzurum–Erzincan–Bayburt) 4000 yıla varan tarihi geçmişi ile kültür turizmine, iklimi ve coğrafi yapısı ile kış turizmine ve Türkiye’nin en zengin su kaynaklarının başlangıç noktasında bulunması nedeniyle de doğa ve su sporları turizmine yönelik çok zengin bir potansiyele sahiptir. UNIVERSIADE 2011 oyunlarının ardından bu potansiyeli uluslararası platformda da tanınmaya başlanan bölgemizde, turizmin artık insanlara istihdam ve geçim imkanı sunabilen ve ayrıca diğer sektörleri de destekleyen lokomotif bir sektör haline gelmesi gerekmektedir” denildi.
KUDAKA AÇIKLAMASI
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA), bölgemizde var olan turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için bir yol haritası niteliğinde olan ve bölgenin geleceğine yön verecek “İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı”nın hazırlığına yönelik bir proje başlattığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “30 Mart 2011’de başlayan projeyle bugüne kadar, 766 paydaşın aktif katılımıyla bölgemizde turizme ait toplam 430 adet değer ve varlık tespit edilmiş, istenen dönüşümün yaşanabilmesi için atılması gereken adımlar belirlenmeye başlanmıştır. Aynı zamanda turizm değer zincirini oluşturan alanlarda kamu, STK, özel sektör ve üniversite arasında işbirliği, koordinasyon, bilgi alışverişi ve ortak hareket etme anlayışını tesis etmek amacıyla 300 kişinin katılımıyla 12 çalışma grubu faaliyete geçmiştir.
Böylece, Kuzeydoğu Anadolu Turizm kümelenmesinin temelleri de atılmıştır. Atılan tüm adımlar, şu önemli gerçeği odak almaktadır: Bugün, ülkelerin ve bölgelerin turizmle kalkınma ve rekabetçiliği yakalamaları, daha farklı ve yaratıcı turizm çözümleri geliştirip sunmaları ve bu amaçla tüm sektörel ve bölgesel paydaşları ortak bir vizyon etrafında biraraya getirip harekete geçirmeleriyle mümkündür. Bu kapsamda, bölgesel kalkınmanın lokomotifi rekabetçi bir turizm sektörü geliştirme konusunda alanında uzman yerli ve yabancı panelistlerin katılacağı ve ulusal ve uluslararası deneyimlerin paylaşılacağı ilk konferansımız, “Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansı”, 23 Haziran 2011 tarihinde saat 09.30’da Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.”
.
 
 

 
Küçükler'den su iddiası
 
Aksak'ın acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler'den su iddiası
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, katıldığı bir toplantıda ...
Çakal, DATAE'yi tanıttı
Resmi kurumlar arasında bilgi alış verişini sağlamak ve muhtemel işbirliği ...
Türkiye Karayazı Lalesini konuşuyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yöresel adı "ağlayan ...
 
Ajans Press’ten Anadolu yapılanması
Medya takip kuruluşu Ajans Press, Türkiye genelinde 81 ili kapsayacak ...
Türkçe'nin nabzı Erzurum'da atacak
Türkçe Olimpiyatları kapsamında 27 Haziran Pazartesi günü 16 ülkeden 93 ...
PKK yol kesti, 2 aracı ateşe verdi
Tunceli Erzincan karayolunun 15'nci kilometresinde 2 ayrı karakola ekmek ...
 
Memur Sen nabız yokladı
Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yeni Anayasa'ya ilişkin beklentileri ...
Aktarmalı yolculuk sorunu çözüldü
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ‘aktarmalı yolculuğun kaldırılması’ yönündeki ...
Rusların ilgi odağı olduk
Tortum Şelalesi Çevresi Peyzaj Tasarımı Projesi, Rusya’nın ST Petersburg ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri