Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
19 Ekim 2010 Salı - 07:39

Ulucami kaldırımları buzlanmayacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ulu Camii’nin önüne ısıtmalı kaldırım sistemi kurdu. Çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü Erzurum’da, bir süre önce uygulanmasına başlanan ısıtmalı kaldırım sisteminden olumlu sonuçlar alındı.

Ulucami kaldırımları buzlanmayacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ulu Camii’nin önüne ısıtmalı kaldırım sistemi kurdu. Çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü Erzurum’da, bir süre önce uygulanmasına başlanan ısıtmalı kaldırım sisteminden olumlu sonuçlar alındı. Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un tarihi camilerinden Ulu Camii’nin önündeki kaldırımları boydan boya ısıtma sistemiyle donattı. Hafta sonunda kurulan sistem, elektrik enerjisiyle, otomatik sensörler aracılığıyla çalışıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte oluşabilecek buzlanmaları anında algılayan sistem, ısıtma perdelerini devreye sokarak, kaldırımlar üzerinde biriken kar ve buzları anında eritiyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehir merkezinde yürütülen alt ve üstyapı çalışmalarına her gün yeni bir vizyon kazandıklarını söyledi. Kış mevsiminde kaldırımlarda oluşan buzlanmalara karşı önlem olması amacıyla ısıtma sistemi uygulamaya başladıklarını anımsatan Başkan Küçükler, söz konusu sistemi, Erzurum’un tarihi camilerinden olan Ulu Camii önünde de devreye soktuklarını dile getirdi. Başkan Küçükler, otomatik algılama özelliği bulunan sistemin, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte devreye girdiğini belirterek, “Sistem, hava sıcaklığını algılama özelliği bulunan bir nevi sensörler sayesinde çalışıyor. Kar yağması ve buna bağlı olarak hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte algılama sistemi devreye giriyor ve ısıtma perdelerini çalıştırıyor. Böylece kaldırımlar üzerinde buzlanma ya da kar birikintilerinin oluşması önlenmiş oluyor.” diye konuştu.
Erzurum’un tarihi camilerinden olan Ulu Camii’nin, yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığına dikkati çeken Başkan Küçükler, caminin, şehrin güne kısmında kalması nedeniyle gün ışığından yeterince faydalanamadığını, bu nedenle önündeki kaldırımlarda buzlanmaların meydana geldiğini dile getirdi. Başkan Küçükler, cami önündeki kaldırımlarda buzlanma oluşmaması için bu kış söz konusu sistemden faydalanılacağını anlatarak, “Sistem, yerli ve yabancı turistlerin camiye ziyaretlerini kolaylaştıracak ve olması muhtemel kazaların da önüne geçmiş olacak.” ifadelerini kullandı.
Kaldırımları ısıtıp, buzlanmaları önlemeye yarayan sistemin, gelişmiş ülkelerde kullanılan bir teknoloji olduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler, söz konusu hizmeti Erzurum’un birçok noktasında uygulayarak, halkın istifadesine sunacaklarını sözlerine ekledi.
 

 
Denetim var, kurbanlık yok
 
Taşkesenli Vakfı övgü topluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denetim var, kurbanlık yok
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Tarım İl Müdürlüğü de kolları sıvadı. ...
Ceylan'dan tarihe, tarihi hizmet
Doğu Anadolu Yüzey Araştırmaları (DYAP) kapsamında yapılan çalışmalarda ...
EGC'den ortak akıl açılımı
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu, Defterdar Osman Şimşek’i ...
 
O da eski Erzurum'u aradı...
Frischmuth, 1960’lı yıllarda geldiği Erzurum’la ilgili izlenimlerini anlattığı ...
2011'e 100 var..
Erzurum’da 27 Ocak- 06 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 25. Dünya ...
Erzurum tarihine erteleme şoku..
Erzurum Kalesi’nde ilki 2002 yılında yapılan ve 2006 yılından sonra ara ...
 
Kendi kalaylı, etrafı vay vaylı
Yıllardır kentsel dönüşüme yönelik olarak bir adım atılmasını bekleyen ...
Belediye, muhtarları bilgi çağına taşıdı
Büyükşehir Belediyesi’nce muhtarlara bilgisayar dağıtıldı.Erzurum Büyükşehir ...
Facebook sululuğu
Erzurum’da Nenehatun’un torunu olarak kendini adlandıran bir genç kızın ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri