Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SPOR
23 Aralık 2011 Cuma - 03:12

‘Universiade tesisleri eğitim için kullanılmalı’

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, " UNIVERSIADE için Erzurum'da yapılan, EYOF için Trabzon'da yapılan ile Akdeniz Oyunları için Mersin'e yapılan ve yapılacak tesisler, sporun altyapısı, kamp ve eğitim çalışmaları için kullanılmalı" şeklinde konuştu.

‘Universiade tesisleri eğitim için kullanılmalı’

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, " UNIVERSIADE için Erzurum'da yapılan, EYOF için Trabzon'da yapılan ile Akdeniz Oyunları için Mersin'e yapılan ve yapılacak tesisler, sporun altyapısı, kamp ve eğitim çalışmaları için kullanılmalı" şeklinde konuştu.
AYLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Spor Federasyon Başkanları Aylık Değerlendirme Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç başkanlığında yapıldı. Ankara Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı toplantıya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Müsteşarı Doç. Dr. Hakan Hakyemez, Gençlik ve Spor Müsteşar Yardımcısı Yavuz Çelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar ve 61 spor federasyonunun başkanı katıldı.
SPORUN TABANA YAYILMASI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Kılıç, başta sporun halka indirilmesi, tesisleşmenin önemi ve uluslararası organizasyonların önemine çekerek, sağlam bir sistem kurduklarını anlattı. "İyi niyetli, koordineli ve ortak aklın gereği adımlarla yolumuza devam ediyoruz" diyen Kılıç, "Adımlarımızın ana öğesi Türk sporunun gelişimidir. Bu yönde attığımız adımların meyvesini de 2012 yılından itibaren toplayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Bakan Kılıç, 2011 mali yılı bütçesinin mecliste kabul edildiğine işaret ederek, Spor Genel Müdürlüğü'nün 2012 başlangıç yatırım bütçesinin geçen yıla oranla yüzde 73 artarak 332 milyon TL olduğunu açıkladı.
"YARIM KALMIŞ SPOR TESİSİ İSTEMİYORUZ"
Türkiye Cumhuriyeti'nin 61. Hükümeti olarak yatırımların artarak devam ettiğine dikkat çeken Bakan Kılıç, şunları kaydetti: "Yarım kalmış spor tesisi istemiyoruz. Yarım kalmış spor tesislerini bir an evvel Türk sporunun hizmetine sunmak en büyük anlayışımız. Yarım kalanları tamamlamanın yanı sıra çok sayıda yeni tesisi de Türk sporuna kazandırmak en büyük hedefimiz. 2012 yılında yeni spor yatırım projelerine öncelik vereceğiz. Bunun için kaliteli işbirliklerimiz mevcut. Yeni spor tesisleri yapılırken, tesisin yapılacağı yerdeki nüfus yoğunluğu, faal sporcu sayısı gibi kriterleri göz önüne alacağız. En fazla sayıda sporcuya ulaşabileceğimiz yerlere spor tesisi yapacağız."
Türkiye'de sadece 14 yüzme havuzunun olduğunu belirten Kılıç, ilk hedeflerinin yüzme havuzu olmayan il sayısını sıfırlamak olduğunu belirtti. Bakan Kılıç, önemli uluslararası organizasyonlar için de altyapısı uygun olmayan branşlara öncelik vereceklerini söyleyerek, "Bunun en büyük örneği Dünya Kadınlar Tenis Turnuvası ve Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Yarışları. Bu şampiyonaları basketbol için tahsis edilen Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapmak zorunda kaldık. Ben bu anlayışı kabul etmiyorum. Altyapı ve tesisleşme bizim boynumuzun borcu" diye konuştu.
"ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIMIZIN NE KADAR SPOR YAPTIĞI"
Türkiye'deki sportif yönetiminin başarısının alınan madalya sayısıyla ölçülmemesi gerektiğini ifade eden Kılıç, "Başarıyı ölçerken kazanılan madalya sayısı kriter olmamalı. Bizim gayretimiz iyi niyet çerçevesinde bir sinerji oluşturmak. Önemli olan halkımızın ne kadar spor yaptığı. Önemli olan halkımızın sporu ne kadar hayatının merkezine çekebildiği. Biz, buna önem veriyoruz. Yol arkadaşımız olan federasyonlarımızın da buna daha çok dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Branşlarını daha geniş kitlelere yaymalı ve sporu halkımıza daha çok sevdirmeye çalışmalılar" dedi.
Madalya sayısının önemli olmadığını vurgulayan Kılıç, "Önemli olan insanlarımızın ne kadar spor yaptığı, ne kadar kalori harcadığı, eşofmanlarını ne sıklıkta giyip spora vakit ayırdığıdır. Malesef 74 milyon nüfuslu ülkemizde spor yapan kişi sayısı ancak nüfusumuzun sadakası sayılabilecek bir düzeyde. Sporu hayatla bütünleştirip, hayatın bir parçası haline getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
"KYK YURTLARI YAZ AYLARINDA SPORUN HİZMETİNDE"
Otel standartlarında yapılan yeni Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının, yaz aylarında sporun hizmetinde olacağı müjdesini veren şöyle konuştu: "KYK'nin yatırım başlangıç ödeneği yüzde 90 artarak 512 milyon TL'yi buldu. Spor federasyonlarıyla ilgili bir toplantıda bundan özellikle bahsetmek istiyorum. KYK'nin otel standartlarındaki yurtları, yaz aylarında sporun hizmetinde olacak. Kamp çalışmaları için devletimizin bu kurumlarından faydalanabilecek. Kamu mallarından herkes istifade edebilmeli. Sportif tesisleri halka açacağız. Milletimizin vergileriyle yapılan tesislerden milletimizi kaçıramayız"
GENÇLİK MERKEZLERİ DAHA AKTİF KULLANILACAK
Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol seviyesine gelen çalışma sonucunda farklı il ve ilçe merkezlerinde bulunan Gençlik ve İzcilik Merkezleri'nin daha aktif kullanılacağını, bu şekilde okul gençliğinin sporla buluşacağını bildirdi. Bu şekilde gençlerin okul dışı zamanlarında dış tehditlere karşı korunmasının hedeflendiğini ve gençliğin daha sık spor yapmasının amaçlandığını ifade eden Bakan Kılıç, spor liselerinin de branşlaştırılması konusunda ciddi bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Kılıç, bu tip
projelerle ilgili olarak spor camiası ve federasyonlardan gelecek tüm taleplere açık olduklarının altını çizdi.
"14 TANE YENİ STAT YAPACAĞIZ"
Uluslararası organizasyonlar için yapılan spor tesislerinin efektif olarak kullanılmasının önemine işaret eden Bakan Kılıç, "Türkiye, inşaat sektöründe hangi noktalara geldiğini örnekleriyle ortaya koyuyor. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için Ataköy'de yapılan spor salonunun 18 günde geldiği durum ortada. Yunanistan'ın yapamayacağını bildirdiği 2013 Akdeniz Oyunları'nı alıp, 2 sene içinde organizasyonu hazır hale getireceğimize dair taahhüt verebilecek kadar güçlü bir durumdayız. 14 tane yeni stat yapacağız. Dünyada böylesine ekonomik çalkantıların olduğu dönemde bu çok önemli değil mi? UNIVERSIADE için Erzurum'da yapılan, EYOF için Trabzon'da yapılan ile Akdeniz Oyunları için Mersin'e yapılan ve yapılacak tesisler, sporun altyapısı, kamp ve eğitim çalışmaları için kullanılmalı" şeklinde konuştu.
ULUSLARARASI ATILIM
Bakan Kılıç, uluslararası organizasyonların Türkiye'yi dünyaya tanıtan bir olgu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Uluslararası nitelikli organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz. Ancak tasarruf tedbirlerine de dikkat edeceğiz. Büyük organizasyonlar sadece devlet eliyle yapılmamalı. Sponsorların da katkısı gerekli. Taşımasından konaklamasına kadar sponsorların desteği lazım. Sonuçta bunlar Türkiye'yi dünyaya tanıtan organizasyonlar. Tüm sektörlerimizle buna elbirliğiyle sarılmalıyız. Böyle bir katkı almaya başladığımız zaman yatırımlarımız da hızlanacaktır."

 
Altıok'tan İspir Tüneli müjdesi
 
Tarihi yolda mahsur kaldılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara B.Belediyespor’a fark attılar
Buz Hokeyi Süper Ligi (A) Grubu'nda, 2011-2012 sezonunun ikinci hafta ...
Güreşte başarı sorgulaması
Güreşin devleri Erzurum’da bir araya gelerek ata sporumuz Güreş’in geliştirilmesi ...
Aydın faturayı hakemlere kesti
Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un kulüp başkanı Mehmet Aydın, Tarsus ...
 
FİS Cup 2011 tamamlandı
Erzurum’da Kayakla Atlama coşkusu yaşandı.FIS Kayakla Atlama Kış Kıta ...
Atlama yarışları tamamlandı
Erzurum'da süren Uluslararası Kayakla Atlama Yarışmaları, K-125 kategorisinde ...
Makaralı yayda birinciliği kaçırdık
Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler ve Büyükler ...
 
Büyükşehir 16'ıncılığa geriledi
Erzurum Büyükşehir Belediyesispor Diyarbakır’da oynadığı Kayapınar Pınar ...
Buz hokeyi kampı tamamlandı
Buz Hokeyi Federasyonu Faaliyet Programı’nda yer alan U-20 Yaşaltı Buz ...
FİS Cup başlıyor
Erzurum Türk Telekom Atlama Kuleleri'nde start alacak olan FIS Kayakla ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri