Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
20 Aralık 2010 Pazartesi - 03:06

Tüysüz çekildi, Daşkaya kazandı

Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şubesi’nin Genel Kurul toplantısı sona erdi. Mevcut Başkan Kıyas Daşkaya ile Şinasi Tüysüz’ün yarıştığı seçim, daha oylamaya gidilmeden Daşkaya’nın zaferiyle sonuçlandı. Tüysüz’ün adaylıktan çekilmesi nedeniyle tek liste halinde gidilen seçimde, delegelerin tamamı “Kıyas Daşkaya” dedi.

Tüysüz çekildi, Daşkaya kazandı

Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şubesi’nin Genel Kurul toplantısı sona erdi. Mevcut Başkan Kıyas Daşkaya ile Şinasi Tüysüz’ün yarıştığı seçim, daha oylamaya gidilmeden Daşkaya’nın zaferiyle sonuçlandı. Tüysüz’ün adaylıktan çekilmesi nedeniyle tek liste halinde gidilen seçimde, delegelerin tamamı “Kıyas Daşkaya” dedi.
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şubesi’nin Genel Kurul toplantısına katılan delegeler, “Kıyas Daşkaya ile yola devam” dedi. Palandöken’de gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına, Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar başta olmak üzere, Genel Sekreter Tevfik Özçelik, Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Kılıç, Genel Mevzuat Sekreteri Recep Karakaşlı, Samsun, Trabzon, Bayburt, İzmir ve Ankara’dan gelen şube başkanları, yöneticiler, delegeler ve sendika üyeleri katıldı. Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Erzurum’da bulunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ağar, Yol-İş Sendikası’nın, geçmişte olduğu gibi, bugün de birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin tartışmasız tek adresi olduğunu vurgulayarak, “Çalışanların hak ve menfaatlerinin gözetilmesi denilince, akıllara gelen ilk sendika, Yol-İş’tir. Çünkü bu sendikada birlik ve beraberlikten kaynaklanan bir enerji ve alt edilmesi mümkün olmayan bir güç vardır.” dedi. Yol-İş Sendikası’nın kendisine has bu niteliğinin, şubelerinin tamamına da şamil olduğunu söyleyen Ramazan Ağar, Yol-İş Sendikası’nın Erzurum’daki şubelerinin de, aynı etkinlik ve ağırlıkta olduğunu dile getirdi.
Genel Başkan Ağar’ın ardından söz alan Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya ise, çalışanların temsilcileri olarak ne istediklerini sıraladı. Başkan Daşkaya, “Barış için, özgürlük için, demokrasi, ekmek için, daha güzel bir dünyada sömürüsüz, baskısız ve insan onuruna yakışan bir yaşam istiyoruz. Haklarımız ve özgürlüklerimiz için sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık ve sendikal haklarımız için dayanışma içerisindeyiz. Bu nedenle biz sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi istiyoruz. Tüm çalışanların grevli, toplu iş sözleşmeli sendikal haklara sahip olduğu bir Türkiye istiyoruz. İşsizliğin önlenmesi, kiralık işçilik düzenlemesinden vazgeçilmesini, kıdem tazminatı hakkımıza dokunulmamasını, 4/c ve benzeri uygulamalardan vazgeçilmesini, işsizlik fonunun işsizler için daha etkin uygulanmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini, sağlık ve sigorta hakkımızdaki mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin artırılmasını, antidemokratik yasaların değiştirilmesini, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, taşeronlaştırma ve kayıt dışı ekonominin engellenmesini istiyoruz. Özelleştirmenin durdurularak, sosyal devletin daha etkin olmasını ve emekçilerin sesine kulak verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Öte yandan salonu dolduran yüzlerce delegenin alkışları arasında konuşmasını tamamlayan Kıyas Daşkaya, daha oylamaya geçilmeden seçimin galibi oldu. 2 Nolu Şube Başkanlığı için aday olan Şinasi Tüysüz, delegeleriyle birlikte seçimden çekildiğini açıklarken, gidilen seçimde Kıyas Daşkaya yeniden başkan oldu. Tüysüz’ü destekleyen 30 delegenin dışında, salondaki tüm delegelerin oyunu alan Daşkaya, yaptığı teşekkür konuşmasında yeni bir hizmet döneminde de, çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Genel Sekreter Tevfik Özçelik’in Başkan, Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Kılıç ve Genel Mevzuat Sekreteri Recep Karakaşlı’nın Divan üyeliğini yaptığı seçimde, Başkan Daşkaya’nın Yönetim Kurulu ise, şu isimlerden oluştu: Kıyas Daşkaya, Recai Kaya, Aydın Öcalan, Nihat Alpaslan, Öztürk Aydın, İbrahim Çanakçı, Ednan Canpolat, Yaşar Yılmaz ve Cihat Demir.
 

 
Bölücülere lanet olsun..
 
A.Ü. yabancıların ilgi odağı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
memet çeçen 22 Ocak 2011 Cumartesi 23:33

sayın başkan önce tebrik ederim size 2no lu şube deyil size türk iş başkanı layık tır memet çeçenin yorumu yeni görevinizde başarılar dilerim

Yorumu oyla      0      0  
hınıslı 21 Aralık 2010 Salı 08:31

kıyas başkan oraya nasıl geldiğini ne çabuk unuttun yazıklar olsun menfeat uğruna harcadınız dürüst başkanı adam ankaradaki koltuğunu bıraktıkendi isteğiyle yolsuzluğu önlemek için ama siyasette dürüstlük aranmaz haklısınız er geç adalet yerini bulur

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de Erzurum Damgası
Erzurumlu Bülent Kuşoğlu Cumartesi Günü yapılan CHP Kongresinde en fazla ...
Kim haklı?
İl Özel İdaresi’ndeki bazı personelin vatandaşın sorunlarının çözümü konusunda ...
'Herkese af var, çiftçiye yok'
TBMM tarafından çıkarılacak mali affa değinen MHP Milletvekili Ertugay, ...
 
Daşkaya adaylığını açıkladı
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanlığı’nda, Pazar günü Genel ...
Siyasette gençlik damgası
Yakutiye İlçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, seçildikten sonra ...
Taşkeselioğlu'ndan Menderes tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in merhum ...
 
Çığlık, seçim işini ciddi tutuyor
AK Parti Palandöken ilçe Kadın Kolları mensupları Milletvekili Fazilet ...
AGD'den hükümete çağrı
Toplumda ahlâki ve manevi tahribatın önüne geçilmesi gerektiğini ifade ...
BBP'de şok gelişme
Erzurum Alperen Ocakları'nın genel merkez tarafından kapatılmasına tepki ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri